8 aylık düz kafa

Kızım 8 aylık kafası düz bariz belli oluyo canım çok sıkılıyo bu duruma naptysam olmadı ilerde çok sorun olur mu sizce

Bizim neslin %80i düz kafa​:grinning_face_with_smiling_eyes: tek sıkıntısı bu olsun ama kafa şekli 4 yaşına kadar kalıcı şeklini alıyormuş, yavaş olsa da düzelir belki.

Yaa gerçekten mi 1 yaşına kadar oldu oldu olmadı öyle kalırmş diye duymuştum ben

1 yaşından sonra geçmesi imkansız bence. Neden bu kadar geç kaldınki düzeltmek için oğlumun kafasıda 2 aylıkken düzleşti ben baya dikkat ettim uğraştım 7 aylıkken anca düzeldi. Ortopedi doktoruna gösterdinmi kask gibi bişeyler veriyorlar.

1 yaşına kadar hızlı oluyor süreç ama sonrasında gerçekten baya yavaşmış. Doktor baş çevresi büyüdükçe kafa şekil almaya devam eder dedi. 4 yaşına kadar sürermiş bu süreç. Siz 1 yaşına kadar dikkat etmeye çalışın ama sonrasında kendinizi de bebeği de sıkmayin bence bu konuyla.

1 Beğeni

Ya çok uğraştım düz kafa yastığı aldım işe yaramadı yan yatırmaayaa çalştım ama hiç durmadı yine kafasını çevirip sırt üstü yatıyo aylardır böyle yan yatmıyor hep kafa üstü yaatmk istiyor yüz üstü yatırıyorum bi iki üç dk sonra ağlamaya bağırmaya başlıyo öğrendğnden beri çoğu zaman kendisi kendini sırt üstü çeviriyo yine yüz üstü yaapmıyo sâdece emzirirken biraz masaj yapıyorum kafasına o da çok fayda etmiyor doktora da götürdüm kask kullanılabilecek kadar ileri seviyede değil dedi genetik olabilir dedi çünkü evet ilk doğduğu zaman da kafası tam yuvarlak değildi sonra daha beter oldu saadece ilerde bundan yana skntı yaşarmym bilmiyorum

Bunu bilmiyordum inşallah öyledir peki szce saçlarını hiç kesmesem olur mu

Bebeğiniz erkek mi bilmiyorum ama düz kafa olan çocuklara ona göre saç kesimi yaptırıyorlar. Zamanla gürleşecek saçları zaten. Bebekken saçlar az ve ince olduğu için kafa şekli çok belli oluyor.
Benim bebeğim de o kadar uğraşmama rağmen kafasını hep sol yana çevirip uyuyordu. Çevirmesin diye arkaya destek koysam bile uykusunda zorluyor sonra da ağlıyordu uyanıp. Bu yüzden kafası yamuk olmuştu. Çok uğraştım sağlı sollu eşit yatırayım diye olmadı. Üstelik asla yüz üstü durmaya tahammülü olmayan bir bebek. Sizi anlıyorum bazen ne yapsak da onlar istediklerini diretiyorlar maalesef, sizin suçunuz değil kafa şekli. Doktor büyüdükçe geçer dedi. Kafa büyümeye devam ettikçe normal şeklini alır dedi. Dediği gibi oldu, ben uğraşmayı biraktım bebeğim de daha çok oturarak vakit geçirmeye başladıkça düzeldi.

1 Beğeni

Yaa inşallah dediğiniz gibi olur cidden onlar nasıl istiyorsa öyle yapıyorlar ne kadar uğraşsak da ve kinse anlamıyor beni suçluyorlar dikkât etmemişim diye halbuki ne kadar uğraşsamda olmadı kimse de inanmıyo bebeğim kız bu arada saçını komple kesersem kafası daha kötü duracak bi yandan da diyorum şimdi keseyim daha anlayacak yaşa gelmeden bilemedim arads kaldım

Kız bebekte kamufle etmek daha kolay. Saçı uzadıkça belli bile olmaz. Bir de şu var, bütün doktorlar bebeği daima sırt üstü yatırın diyor. Sırt üstü yatınca da kafa düzleşmesi kaçınılmaz. Bunu onlar da öngörüyordur illaki. Demekki büyüdükçe düzelir diye bakıyorlar.

Bebeğiniz kızmış düzelmese bile çok sorun olmaz şuan saçları azdır muhtemelen o yüzden çok gözünüze batıyordur saçları çoğaldığında çok dikkat çekmeyecektir.

1 Beğeni

Evet de saçını kesmesem bi sorun olur mu

Evet belki de saçı çok olmadığı için batıyordur gözüme bilmiyorum ama inşallah normale döner

Benim bebeğimde de olmuştu ama 5-6 aydan sonra kendisi sağ sol dönmeye başladı yatarken. Ondan sonra düzeldi. Şu an 11 aylık yuvarlak oldu kafasi

Değerli Anneler, Bu mesajı, henüz 2 hafta-12 ay içinde ilk kez doğum yapmış annelere ulaşıp, onların önemli deneyimlerini öğrenmek amacıyla yazıyorum. Tez çalışmamın bir parçası olarak, sizlerin bu süreçteki deneyimlerini anlamak ve daha iyi bir destek sağlamak için bir çalışma düzenliyorum. Çalışmanın amacı: Bu anket, annelerin ilk doğum süreci ile ilgili yaşadıkları duygusal, fiziksel ve psikolojik değişimleri anlamaya yöneliktir. Katılımınız, bilimsel çalışmalara değerli bir katkı sağlayacak ve gelecekteki annelere daha iyi hizmet verebilmesi için önemli bir temel oluşturacaktır. Çalışmanın süresi: Anketi doldurmanız yaklaşık 10-15 dakika sürecektir. Verdiğiniz cevaplar tamamen anonim olacak ve sadece bilimsel araştırmalar amacıyla kullanılacaktır. Neden katılmalısınız? Değerli deneyimlerinizi paylaşarak, toplumda diğer annelere faydalı olabilecek bilgilerin bir parçası olabilirsiniz. Katılımınız, bilimsel çalışmaların daha sağlam temellere dayanmasına yardımcı olacaktır. Anket anonimdir ve kişisel bilgileriniz asla ifşa edilmez. Katılım tamamen isteğe bağlıdır, bu yüzden ne zaman isterseniz katılmayı sonlandırabilirsiniz.
Link: GÖNÜLLÜYÜ BİLGİLENDİRME VE AYDINLATILMIŞ ONAY FORMU
Eğer sorularınız olursa, çekinmeden bana ulaşabilirsiniz. Şimdiden zaman ayırıp katıldığınız için teşekkür ederim. Tez çalışmamda sağladığınız katkı, başta diğer anneler olmak üzere birçok kişiye fayda sağlayacaktır.
Saygılarımla, Psikolog Azra Ceren Kibaroğlu azraceren73@gmail.com

Merhaba ben yüksek lisans yapıyorum ve tez çalışmam için katılımcıya ihtiyacım var. 2 hafta 12 ay içinde doğum yapanlar, anketi doldurabilir mi?

1 Beğeni