7 aylik bebek sabah kahvaltisi

Her sabah ne yedirsem diye dusunuyorum siz ne weriyorsunuz tarif werebilirmisiniz

Bzm de 7 ay 5 günlük kahvaltı niyetine hiçbir şey yemiyo yumurta peynir yemez bende sade ev yapımı yoğurt yada meyveli yoğurt tahinli yoğurt fln veriyorum ağzina pütürlü bir şey gelince kusuyor atıyor yemiyor yaw çok zor cidden

Benimki yiyor ama hani alternatif degisk olrK ne wweriyorsunuz diye soradum bnmki yumurtayiyor ama boyle icine labne zeytinyagi filan koyunca yemiyo :woozy_face: sade yemek istiyo

Zeytinyaginda pisirip wersm olurmuki

Olur bnm ki yese verirdm valla hakikî tereyağı nda pişirip zeytinyağında pişirip vereblrsnz

Hakiki tereyagimiz war koyden gelir halamiz yapiyor da oda agir olmaz demi

Yok bişey olmaz alerjisi yoksa fln yapablrsnz

Bide üstüne siz ne gibi şeyler yapıyorsnz belki bana da fikir olsun

Bir yasına kadar tuz yasak oldugu icin tuzsuz tereyag kullanılmalı.

Benim bebegimde yedi aylık. Yumurta sarısı veriyorum bazen avakadolu yapıyorum. Peynir henuz veremedim yogurt yedikten sonra yuzu kızarıyor dr alerji olabilir dedi suan takip ediyorum o yuzden peynir vs veremiyorum. Verebilseydim peynir labne yapacaktım. Patates havuc haslayıp yumurta ile karıstırılabilir. Pankek sordum dr henuz erken dedi. Meyveli irmikli muhallebi de yapıyorum arada..

Haslanmis yunurtanin icinemi

Bu menuyu yapay zekaya yaptırmıştım ama süt ürünleri olmayacak sekilde istemiştim. Bu arada muzlu yumurta sarısını gercekten cok seviyorlar deneyebilirsiniz

PAZARTESİ
Kahvaltı: Yumurta sarısı + tatlı patates + zeytinyağı
Öğle: Havuç-patates-pırasa çorbası (irmikli)
Ara Öğün: Elma-armut püresi
Akşam: Avokadolu kabak püresi

SALI
Kahvaltı: Haşlanmış patates + havuç püresi + zeytinyağı
Öğle: Kabak, havuç ve irmik karışımı sebze yemeği
Ara Öğün: Muz püresi
Akşam: Bal kabağı + elma püresi

ÇARŞAMBA
Kahvaltı: Yumurta sarısı + avokado ezmesi
Öğle: Soğan, sarımsak, patates ile yapılmış sebze yemeği
Ara Öğün: Armut püresi
Akşam: Tatlı patates + havuç püresi

PERŞEMBE
Kahvaltı: Tatlı patates + irmik lapası (su ile pişmiş)
Öğle: Kabak, patates, soğan sebze çorbası
Ara Öğün: Muz + armut karışık püre
Akşam: Bal kabağı + zeytinyağı

CUMA
Kahvaltı: Yumurta sarısı + elma püresi
Öğle: Havuç + irmik ile hazırlanmış püre
Ara Öğün: Tatlı patates + muz ezmesi
Akşam: Patates + kabak + zeytinyağı

CUMARTESİ
Kahvaltı: Avokado + tatlı patates karışımı
Öğle: Patates-havuç-sarımsaklı sebze püresi
Ara Öğün: Elma + armut karışımı
Akşam: Kabak + havuç + irmikli lapa

PAZAR
Kahvaltı: Yumurta sarısı + muz ezmesi
Öğle: Bal kabağı + patates püresi
Ara Öğün: Avokado + armut ezmesi
Akşam: Havuç, kabak ve tatlı patates püresi

1 Beğeni

Genel olarak bzm ki hiçbir şey yemiyor kahvaltı da

Labne weriyorum laktozsuzlarindn cikmis ondan almistim
Bebek irmigi icine meywe koyuyorum
Bebe biskuvisini yapiyorm icine bazen meywe koyuyorum
Corba yapiyorum el ypimi tarhanam war onu cok sewiyo ondan ypiyorum
Ew yogurdu yiyor
Meywe suzgecine meywe koyuyorun yiyor

İrmikli meyweyi dene icine muz koy belki sewer

Yumurtali omlet
Melemen kırmızı biber ve yeşil biberi küçük küçük doğuyorum az yağda onlari biraz pisiriyorum sonra üstüne yumurta sarısı döküyorum yediriyorum
Pankek
Patatesli yumurta

Merhaba, ben haftalık ne yiyecegini ayarlıyorum. Fotograflarini da ekliyorum umarim isinize yarar.

Biz de 7 gün sonra 7 aylığız ben sabahları bir yumurta sarısı birazcık peynir ve o an yiyebileceği masada be varsa onu veriyorum öğlen gibi meyve emzigine elma armut yada portakal veya muz eziyorum bide eğer hafif bir çorba yaptıysam akşam ondan veriyorum ama mesela dün akşam köfte verdim bugün tavuk ızgara verdim elimde ezip biz yerken öyle extra bişey hazirlamiyorum ne yiyebiliyorsa bizle masada yiyor hiç bişey bulamazsam yine masada oturtup eline ekmek veriyorum emcukleyerek ıslatıyor :rofl:

1 Beğeni

Simdiye kadar kizima ozel ne hazırladıysam yemedi o kadar üzülüyorum ki bu konuda , o bebe bisküvileri gece kasik mamalari zorlayarak veriyorum resmen bu beni cok üzdü yani bakiyorum herkesin bebegi ne guzel yiyor benimki neden boyle diyordum. Sonra kendi yediklerimden cok tuzlu olmayacak sekilde yaparak verdim ve yedi suan kendime hazirladigim yemeklerden veriyorum ve yiyor cok şükür. Kendime de hazirlarken yine onun yiyebilecegi sekilde hazirliyorum o zMan iyi oluyor. Bugün tatli patates yesil ve kirmizi biber ve soğanı suda hasladim icine de bulgur koydum iyice ezip verdim ve yedi cok şükür yaninda da ev yapimi yogyrt verdim

1 Beğeni

Malesef bizim kiz o bebe biskuviler muzlu karışımlar hic yemiyor :downcast_face_with_sweat:

Öğlen bu sekilde verdim aksam da bezelyeli tavuklu patates yemegi verdim