Acil bakar mısınız

Merhaba hanımlar 4 buçuk yaşında kızım var 2 yaşında tuvalet eğitimi verdim ama geceyi bırakamadı bir türlü altına kaçırıyor hep uyuyunca doktora da götürdüm bir sorun çıkmadı Bi ilaç var ama 5 yaşın altına veremiyoruz dedi hala Bez takmak zorunda kalıyorum geceleri takmayınca da yapıyor yatmadan bir iki saat önce sıvı da vermiyorum ama ne yapacağımı şaşırdım uykusu öyle ağır ki

Onu gece ara arq tuvalete goturun gecer bence ya sıkıntı yapmayın ılac vermekte bence gerekmiyor Alex altına koyun bez baglamayın zaten ıslak olunca onu utandırın de bak altına yaptın ayıp gel beraber tuvalete gıdelım falan alısır İNŞALLAH ılac falan vermeyin belkı ıyı olmaz bobreklerıne agır gelır busefer yapmazsa dıe endişe olunur dogal yola kesmeyin deneyın ben oyle yaptım kızım cok utangactı zoruna gıderdı pantolonu ıslak olunca ama sakın bez baglamayın bez olunca rahatlar o ıslaklıgı hıs etmeli Alex olsun altında yeter

Uykusu öyle ağır ki altına yaptığında hala o ıslaklıkla uyuyor rahatsız olmuyor :person_facepalming:

Uyandirmadan tuvalete oturtmayi denedinmi. 2 saat sonra kaldirmayi dene isi ac. Adini seslen. Tuvalet icin kaldirdim seni de. Beraber gidin. Tekrar geri donun. Yinede altina kacirdiysa 15 dakika once kaldir yine kacirdiysa 15 dakika daha boyle boyle 1.5 saat kadar gidebilirsin. Calar saat kullanabililrsin. Sakin kizma belki daha zamani gelmemistir. 5yasindan itibaren cocuk uroloog bolumune basvurabilirsin. Hastaneye alirlar. Uykusu agir olan haberi olmuyo alti islak olsa bile.tuvalet egitimi bide ikisi birden baslama demisti doktor once birini sonra birini biraktir dedi agir gelebilir dedi belki ikisini birden birakmak agir geldi.gunduzu basarmissin demekki ihtiyaci gelince soyluyo yada kendi gidiyo sen tek sorunun uyandirma problemi.yukarida yazdigimi dene uyandirmadan kucagina al.

Tıbbi bir sıkıntı yoksa eğer biraz rahat olun. Zamanla geçer inşallah. Kızma, utandirma gibi şeyler yapmayın sakin. Bu daha da kalıcı hale getirir duzelecegi yerde işiniz daha zorlaşır süreç uzar. Odanızda gece lambası yoksa loş bir gece lambası takin. Koridora da sensörlü takmanizi öneririm. Hatta tuvalete de gece lambası takin gece onu yakarsiniz. Tam uyanmaz ama tuvaleti de yapar. Uyuduktan sonra tahminen ne zaman altına yapıyorsa 2 saat 3 saat sonra tuvalete götürün buna alışsın. Altına bez baglamaya devam ederseniz alisamaz. Yine de 1 hafta kadar bezine yapmayana dek baglarsiniz geceleri. Gündüz ne güzel tuvalete yapıyorsun gece de yapmalısin deyin. Gece altına yapmadığı zaman olursa sabah kuru yatağa , beze dokunup sevinin. Ona sarılın öpün. Tuvalet eğitimi ile ilgili çocuk kitapları var onları da okuyabilirsiniz.

Alezle çarşaf arasına da alt açma bezinden koyun o da emer. Gece derin uyuyor demişsiniz derin uyuduğu zaman alt açma bezini direkt kendi altına da koyabilirsiniz belki. Her gece bezle uyutup gece kaldirip tuvaletini yaptırdıktan sonra bezi takmayın alt açma bezini serin. Zamanla bezi de taktirmaz inşallah gündüz alıştığı için

11 yaşında oğlum hala geceleri yatağını ıslatıyor doktor bir sürü test yaptı bişey çıkmadı genetiktir o zaman dededen bile geçer 15 yaşına kadar sürebilir dedi hap verdi hergun içsin diye hapı icmediginde yapıyor