Yanlış bilmiyorsam artan salgın hastalıklardan dolayı normalde 12.ayda vurulan bu karma aşı 9.aya çekildi. Bunu olan varsa yardımcı olabilir mi bana bizi 11 martta aşı için çağırdılar henüz Umay 8 aylık anlam veremedim. Bilgisi olan paylaşabilir mi?
Bizi 24 Ocak’ta çağırmışlardı rutin boy, kilo, baş çevresi kontrolü için. Aşı yoktu hesapta, gelmişken yapalım dedi hemşire. Efe 8.ayın içindeydi bu sırada. Ben bunu belirttiğimde haftasını hesapladı hemşire 19 şubatta tam 9 aylık oluyordu o gün tekrar çağırdı ve bu aşı yapıldı. Belki Umayın da haftasında bir karışıklık yaşanmış olabilir gözden kaçan. Gitmeden evvel bir ara durumu izah et istersen güzelim ![]()
Anladım dediğin gibi olabilir tamam gitmeden ararım sağolasın![]()
Bizde de 9. ay aşısı var. Bakalım nasıl olacak
Bize direkt 9. Ayda kızamık aşısı var denilip gün verildi gidip yaptırdık iki hafta öncesi
Bizide aradılar bende aşı takviminde böyle bı aşı olmadığını bir yaşında yaptiracagimi söyledim tamam dediler
Kampanya aşısı diyorlar mis
- Ay aşısında bize de bir sonraki aşının 9. Ayda olduğunu soylediler.
Bizede tekrar aşısı dediler ama ben biraz şüphelendim çünkü aşı takviminde böyle bir aşı yok
Ben bunu senden duymustum zaten
bana 9.ay aşı var filan diyen olmadı
Doktoruna sordum bugün bakalım ne diyecek ![]()
Kızlar merhaba sizlere bir sorum olacak. Pazartesi günü kızım 9 aylık oluyor ve aşı olması gerekiyor. Şimdiye kadar bütün aşılarını eşimin rızası olmadığı halde yaptırdım ama aşı redleri gün geçtikçe artıyor. 9.ay aşısını yaptırmayan varmı veya yaptırıp herhangi bir sorun yaşayan? Hem yaptırmak istiyorum hem istemiyorum ne yapacağım bilmiyorum. Diğer aşılara nasıl gittiğimi Allah biliyor. Otizm oranı aşılara birlikte çok arttı diye bir söylem çıktı ve eşim de aşıları yaptırıp çocuğa bişey olursa o zaman görüşürüz diyince tedirgin oldum. Çok huysuz çok ağlıyor çok inat ve çok hareketli. Bunların dışında çok şükür farklı bir şey gozlemlemedim. Sürekli gözüm hep üzerinde. Lütfen yardımcı olun.
merhaba canim ben yaptirdim hicbir sikıntı olmadı zaten agri ates eden bir asi degil rahat olabilirsin ben asilari yaptirma taraftarindayim bu kadar ortalikta virus varken
Otizm doğuştan gelen bir hastalık aşı ile alakası yok ve genelde genlerde varsa yada akraba evliliği daha yüksek ihtimal oluyo ama aşıdan kaynaklı denilemez sonra dan çıkan bir hastalık değl
Eşinize sizde şunu söyleyin aşı yaptırmazsak ya bi virüs kaparsa Allah korusun o zaman me yaparız deyin aşılar ile ilgili bi konu açılmştı orda bayağı detaylı yazmştım okumak isterseniz okırsnz ama bebek aşılarını ihmal etmeyin inanın çok önemli diğer aşılara bende karşıyım gebelikte tetanoz aşısı bile olmadım covid19 aşısı oldum pişman oldum ama bebek aşıları öyle değil hiçbir iğnenin ilacın içeriğini kesin olarak bilemeyiz elbette ama hastalıkların bu kadar çoğaldığı bi dönemde bağışıklığı olmayan minik bebeklerimizin vücutları antikor üretebilrsin hastalıl karşısında direnç göstereblsn diye yapılıyor aşı olmayan birçok bebeğin ne virüsleri hastalıklar kapyığını araştırın eşinizde gösterin ama bence yaptırın
Teşekkür ediyorum, bende yaptırma tarafındayım insAllah yaptıracağım. Rabbim hepimizin evlatlarını korusun ![]()
Bizimde 2 haftamız kaldı aşı için. Ben yaptırma tarafındaym asıl yaptirmazsak sıkıntı ve otizm doğuştan gelen bir durum
insAllah herhangi bir sorun yaşamayız, bugün adımızı olduk.
Biz de yaptırdık sorun yaşamadık bugün de 1 yaş aşılarını oldu. Otizm sonradan olan bi durum değil
Otizm genler le alakalı dedi bize çocuk psikiyatrisi aşılarla alakası yok dedi
- Ay aşısı olduk ateş yapar mı?
Calpol vermedim 11 de yapıldı şuan için ateşi yok bakalım takip edeceğim olursa veririm