7aylık kızım 8e gireceğiz yemek yedirmeye çalışıyorum ama reddediyor kusacakmış gibi bir hareket yapıyor ama eline havuç meyve vs verdiğimde kendisi yiyyor ön dişlerden 6tane çıktı kilosu iyi ancak yemediği için formül mamayı istiyor. Sizce ne yapabilirim bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz?
İlk zamanlar kusma refleksi bızımkınde de oldu hala arada yapıyor 10 aylık oldu ama duzene gırdı mamayı sadece gece verıyorum
Aslında böyle püre tarzı yiyor ancak çiğnemeyi öğrenmesi için minik minik tavuk parçaları havuç parçaları veriyorum ama yemiyor hiçbir şekilde ![]()
Corbasina pirinç ekleyin her kassikda 2.3 tane gelecek sekilde verin oyle oyle alisir belki
7 aylık ve ön dislerden 6 tane var diyorsunuz ortalamanın üstünde…Diş ağrısı çekiyor dolayısıyla cani katı gıda yemek istemiyordur geçici bir süreç ağrıları azalınca yemesi düzelecektir.Sulu diş kasiyici ile ben kızımı rahatlatıyorum, dolaba koyuyorum ve soğuk bir sekildeyken eline veriyorum soğuk kompres damarlarda daralma yaptığı için diş ağrısına birebir, bu yöntemden başka hiçbir şey bu denli ise yaramiyor.Onun dışında meyveleri soğuk verin, suyunu serin icirin faydasını göreceksiniz
Hüveyda sağolsın bende nasıl yedireceğim bilmiyordum katı şeyleri bu fikiri bana da iyi gelmişti yiyor şimdi kızım . Allah razı olsun
katılıyorum kesinlikle öyle yapın sonrasında omlet yapın minik minik bölün yer inşallah
İşe yaradiysa ne mutlu ben oyle basladim inan 8 aylikken hersey yiyodu buyuk parcalari bile.
Bir yaşında bizimki hala öyle her şeyi yemez seçici tükürur her sofraya mutlaka oturturum ne yese kar diye az da olsa veririm az yiyor ama olsun ne yapalım ![]()
Aynen çok yasadik bu reddi 9 aylıktı 8 dışı vardı çok doğru dediğiniz bizimki aylardır azı dişiyle mücadele ediyor ikisi aynı anda patladı ondan sonra az da olsa tadımlık yemeye başladı şükür sürekli tukruyordu şimdi alt azilar şiş yine başladı seçmeye