Kızlar bebeğim 9 ay 14 gün 2 haftadır mama ve su içmek istemiyor.Ne yaparsam yapayım çok acıktığında içiyor su, çiş sayısını etkilemeye başladı. Ek gıda yiyor ama işine geleni yiyor ve çok hareketli olduğu için yetişemiyorum rahatça yediremiyorum. Böyle bir durumda olan var mı aranızda? Varsa nasıl bir çözüm buldunuz,geçiyor mu bu alışkanlığı sonradan…
Geçiyor canım havalardan kaynaklı da iştah azalması oluyor benim kızım da o şekildeydi o dönemde sevdiği ek gıdaları veriyordum iştahı açılsın diye normale dönüyor ara öğün şeklinde azar azar sık bekleyebilirsin gıda olarak kızım 1 hafta gece mama içmeyi bile kesmişti yapıyordum verme diye eli iIe itiyordu
Ne şekil veriyorsun ek gıda bilmiyorum püre yada muhallebi tarzı mı benim kızım da 9,17 günlük o dönemde ben kayısı hurma püresi sebze çorbaları falan iyi geliyordu kayısı sayesinde kabızlık da olmuyordu yiyecek miktarı azaldığı için kabız olma olasılığı da yüksek oluyor
Sen direk katı olarak veriyorum püre tarzını çok sevmiyor benimki tabi elma gibi çok katı olanları rendeliyorum,olabildiğince sevdiği şeyleri veriyorum bende çünkü anne sütü yok şimdide mamayı yemiyor resmen aç geziyor bu bebe İnşallah düzelir hepsi
Aynı benim bebe bende mama veriyorum hanfendi memeyi istedi emdi 4,5 ay sonra mama valla en iyisini yapıyorsun sıvıya alışınca da katı istemiyorlar çiğneme refleksi gelişir en azından allah annelerin yardımcısı olsun her ay başka bi güncelleme geliyor canları sağolsun da bızım ki de uykuyu sevmiyor canım çıkıyor uyutana kadar
Benimki de yemek yemiuordu bence geçici bı durum şimdi az da olsa zorla da olsa iyiyor yani geçen hafta anne sütünden başka bişi yemiuordu
Havalardan olabilir canım benim kızım da 9ay19gunluk çok azaldı yemek içecek olayları artık çok takmıyorum teklif var ısrar yok ama gün içinde sürekli su teklif ediyorum sabahları pekmezi sulandırıp icirmeye çalışıyorum bıkac yudum bıkac yudumdur bide sizde de varmı bilmiyorum bıkac gündür yemek yedirirken öğürmeye başladı bilerek mi yapiyor istemediginde yoksa midesi mi bulaniyor anlamadım