8 aylık bir kızım var . Sürekli bağırmaya başladı 2 haftadır. Önceden de tek tük yine bağırırdı. Çok bağırıyor bir türlü uyumuyor tuvalete bile zor gitmeye başladım . Sabahtan bir başlıyorsa gece yatana kadar bağırıyor sürekli böyle durum yaşayan var mı ?
8ay 24 günlük adı Ozan efe kod adı çıgirtkan
2gundur bizde öyleyiz herşeye bağırır hoşuna giden şeye daha çok bağırır çığlık atar boğazı yirtilcak artık bagirmaktan ellerinden tutup diyorum neden bağırıyorsun annecim konuşarak anlaşabiliriz duruyo tiiihtiihh teeteteteteh diyor ne demek istiyorsa artık encok dediği şey geh gibi bişey diyor sonra tekrar başlıyor bağırmaya
Bebeğim şuan 16 aylık hala bazen bağırmaları olabiliyor. Şuana kadar bir çıkarım yapacaksam bu da dikkat çekme konusu olur. Bebekler bir şeyi ifade ettiklerinde ebeveyni anlamıyorsa bağırarak, oyıncaklarını fırlatarak ilgi çekmeye çalışıyorlar. Bu gibi durumlarda oturup bebeğimle göz teması kuruyorum. Ve sakince ne istediğini soruyorum. Zamanla bebeğim kendisini daha iyi ifade etmeye başladı. Bende artık zamanla ne istediğini tahmin ediyordum. Mesela bazen telefonla fazla zaman geçirdiğimde durduk yere ağlıyor kıyafetimi çekiştiriyor. Beni oyununa dahil etmek istiyor. Tuvalet konusunu da saklambaç ve ce ee oynayarak aştık. Tuvalete gideceğim zaman karşımdaki sanki bir yetişkinmiş gibi anlaşılır sade dille anlatıyorum. Bunlar zamanla olacak şeyler. Bunları rutin haline getirirseniz zamanla aşacağınızı düşünüyorum.
Canim çok güzel yazmışsın da mesela benim oğlum keyfi bagiriyor yani oynarken sevinince durduk yere onunla ilgilenirken bile evet ilerde anlayabilir srnin bebeğin nerdeysr 1.5 yaşında hemen hemen herşeyi anlar 8 ay sonra da bebeklikten çocukluğa geçmiş olacak 8ay 24 günlük bebeğim tuvalete gidicegim de yada başka bişey olduğunda senin gibi anlatsam da anlamıyor yani ne istediğini zaten doğduğunda acemi olsak dahi biraz içgüdüsel biraz bebeğin tepkileri den anlıyoruz ileryen dönemde kendini ifade etmeye başlıyor zaten bebekler mesela oğlum aciktiginda kafasını yan yatırıp kolunu emerdi surekli beni öyle emdiği için kolu meme zannderdi şimdi dilini oynatıyor anlayabiliyorum 1lbebeklerv1 gecede bile yeni şeyler kazanıyor ki bu bağırmada dönem donem bence 4ayfa 6ayda ve 2 gündür falan başladı bağırmalari mesela
Tabiki bebekler her gün yeni kazanımlar ediniyor. Acıktığında, sevindiğinde, sinirlendiğinde verdiği tepkiler farklılık gösteriyor. Bebeğim 4-5 aylıkken konuşmaya başlamıştım. İnan anlamadığını düşündüğümüz bebeklerimiz fazlasıyla her şeyi anlıyor. Sadece bunu rutin haline getirmemiz önemli. Tuvalet konusunu da şöyle diyim. Bebeklerde nesne ve kişi devamlılığı yok. Yani bebek için kişi görüş alanında değilse yok hükmündedir. Buna çözüm olarak şimdiden saklambaç ce ee oynunu sık sık oynamanızda fayda var.
Evet evet farkındayım oynuyoruz zaten ya tabi ki anlıyorlar kizdigimizdan sevdigimze anlamasa bile hissediyorlar
![]()
![]()
ya tatlışlar böyle bahsedince ama işte cidden çok yoruluyorum vızık vızık ses
Ya inan göz teması halindeyim sürekli ama şöyle arkamı dönüp bir bardak su dahi alamaz hale geldim malesef ondan sorayım bir dedim tek benim kız mı böyle yoksa normal mi diye
Evet o zamanlar da vardı ama bu kadar değildi son bir hafta da canıma okuyor artık
Benim oğlumda o dönemler öyleydi ama zamanla çok şükür atlattık. Şuan evde sorunumuz yok ama bir yere gittiğimde çok sıkıntı çekiyorum. Bebeğim, ben ve babası dışında pek sosyal ortamda büyümedi. Annemlere vb. yerlere gittiğimde sürekli kucağıma gelmek istiyor. Sosyalleşsin diye arada parka götürüyorum İNŞALLAH işe yarar
İnşallah bizimde geçer zamanla
bizde de durum aynı