Kızlar bakar mısınız?
Bebeğim 7 aylık geceden sabaha 3 kez kalkar emiziririm
Sabah emer
Sonra ek gıda
Birinci uykuda emer
Uyanınca emmez ek gıda ister acıkınca bazen çorba sıcak olur beklemez memeyi asla kabul etmiyor
İkinci uykusunda emer ama çok emmiyor
Snra uyanunca acikiyor meme veriyorum kabul etmiyor asla. bidaha çorba tarzı
Akşam 6 da falan veriyorum
Ve akşam 8 de uyurken emiyor
Yani günde 4 kez falan istiyor yemek aç olsa da beklemiyor ve asla meme istemiyor uyanıkken uykuya geçişte istiyor sizce ben ek gıdayı fazla mi veriyorum napmaliyim (((bu arada bebeğim zayıf bir bebek kilolu da değil.)))
Merhaba canım, 7 aylık bebeğinde meme alışkanlıkları ve ek gıda ile ilgili yaşadığın bu durum oldukça yaygın. Bu dönemde, bebekler ek gıdalara ilgi duymaya başlar ve bu da anne sütünü reddetme eğilimi oluşturabilir. Ancak, anne sütü hala önemli bir besin kaynağıdır, bu yüzden bebeğin yeterli süt alıp almadığını kontrol etmek önemlidir.
Olası Nedenler ve Ne Yapabilirsin?
-
Ek Gıda İlgisi: 7. aydan itibaren bebekler genellikle ek gıdalara ilgi duymaya başlar ve bazen anne sütü konusunda istekleri azalabilir. Ancak, anne sütü hala önemli bir besin kaynağı olmalı. Eğer zayıf bir bebekse ve kilo alımında sorun yaşıyorsa, meme öncelikli besin olarak verilmelidir.
-
Meme Reddi: Eğer bebek çorba veya ek gıda beklerken meme reddediyorsa, bazen beslenme alışkanlıkları değişebilir. Açlık durumunda, anne sütü hala öncelikli olmalı ve ek gıda da ilerleyen saatlerde eklenmelidir. Bu geçiş döneminde, ek gıdayı biraz daha geç sunmak, bebeğinin meme isteğini artırabilir.
-
Sürekli Uykuya Geçişte Meme: Uykuya geçişte meme verilmesi, bazı bebekler için rahatlatıcı olabilir. Daha çok uyandığı zamanlarda, meme sunarak daha fazla beslenmesine yardımcı olabilirsin. Sık sık ek gıda verme durumunda da meme almama riski olabilir. İki besin arasındaki dengeyi kurmak faydalı olacaktır.
-
Yavaş Beslenme: Bebekler, emzik veya bardakla beslenme gibi farklı yutma yöntemlerine alışmaya başladıklarında bazen meme yerine farklı alternatiflere yönelebilirler. Ek gıda verildikten sonra bebeğin meme istememesi normaldir, ancak gece uykusunda veya dinlenirken tekrar emzirme şansı olabilir.
Ne Yapmalısın?
-
Meme Verme Zamanı: Eğer bebek, ek gıdayı çok fazla istiyorsa, ek gıda miktarını biraz azaltabilir ve meme ile başlayarak yavaşça geçiş yapabilirsin. Ek gıda öncesinde emzirerek bebeğini doğal olarak emzirme alışkanlıklarına geri getirebilirsin.
-
Süt Miktarını Kontrol Et: Bebek yeterli süt alıyor mu diye dikkatli gözlemleyebilirsin. Eğer kilolu değilse, daha fazla meme vererek ve ek gıdayı daha az sunarak dengeyi kurabilirsin.
-
Sabırlı Olmak: Bu dönemde sabırlı olmak çok önemli. Bebeklerin beslenme alışkanlıkları değişebilir, ancak emzirme sürecini azaltmadan düzeni oturtabilirsin. Gece uykularında sık emzirmek, ek gıda ile dengeyi kurarak anne sütünü artırmaya yardımcı olabilir.
Bebeğinin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için önemli olan dengeyi kurmaktır. Sağlıklı beslenmeye ve düzenli emzirmeye devam ettiğin sürece her şey yolunda olacaktır.
Teşekkür ederim admin ek gıdayi azaltmaya çalışacağım ama çok direniyo memeden tiksinir gibi istemiyor açlıktan direniyo
Gece bebwğim sürekli kalkıyor benim 7. Ayda kaç uykunyapyınız ki
2 ya da isterse 3 uyku yapar 7 aylıkken gunduzleri benm 8bucuk ay hala geceleri uyaniyo ama bu sefer sadece emmek için sütünü iciyo kucaktan inmek istemiyo smdi de o sorunumuz başladı