7 aylık EK GIDA

Yaa inşallah alerjisi yoktur ya. Zor olur baya

Hı siz kendiniz yiyince dokunuyor bebişe anladım

Evet canım emziriyorum ben yıyınce bıle sancıdan uyuyamıyor canımdan can gıdıyor valla :smiling_face_with_tear:Ilk kaç aylıkken basladın ete ve yogurda?

Oy masallah ona :nazar_amulet::hibiscus:

Insallah canım ama var gıbı duruyor ne zaman denesem hep aynı sonuc.

Tüh ya :woman_bowing:t2: ona göre doktor bişeyler der o zaman

Geöen hafta başlayabilirsin demişti doktor yani tam 7 aylıkken ama hasta olunca kalmıştı öyle bugun ilk defa sebzeli kıyma yaptım hatta ilikli kemik suyu da ekledim. Yarında yogurt vericem. Kıymayı pişirip robottan çektim küçük saklama paketlerine koyup buzluga attım haftada 3 gün vermeyi planlıyorum

Öğlen ıspanak verdim yemedi oynadı sadece şimdi uyudu uyanınca yulaf lapası vereyım bari(yazık yavruma :sweat_smile:)

Geç saatte agır şeyler vermekte gece huzursuz yapar bence.gece sindirim çok daha zor oluyor.

Ayy cok guzel taktik sagolasın bak aklımda olsun, buzluga atmalık olayları hıc bılmıyorum​:smiling_face_with_tear::sweat_smile: ben kendim yemek yapmaya da son 4 yılda başladım (evlenınce!:smiling_face_with_tear:)

Ben ıspanağı tadımda bbile vermedim acıdım çocuğuma tuzsuz baharatsız yedirmek tadı ne biçimdir dedim​:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: ama vercem bu hafta yoğurtla :grinning_face_with_smiling_eyes:

Sadece ıspanak degilde yanına tatlı patates ya da havuçla bir deneyin bence lezzet aroması iyi olunca belki daha fazla yiyebilir

O zaman da tatlıya alısır sebzelerı yemez dıye korkuyorum​:smiling_face_with_tear: çok düşünmemek lazım belkıde her detayını dusunuyorum​:ogre::face_with_peeking_eye:

İnanır mısın ben hiç acımıyorum çünkü hiçbir tada alışkın degil yani biz ne verirsek ona alışacak en fazla tadı baskın sebzeyle tatlı oranı yüksek sebzeyi karıştırıp dengeliyorum

Tatlı anlayışım tatlı patates kabya biber bezelye (kabukları alınmış) havuç benim. İnanılmaz güzel tatlılıklar oluyor buharda pişince

Bende sizin gibi düşünüyorum tatlı ne kadar geç o kadar iyi. Yarın Mesela kırmızı pancar günü yanında yogurt denemesi öglen meyve haşlaması akşam üzeri de avokado veririm

Ispanağı daha tattırmadım ya mecbur tek başına denicem alerjik besinlerden biri o . Onu denetimde roka moka ne bulduysak hebele gübele bambambam​:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

Daha önce tatlı patates havuç vs denemiştir mutlaka onlarda alerji oluşmamışsa yanına ekleyebilirsin genelde ilk defa deneyecekse yanında ekstra yeni bir yiyecek eklenmiyor önceki yedikleri eklenebilir sıkıntı olmaz ki

Eger rahatlıkla sebze tüketiyorsa tabi tek te verebilirsiniz illa karıştırmak gerekmiyor ben hani sevmeme ihtimaline karşı kurtarıcı olsun diye dedim

Brokoli karnabahar falan hiç birşeye alerjisi yok herşeyi verdim. Sadece niyeyse ıspanak vermedim :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: