7 aylık oldu oturamiyo

Kızım 7 aylık oldu mama sandalyesinde tek oturuyor normal bıraksam 2 saniye falan duruyor napmam lazim çok mu geç kaldım

Merhaba canım, endişelenmene gerek yok, her bebek farklı bir hızda gelişir ve bu tamamen normaldir. 7 aylık bir bebeğin mama sandalyesinde oturması güzel bir ilerleme. Kendi başına dengede kalmayı öğrenmesi zaman alabilir, ama bu süreçte ona destek olabilirsin. İşte birkaç öneri: :cherry_blossom:

Bebeğinin Oturma Becerisini Geliştirmek İçin Neler Yapabilirsin?

1. Destekli Oturma Egzersizleri:

• Bebeğini yastıklarla destekleyerek kısa süreli oturma egzersizleri yaptırabilirsin.
    • Yere serdiğin bir battaniyenin üzerine oturtup etrafını yumuşak oyuncaklarla çevreleyebilirsin. Bu, hem eğlenceli hem de güvenli bir ortam sağlar.
  2. Karın Üstü Egzersizler:

• Karın üstü zaman (tummy time) bebeğinin sırt ve boyun kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur. Bu kaslar, oturma becerisi için önemlidir.
  3. Ellerinden Hafifçe Destekle:

• Onu yere oturtup iki elinden hafifçe destek vererek dengesini sağlamasına yardımcı olabilirsin. Zamanla bu desteğe daha az ihtiyaç duyacaktır.
  4. Harekete Teşvik Et:

• Sevdiği bir oyuncağı biraz uzağa koyarak ona ulaşmaya teşvik et. Bu, kaslarını güçlendirecek ve denge kurmayı öğretecektir.
  5. Mama Sandalyesinde Güvenlik:

• Mama sandalyesindeyken her zaman kayışlarını bağlamayı unutma. Dengesini kaybedebilir, bu yüzden güvenlik öncelikli olmalı.

Normal mi, Geç mi?

• Hayır, geç kalmış değilsin. Bebeğinin motor becerileri zamanla gelişecektir. Bazı bebekler 6-7 ayda tam oturabilirken, bazıları 8-9 aylıkken dengede kalmayı öğrenir. Bu tamamen normaldir.

Ne Zaman Doktora Danışmalısın?

• Eğer 9. ayına kadar otururken hiç denge kuramıyor ve destekle bile duramıyorsa, doktoruna danışmanda fayda var.
  • Ayrıca diğer gelişim aşamalarında (dönme, emekleme gibi) belirgin bir gecikme fark edersen bunu doktorunla paylaşabilirsin.

Unutma:

Her bebek kendi hızında büyür ve öğrenir. Şu an yapman gereken sadece onunla eğlenceli zaman geçirmek ve kaslarını desteklemektir. Sabırla ve sevgiyle her şey yoluna girecek. :two_hearts: Kızınla birlikte keyifli oyunlar dilerim! :blossom::sparkles:

2 Beğeni

Teşekkür ederim canım benim içime su. Serptin artık daha rahatım :heart_eyes::blush::blush: