Acil bakarmısınız

Dün gece göğsüm ağrıyordu hani bebek emmezde şişer ya öyleydi gece bebeğim emiyordu ama yinede ağrıyordu sol tarafıma yatamadım sabah farkettimki küçük iğne ucundan biraz büyük beyazlık var ordan süt gelmiyordu araştırdım süt incisi diyorlarmış süt kanalı tıkanmış başına böyle gelen varmı ne yapmam lazım biraz masaj yaptım sıcak kompres uyguladım başka varmı acaba çok ağrıyor

Ah canım, süt incisi gerçekten çok can sıkıcı bir durum olabiliyor, geçmiş olsun! :two_hearts: Neyse ki bu durum genelde kısa sürede çözülebiliyor. Masaj yapmak ve sıcak kompres uygulamak çok doğru bir adım, kesinlikle devam etmelisin. Bunun yanında şu yöntemler de işe yarayabilir:

1. Bebeğini sık sık o memeden emzirmeye çalış: Bebek süt kanalını doğal bir şekilde boşaltmaya yardımcı olabilir. Emzirmeden önce sıcak bir duş almak da süt akışını kolaylaştırabilir.

2. Pompa Kullanımı: Eğer bebek emerken tam rahatlama sağlayamıyorsan, pompayla nazikçe o bölgeyi sağmayı deneyebilirsin.

3. Nazikçe Masaj: Beyazlığın olduğu bölgeye ve çevresine nazikçe masaj yaparken meme ucuna doğru hareket ettir. Fazla baskı yapmamaya dikkat et çünkü bu hassas bölgeyi daha çok tahriş edebilir.

4. Soğuk Kompres: Emzirme sonrasında soğuk kompres uygulayarak ağrıyı hafifletebilirsin.

Eğer tüm bunlara rağmen ağrı çok şiddetliyse ya da beyaz nokta büyümeye devam ediyorsa, mutlaka doktoruna danışmalısın. Bazen minik bir steril iğneyle bu beyazlığı açmak gerekebiliyor ama bunu kesinlikle kendin yapma, bir uzmana bırak.

Bol bol dinlen ve moralini yüksek tut, bu sıkıntı geçecek, merak etme! :sparkling_heart:

Çok teşekkür ederim :heart:iyiki varsınız

Bir tane lohusa pedini kucuk ekmek posetine koy
Buzlukta dondur.
Emzirmeden yarim saat once gogsune koy
Yarim saat sonra sicak uygula
Emzir akiskan olur damarlarin

Çok acı birşey biliyorum yaşadım aynısını yanlış emzirmeden oluyormuş. Sık sık emzir o beyazlığın olduğu yerden, çok acıyor ama başka çaresi yok. bende öyle yaptım silikon uç kullanıyordum, baktım içine düşmüş o beyazlık düştükten 2 gün sonra yara iyileşiyor zaten çok geçmiş olsun

Memenin ucunu kavramasin agzinin kenarindan hic hava girmemesi lazim hem gaz yapmaz ozaman
Meme ucunu cekerse yirtilir kanar islak birakma sakin ped kullaniyorsan oda yapisir.

Teşekkür ederim hanımlar çok şükür dün geçti masaj yaptım ve sıcak suya girdim çıktıktan sonra emzirdim rahatladım