Önce anne sütü vermeye çalışıyorum hala sşzde nasıl ?
4 saat olmadan acıkmıyor sizinki hamgi saat aralıgında emiyor acaba
3 öğün veriyorum siz kaç öğün ?
9 temmuz doğumluyuz
Kimse yokmu
Ben kızımda yaptıklarımı söyleyeyim, benim kızım çok iştahlı değildi bebekken, benim sütüm 4. Ayda kesildi, o yüzden ek gıda döneminde mama ile gitmek zorunda kaldım şöyle yapabilirsin sabahları takip et bakim meme ver baktın çok istemiyor, sabah artık kahvaltı vermeye başla, cici bebeli kahvaltıları kızım çok severdi, ara öğünleri meyveli püreler yapardım, öğlen uykusuna yatırmadan mama verirdim uyanınca eğer iyi uyuduysa 2 3 saat gibi ya uyanmadan çorba hazırlardım yada yapamadıysam mama verirdim sabredemezdi çünkü, bende çok bilgili değildim o yüzden hepsini deneye deneye buldum hep, bazı bebekler çok yemiyor zorlasan da sna tavsiyem deneyerek yap
Yemeğe ağzını açıyor sanırım ilk kahvaltı istşyor artık sabah
Olabilir bak, kimi bebek ek gıdayı daha çok ister, yeni tatlar denemeyi
Bebeğinizin kilo alımı nasıl ek gıda veya anne sütü yeterli gelmezse kilo alımı düşük cıkacaktır o yuzden bu konu en azından dogru bir yolda olup olmadıgınızı gosterir..Bir saglık ocagına gidip bebek hemşirenizden veya drunuzdan bilgi isteyin bence cunku bu konuyu cok dert ediyorsunuz. Bence her bebek farklıdır bir kuralı yok diye dusunuyorum şu kadar saatte bir emmeli şu kadar saatte bir ek gıda almalı gibi. Genel geçer olarak üç ana öğün bir ara öğün teklif ederdim eğer yemek isterse yer. Cunku bebekler oyledir bir gün cok istahlı yerler diğer gün hiçbir sey yemezler. Cok bilinmeyenli denklem gibidirlerBenim ilk anneliğim ama yegenlerimden biliyorum.. Mesela benim bebegim altı aylık bazen yarım saatte bir meme istiyor bazen saat başı bazende iki saatte bir. Hergün cok farklı ilerliyor. Cunku memeyi sadece acıktıgı için değil o an beni özlediği icin veya korktugu (gece özellikle) icinde istiyor olabilir. Güvende oldugunu bilmek anne kokusunu yakından alabilmek için.. Bir bebek acsa aglar kilo alımı dusuk olur veya cisli bez sayısı az olur. Bunlar en onemli kıstaslar benim icin. Onun dısına ilerleyen donemde bugun iki öğün yedi üç öğün yemedi diye kendimi üzmem. Kısaca bebeğin karakteri o gun ki modunu da dikkate almak ve diğer bebeklerle kıyaslamamak lazım.
Nacizane dusuncelerimi paylasmak istedim..
Teşekkür ediyorum evet bilmediğim için kafa takıyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çümkü emmediğinde yemek mi vermem kazım bilmiyorum .
Benim kızım 8 ay 26 günlük sabah uyanınca meme veriyorum sonra 1 buçuk saat sonra kahvaltı yapıyoruz.2 öğün yaptırıyorum. 3 saatte 1 emiyor kızım.
Bazı bebekler annenin sütü olsa bile memeyi erken bırakıyor, mesela benim yegenim bir yaşındayken memeyi bıraktı. Belki sizin bebeginizde ek gıdayı tercih ediyordur.. Sabah uyandınız meme almıyorsa ek gıda verin bence o sekilde deneye deneye ne istediğini anlarsınız bir süre sonra. Üç dört saatte bir beslenecek sekilde olması lazım. Tabi daha erken surede de acıkabilir bence bebege gore değişir. En uzun aç kalma süresi dört saat olsun sonra siz ya anne sütü teklif edin yada ek gıda.
Bende şöyle oldu 6da emzirmiştim sabah 8de uyanınca haliyle acıkmadı acıksın sonra ek gıda vereyim derken memeyi de istemedi . Ya ilk kahvaltı istşyor yada gece o saaatte emzirmeyeceğim yada 6da emerse 8de direkt kahvaltı deniycem bakalm artım . Gece emiyor mu siiznki
Allah rası olsun tamamdır çok teşekkürler
4 saatti geçirmiyim sağolun
Bizde 8 aylığız doktorumuzun yönlendirmesi ile 3 öğün yapıyoruz 2 öğünde bır caybardagının yarısını geçmeyecek şekilde oluyor çünkü hala ana besınımız anne sütü … benım kızımın emme aralıkları 3 buçuk 4 saati buluyor artık bu aydakı bebeklerde emzirme sıklığı dıye bıraey yok ne zaman ısterse ozaman emıyorlar . Sabah 7 buçuk gıbı kalkıyoruz benim kızım uyanınca emmez yarımşar 45 dk oynuyoruz yatakta sonra emıyor bıraz kestiriyor kalktıktan 1 saat sonra cıvarı kahvaltı ediyoruz ıkındıde ara öğün akşamda yemek yıyor geri kalan zamanlarda o ıstedıgınde emzırıyorum . Eğer emmesi için zorlarsanız ede oluşur
Bende aynı dusuncedeyim. Diş dönemi çoğu bebek iştahı azalır benim oğlum tam tersi sürekli emmek istiyordu. Bende 3 öğün veriyorum sabah 6 buçuk gibi uyanıyor emziriyorum tekrar uyuyor 9 da kahvaltı veriyorum. Ne zaman isterse emziriyorum. Zaten anlıyorum artık uyumak isteyince gözlerini ovuşturuyor acıkınca kucağıma gelmek istiyor boynuma sokuluyor. Ne zaman isterse oglende meyveli muhallebi yapıyorum 1 2 arası veriyorum akşamda çorba 6 da veriyorum aralarda da emmek isterse emziriyorum.
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. Falat şeyi anlamadım 3 öğün dediniz 2 öğünü çay bardağının yarısı geömeyecek şekilde dediniz o masıl oluyor .
Teşekkür ederim sizde ölçü tıtuyor musunuz peki
7 ağustos doğumlu oğlum. Henüz tadımlar da devam etmekle birlikte ek gıdaya geçtik. Uyanjnca anne sütü, 1 saat sonra kahvaltı sonra tekrar anne sütü ve uyku. Uyandığında yine anne sütü veriyorum. Bazen 3 bazen 2 öğün veriyorum midesini çok yormamak adına. Çorba veya sebze bazen köfte, eğer 2. Öğünü erken verdiysem meyveli muhallebi, meyve püresi veriyorum. Anne sütü ağırşıklı gidiyoruz henüz. Kaşık sevmediğinden meyveyi bazen filede veriyorum kendisi yiyor gibi. Uyumadan 2 sar öncesinde de ek gıda olayını bitiriyorum ki rahat uyuması için. Bu şekilde. Ama 8 8.5 aya geldiğinde 3 öğün yaparım bende sanırım
Öğünler çay bardağının yarısı kadar olmalı çünkü hala asıl on planda olan beslenmede anne sütü
Bım doktorumuz 7 ayda gecırdı 3 öğüne 2 ana 1 ara öğün şeklinde gercı her bebegın gelısımı farklı doktorunuz daha iyi yonlendırır
Doymaz diye kokttum