Arkadaşlar selam, 8 günlük bebek kaç CC mama almalı? Ve lohusalık döneminde saç boyatilabilir mi?
Sadece mama veriyosan 2-3 saatte bir 60 cc yiyor. Ben öyle veriyodum. Emziriyosanve yetmediğini düşünüyosan da ilk önce emzir peşine 30 cc ver doyup doymadığını anlamak için. Lohusayken saç boyatabilirsin tabiki
Suanlik sadece mama ile ilerliyoruz 60 da sanki biraz fazla gibi geldi, biz 40 veriyoruz bu seferde aç gibi hissediyorum fazla verirsem de kusar diye korkuyorum
İyi akşamlar. Sütünüz hiç gelmiyor mu
Merhaba, yeni yeni geliyor bende doğumdan 3 gün sonra gelmeye başladı ama damla damla düzeni tutturamadim henuz
Sütünüzü en fazla emzirmek artırır. Bol su için. Bebeğiniz için yarım kaşık bile yeterli. Midesi çok küçük. Sütünüz bebeğinizin ihtiyacına göre üretilir ve her öğünün içeriği farklıdır. Lohusalık biraz zor bir süreç ama endişe etmeyin belirli bir süreden sonra belirli bir düzene geçiyorsunuz. Bu arada lohusalığınız hayırlı olsun
İlk önce mutlaka emzir. Sonra mamayı teklif et doyunca yemez zaten emin ol. Biraz zamanla düzeniniz oluşacak sende ne kadar yiyip yemeyeceğini anlıycaksın zaten her bebeğin yemesi çok ayrı oluyor. Benim kızım mesela 60 la bile doymuyodu ozaman emziriyodum da. Doyunca da istediğini versen yemiyolar. Ama mutlaka bol bol emzir az da olsa onu bebeğine vermeye çalış çünkü bi damlası bile onun için çok kıymetli. Herşey gönlünüzce olsun sağlıkla bebeğini büyütürsün
Çok teşekkür ederim arkadaşlar moral oldu bana yazdıklarımız açıkçası, sizlerde sağlıkla Güzel günlerde büyütün cocuklarinizi inşallah
Bize hastanede 30 cc ver demişlerdi o şekilde ilerliyordum kızım sarılık oldu bu ay kontrole başka doktora gittiğimde gerekirse kussun ama aç kalmasın demişti açlık kan şekerinin düşmesine oda sarılığa sebep oluyor
@TülayOzan aramıza hoş geldin 🫶🏻 bu bebeğinle alakalı bir durum aslında ölçü vermemiz pek uygun olmayabilir
kimyasallar ve toksik madde içerdikleri için olduğu için bitkisel içerikli ya da hamileler için uygundur ibaresi bulunan boyaların kullanılması tavsiye edilir.
Benim kizimda 11 gunluk oldu 30 ml basladik . 12 degerinde sarilik cikti . Bol bol.emzirmem gerekiyor . Ama hrp uyku halinde uyandirmak cok zor 1 yudum emsin diye 1 saat ugrasiyom . Emmeyince mama yapiyom 40 ml gectim eger daha yalaniyorsa biberon tutunca ememk istiyorsa 15 dk sonra 30 ml veriyom icebildigi kadar . Ilk once kendini emzir ben oyle yapiyom sonra mama veriyom.sut sagma makinasi varsa gogusunde agri fln hissedikce kendinj sag bosa git.esin sut benim hep bosa gidiyor bende gozumun onune koyuyorum makineyi 1 saate fln sagyom bebege iciriyom …