8 yaş tüy sorunu

Kızım 8 buçuk yaşında ve 3 yaşından sonra belirgin bi şekilde tüyleri çıktı geçen sene bile çocuk dr götürdüm hormon testinr bile gerek duymadı genetik dedi yinede endokrinde baksın dedi o dr da özel bölgesine bakıp genetik diyip ayva tüyleri dedi aynı şekilde göğüs kısmına da baktı çünkü erken ergenliğe Girelebiliyor muş ama çok şükür öyle bişey yokmş kayınvalidem gil çok tüylüdür demek onlara çekmil iki kızımda gelelim soruma kızım bu sıcaklarda bile kısa kolla gezmiyo çok utanıyo kollarındaki kıllardan şuan bura 34 derece felan bu sıcakts bile ya hırkayla yada uzun kolla kollarını tüy dökücü ile alsam bi zararı olur mu acaba

Yok hayır bence almayın inanılmaz iğrenç kokuyor tüy dökücü ler ve tahriş de edebilir üstelik kıl kokini kaljnlastirir jilet gibi ilerisi için daha çok sorun olur ,kizinizla konuşarak hallegmeye çalışın bn olsam öyle yapardım oda küçücük bir çocuk hem daha bu yaşta ozguveni zedelenmesin böylede çok güzel olduğunu anlagmaha çalışın .hatta kız cocuklari büyümek isterler çabucak bu snein genç bir kız oldughnh gosteriuor sen büyüdün artık vs bouel mutlu olacaktır bence …bn öyle yapmıştım küçükken ah ne zaman regl olurum ne zaman tuylerim çıkar :joy::joy::joy:büyümek istiuorum falan hatta annemden gizli jilegle almıştım koljmu tuulerim çıksın diye :see_no_evil_monkey::see_no_evil_monkey::see_no_evil_monkey::see_no_evil_monkey::grin:

1 Beğeni

Tüy sarartici ile sarartiabilirsiniz. Belli olmuyor o zaman. Ah canım ben de aynı öyle bı cocuktum. Buyuyorsun normal falan değil. Ne dersen de. Bu konu onun özgüvenini kırar. Çünkü normal olması için bütün arkadaşlarının aynı olması lazım. Kısa kollu giyememek, kollarını herkesten saklamak , biri bişey mi diyecek alay mı edecek diye sosyallesememek.. Bir sürü sayarım hepsini yaşadım. Çocuklar malesef çok acımasız. Her konuda her türlü zorbalığı yapıyorlar. Beni sınıfın ortasında erkekler çakmakla tüylerimi yakmaya calismislardi. Gülerek alay ederek. Öğretmen erkeklere favorinizi keisn ensenizi kesin falan dese hocam burcu niye kesmiyor der gulerlerdi. Kizlar da hep ne kadar killisin niye killisin ay benim buralarimda hiç kıl yok derdi. Annem benim bu sorunumla ilgilenmedi. Bişey olmaz büyüyünce dökülür dedi. Doktora bile götürmedi. Siz ne kadr bilinclisiniz. Bence kizinizin bunlari yaşamasına engel olun. Bı şekilde tüylerini halledin. Yaşı küçük şimdi ergenliğe girer girmez lazer yaptırın bence. Benim kızım şu an 11 aylık. Arada düşünüyorum ya bana cekmisse büyüdükçe benim gibi olursa. Şimdiden dusunuyorum ne yapabilirim diye. Karınca yumurtası yağı falan sürüyorlar onları arastiyorum

3 Beğeni

Akran zorbalığı çok kötü bu yaştaki çocuklar o kadar kırıcı oluyorlarki kızınız için çok üzüldüm. Bence tüy dökücü falan kullanmayın kılları dahada sert çıkar kızarık kızarık durur o sırada yine kollarını kapatmak ister. Bence uzun kollu ince şeylerden alın gömlek bluz tarzı şeyler giydirin. Ben yanmaktan hoşlanmadığım için sürekli bol gömlek geçiririm üzerime inan daha serin oluyor. 3-4 sene sonrada ergenliğe girer zaten lazerle halledersiniz.

1 Beğeni

Şuan öyle giyiniyor boş serin tutacak şeylrt ama dün geldi uüzü kan kırmızı sı olmuştu sıcaktan çok üzüldüm geçen yaz kolundaki kılları uzun kısımları makasla kesmiştik biraz öyle giyebiliyordu yine aynı şekilde yapayım bu yazda byle seneyede Allâh büyük hem biraz daha büyümüş olur

1 Beğeni

Bu saydıklarınızın bi çoğuna kızımda yaşadı ve çok inciti gerçekten kızımın özgüveni kalmadı bide arkadaşlar ı geçtim bi çok akrabamız kızım varken dedi ve kızım çok rencide oldu üzüldü zaten kızım kumral kıllarıda sarı öyle siyah siyah değil yinede dr a bi soracağım ne yabilirim diye. Bu arada Karınca yumurtası yağı çok faydasını görenler olmuş bende kendime kullanmayı düşünüyorum

Karınca yumurtası yağını bebekken surebilir miyiz 9 aylık bebeğim bir sorun olur mu ornate markasını çok gördüm baya iyi diyorlar ama hep yetişkinler kullanıyor bilemedim

1 Beğeni

Tüy dökücü krem ve jiletler daha kalın köklü ve daha çok tüy gelmesini sağlar kol çok acıyan bir yer değil dayana bilirse çocuklar için özel uretim ağda bantları kullanabilirsiniz çocuğun kendini rahat hissetmesi daha önemli ilk küçük bir yerde denersiniz çok acıyorsa bırakırsınız alternatif olarak sarartici deneyebilirsiniz yani ben anneme bu yüzden çok kızıyorum lisedeyken bile benim kaşımı bıyığımı aldirmama izin vermemişti resmen dalga konusu oluyordu ve özgüven kırıcı birşey bu yaşta özgüveni kırılmasın annesi olarak en doğru yönteme siz karar verin ama kesinlikle tüy dökücü yada jilet kullanmayın :cherry_blossom:

3 Beğeni

Utanmasin normal oldigunu onun daha cocuk oldugunu anlat ona surekli tuylusun falan da demeyin ondanda etkilenir 10 yasindaki kizimda sarisin ve asiri tuylu kollari bacaklari mezuniyeti vsrdi ten rengi corap giydi bi ara tuylerin cok dedik oda etkilendi artik normal diye ikna etmeye calisuyoriz etkileniyolar. Tuy dokucude sert cikariyo haberiniz olsun

1 Beğeni

Çocuklara özel ağda hiç dduymadm mutlaka bakıcam nerde bulabilirim

Kızınız kortizon tedavisi gördü mü hiç. Krem astım ilacı vs birşey kullandı mi. Bunu şunun ixin sordum. 11 yaşına girecek oğlum var ve asistan doktor yanlışlıkla ağır kortizon içeren bir astım ilacı kullandı. Bizde ilaç iyi geldi diye bir seviniyoruz bir seviniyoruz görmeyin. Bir sonraki kontrolde doktorumuz bunu kim şişe nasil verir bu çocuk KOAH mida bunu içiyor dedi hemen kesti. Doktor kikkanma başlayabilir dedi. O gün eve geldiğimizde çocuğu yıkarken çaktırmadan inceledim gerçekten tuykenmeler başlamıştı. Doktorunuza söyledim. Artık yapacak bişi yok dedi. O zamanlarda oğlum 8 yaşındaydı.

1 Beğeni

Yok herhangi bi ilaç kullanmadı. Artık dr lara bile güvenemiyorz bu nasıl bi ihmalkar lıktır pess

Bence de alın, aldırın ya da bir çaresini bulun.. Çocuktur avuturuz mantığı doğru değil, herşeyin farkındalar, utaniyorsa bu onu yaz sıcağında kapalı giyinecek kadar rahatsız edip onun küçücük yüreğine dert oluyorsa zaten annesi onun çaresine muhakkak bakacaktır ..Normal ağda bandının da bir zararı olacağını düşünmüyorum açıkçası iyice araştırıp en etkili çözümü bulacağınıza da zaten eminim, yeterki kızınız o içine hapsoldugu duygunun esiri olup özgüveni kırılmasın, bunun çözümü kıl tüy kadar kolay da olmaz.

2 Beğeni

Yukarda yazan arkadaşa katılıyorum. Ben de tüylü bir çocuktum ve hala travmadir bende. Bizjm zamanimizda imkanlar daha sınırlıydı, annem yeterli çözümü bulamamıştı. Ipl ev tipi lazer cihazları var, ben su an kullanıyorum. Doktorunuza bir danışın isterseniz, kullanabilir mi bilmiyorum. 8 yas cok küçük bu isler icin ama travmasi da cok büyük. Hala okulda bu konuda zorbaliga ugradigim bir gun aglayarak gizlice,odamda kollarimi jiletle temizlemeye çalıştığımı ve annemler beni oyle gördüğünde hissettiklerimi unutmam. Bir sekilde tuy dökücü, ipl en azindan dayanabilecegi yasa gelene kadar tüyleri yok etmenin yolunu bulmak gerekiyor. Uzun kollu giydirmek maalesef cozum değil. Hem psikolojik olarak utancı pekistirir, hem nereye kadar yaz sıcağında cocuk uzun kollu giyecek.

2 Beğeni

Bunu yapan üniversite hastanesi.. aslında şikayetçi olmak lazım da..

Ya ben kesin aldırırdım sonra mutlu mutlu istediğini giysin saklanmasın.Akran zorbalığını geçtim çocuktaki özgüveni büyük ölçüde etkiler. Benim burnum kocamandı acayip asosyaldim bu yüzden hep saklanırdım. Herkes burnuma bakıyo gibi gelirdi ben özgüvenimi burnumu yaptırınca kazandım.

Ki kıl sorunu daha çabuk çözülecek bir durum bence alın aldırın nemlendirici kremlerle destekleyin(yoksa biraz aklı ermeye başlayınca aman diyim jilet felan sürer)

1 Beğeni

Gerçekten kızımı her gördüğümde ağlıyorum çok çok üzülüyo oda dr dedi tüy dökücüde lazerde kullnabilir ama lazeri kullanmıcam tüy dökücü ile ağrısız bi şekilde alıcam inşallah kızımın ilerde akran zorbalığı yaşayıp psikolojisini alt üst edemem bu dönemde sizler çok büyük destek oldunuz bi o kadar iyi geldiniz bana da hepinize çok teşekkür ederim :face_blowing_a_kiss::two_hearts:

Nacizane imkaniniz varsa lazer kullanin en azindan kol bacak bölgesine, doktor onay vermiş daha küçük tamamen kurtulur erken yasta.

1 Beğeni

Lazer epilasyon kaç yaşında yapılıyor acaba yani yapılıyor mu doğrumu bilmiyorum ama en azından kalıcı bir çözüm. Ben de öyleydim çok iyi anlıyorum valla travmaların geldi aklıma ne dersen de saklayacak utanacak kendinden çok zor kurban olurum keşke yapabileceğim bişey olsa :pleading_face::folded_hands:

1 Beğeni

Ayy söylemişsin ama doktor kullanabilirsin demiş baksana neden lazere karşısın ki bence bir kadının kendine yaptığı en büyük iyilik lazer :face_with_peeking_eye: bide benim gibi banyoda temizlik için saatler harcayan biriysen :rofl: epilasyon ağda tüy dökücü allerim vardı bitek jilet kullanıyordum ondan deli gibi çıkmışlardı. Tüy dökücü kullanirken de önce test yap olur mu tahriş olmasın yavrum

1 Beğeni