Yedi ay üç günlük olduk ek gıda konusunda kafam çok karışık kimisi çok yüklenmeyin sadece tadım yapsın diyor kimisi kendi yediğimizin aynısını verin diyor. Yaptığımız yemekler baharatlı ama kafam karıştı. Ben hala günde 1 kez tadım yapıyorum ya da aynı verdiğim şeyleri karıştırıp veriyorum deneyimli anneler yardımcı olurmusunuz
Bir de neler verebilirim mesela et tavuk verebilir miyim?
Canım baharat ve tuz için erken . Tadım değilde artık porsiyonları büyültebilirsin ama çok zorlama. İstemediği an bırak. Ben öyle yapıyorum. Hala çorba ve yoğurt dışında tabağını bitirmiyor zaten. Et , tavuk, balık, kemik suyu verilebilir. Ama et tavuk balık henüz vermedim ben . Köy tavuğu bulamadım
Çorba verebilirsiniz, o ayda yanlış hatırlamıyorsam iki öğün ek gıda veriyorduk, yediği zaten 2-3 yemek kaşığı kadar oluyor zamanla bu miktar elbette artacak..Sebze yemekleri vs verebilirsiniz onun dışında kendi yediğiniz yemekleri vermek için 1 yasi öneriyor doktorlar, sofra yemekleri için çok erken.
Benim bebeğim ek gıdayı güzel yiyordu alerjisi de yoktu doktora sorup 9. Ayda sofra yemeklerine geçtim ama yine ona göre yapıyoruz işte az baharatlı, az salçalı vs..Şuan herşeyi yiyor 14 aylık olduk.
10 gün önce kırmızı mercimek havuç ve kabakla çorba yaptım o gece sancıdan uyuyamadı galıba mercimek gaz yaptı ben de korkuyorum bıseyler vermeyeılk basta gaz yapması normalmi acaba sizde durumlar nasıl? Ben süt ve süt ürünü tükentince de gece uyuyamıyor sancıdan dokunuyor
Ben geçende soğan, sarımsak, patates, havuç çorbası yaptım kemik suyuna. İlk defa sopan sarımsak yedi. Haşladığım halde gaz yaptı. Osura osura uyudu mercimeğe cesaret edemedm ama kimyon koyulabilir bence
Ya verecegım sebzeleri verdim aslında sımdı sırada ne var nasıl yapıcam onu bılmıyorumhavuc kabak patates tatlı patates balkabağı ıspanak elma armut avakado brokoli kırmızı mercımek bunları verdım
Ben şöyle yapıyordum sabah birinci uykudan uyanınca bir ögün veriyordum bir de ogle uykusundan uyanınca Meyve veriyorum haşlayıp. Bugun 3 e çıkardım kilo alımı yavaş oldugu için. Her şeyi her ögünü farklı farklı ve kızıma özel hazırlıyorum. Et tavuk yumurtaya alerji yoksa başlayabilir doktor karar veriyor o kısma eger alerjisi yoksa yoksa ayına uygun neler varsa verebilirsiniz. Ben yemekli ogunlerine mutlaka saf zeytinyagı ekliyorum meyvelerine de dogal hindistan cevizi yagı ekliyorum. Alerji durumundan dolayı fazlaca sebze tükettik hala da tüketiyoruz bugun ilk defa et(kuzu eti kıyma ilikli kemik suyu) başladık ve yogura başlayacağız eger alerjik bir durum olmazsa bir zaman sonrada yumurtaya başlayacağız. Sırayla ayına uygun olan her şeyi hazırlayıp yediriyorum. Avokado 2 güne bir mutlaka veriyorum meyve her gün veriyorum. Doktor artık mercimek te verebilirsin demişti şimdiye kadar bir defa verdim ama düzenli hale getireceğim eger bir gaz problemi yaşamazsa yeşil mercimege geçmek için sabırsızlanıyorum. Ne hazırlarsam tatlı olmasından kaçınıyorum ne kadar tatsız olursa iyi öyle alışsın. Pekmez hiç vermedim mesela kuru Hurma haşlayıp bir defa verdim şimdiye kadar. Kabız problemi olursa haşlanmış Merve içine haşlayıp kayısı koyuyorum en tatlı yine odur herhalde
Ben 2 öğün vermeye çalışıyorum. İki üç kaşık yesede vitaminini alıyor. Her çorbasının içine ya da sebzenin içine kemik suyu katıyorum. Sabahları genelde avakado, yumurta, pekmez üçlüsü yediriyorum. İçine bazem labne atıyorum. Yoğurt yedir her yemekle o zaman severek yiyolar. Bazen yulaf unyla irmikle muzlu karışım yapıyorum ama asla yrmiyor hep sulu yiyor
Benımkı de alerjik bebek. Ne zaman süt ürünleri tüketsin gece sancıdan uyumuyor ve aşırı mukuslu kaka yapıyor vücudu kızarık vs. Ama doktor kesın tanı koymadı haftaya randevu alacagım. O yuzden korkuyorum yedıgı dokunacak dıye mıllet cesıt cesıt verıyor valla çok özenıyorum masallah onlara