Ya bakıyorum bu uygulamanın tariflerinde hep püre şeklinde diyor ben yarı püre yarı taneli veriyorum ama onda bile korkuyorum boğazına takılacak diye ama Instagram’da hep görüyorum pankekler omletler puf kekler pirzolalar köfteler 7 aydan itibaren yediriyorlar nasıl oluyor şaştım valla kendimi eksik hissediyorum ek gıdayı bi oturtamadim ne yapacağımı bilmiyorum bebeğimi güzel besleyemedigimi düşünmeye başladım üzüldüm sizler napıyorsunuz nasıl gidiyor ek gıda serüveni
Biz neredeyse 9 buçuk aylık olacagız halâ taneli veremiyorum korkuyorum ki az bi tane gelsin çıkarıyor yemek istemiyor. Maalesef bende kendimi eksik hissediyorum
Mutlaka cok dikkatli olun ve her zaman gozunuz bebeginizin ustunde olsun ama korkmayin. Biz 6 aylik oldugunda direkt brokoliyi kendi formunda vererek basladik ek gidaya, 7-7.5 aylik oldugunda da mucver, pankek vs vermeye baslamistim hicbir sikinti yasamadik cok sukur.
Bi sayfa gördüm şok oldum yani 6 ay 20 günlükken pankek yediriyor biz daha tadım yapıyorduk o zamanlar biz de mi sorun onlardamı anlamış değilim
Ne güzel ya sanırım ben çok paniğim korkuyorum
Onları gördükçe bende hayret içinde kalıyorum . Sanırım biz fazla korktuğumuz için böyle oluyor Bu durum canımı çok sıkıyor
Benim de şuan bir sayfa gördüm inceledim kendimi çok kötü hissettim yani ben kızıma bişey yedirmiyormuşum meğer moralim felan bozuldu
Püre halinde verdikçe bu seferde çiğneme refleksi gelişmiyor teyzem hep püre yapardı çocuk bir iki yaşlarındaydı dere otu bile takılsa öğürüyordu. Dikkat ettikten sonra Allah’ın izniyle takılsa bile kurtarıyor kendisi bile çıkarabiliyor tabi yine de dikkat edecek şekilde yavaştan deneyin derim. Ben de öyle pankek falan veremiyordum ama mesela havuçlu patatesli çorba yapıyordum minik minik doğrayıp öyle beriyordum iyice haşlandıktan sonra böyle böyle alıştırabilirsin
Sulu şekilde parçalı veriyorum ama pankek omlet felan kuru ya o yüzden endişeleniyorum
Kendinizi kotu veya eksik hissetmelik bi durum asla yok, sonucta siz de bebeginizin icin en iyisini dusunerek onun guvenligi icin bu tarz bi beslenme duzeni belirlemissiniz. Illaki bir gun yiyecek, asiri bi gecikme olmadigi surece panik yapilacak bir sey yok bence. Siz yine de pankek ve omlet gibi seyleri seritler halinde keserek tek tek onune koyup verebilirsiniz, korktugunuz gibi olmadigini goreceksiniz. Bebegim 10 aylik oldu, ben de hala seritler halinde dilimlemeden onune bir sey koyamiyorum, korkuyorum buyuk lokmalar koparir diye. Ince ve bogazina takilmayacak sekilde dilimlemeye ozen gösteriyorum her zaman.
Pankek sanıldıgı kadar korkunç bişey değilmiş 7 buçuk aylıkken falan denediö bende minicik yediğini görünce bütğk parçlar veriyorum bşraz . Muzlu pankek aşırı yumuşak katı değşl damağında eriyor resmen onun ile başlayabilirsiniz . Omlette ağzımda eriyor şuan 9 aylık onları rahat yşuor . Ben taneli pilav vs onlardan korkuuordum onları da yutuyormış rahat . Bi kaç kere öğürdü öksürdü çok şükür kötü bişey yaşamadım .
Korkuyorsanıza da çok acele etmeyin ama minicik minicik yer merak etmeyin . Bende öok pütürlü vermiyorum hala . Elbet öğrenecek kafasındayım
Ben 7 aydindada pure seklinde verdim korkuyordum bogulur diye.
Çene gelişimi için eline ver kendi yesin hemde çiğnemeyi öğrensin dediler ama yinede vermedim ben.
Galiba 1yasinda verdim artik.
Şimdi 1 buçuk yaşında daha muzu yeni yeni eline verdim hep kendim yedirirdim.
Bende öyle düşünüyordum öğrenecek nasıl olsa kendi kendine diye ama artık deniycem bakalım cesaret edebilirsem bilmiyorum benim kız su içerken bile boğazına kaciriyo bir de muza alerjisi var çok kötü bişey ya muz nasıl yenmeyebilir
Aynen bende eline veremem sanırım dilimlemek mantıklı öyle yapıcam teşekkür ederim
Benimki de muz sevmiyor. Neyle denediysem yemedi
Şanssızız
Maalesef öyle
Hadi siz korktuğunuz için vermemişsiniz benimki yeni 7 aylık oldu başlıkta açmıştım hatta ağzını açmıyor diye. 1.5 aydır her gün deniyorum 2 gündür açıyor ağzını ama azıcık katı pütürlü bir şey olsun istemiyor. Akışkan sıvı şeyleri yiyor. Önüne pankekte koydum her şeyi ağzına götüren çocuk elini bile sürmedi. Ben bu çocuğa nasıl dolu dolu pütürlü ya da parmak gıda veriyim şimdi. Her çocuğunda yaklaşımı farklı oluyor demek ki. Onlara göre bir şekilde ayak uydurup hepimiz üstesinden geliriz inşallah
Aynen öyle her cocuk bir değil inşallah gelirizz