Bebegimi dun kontrol amacli hastaneye götürdük, kulaklari kizarmis ve hiriltisi vardi hava verin dedi doktor. Ama havayi nasil vereceğimi soylemedi ben de o an unutmusum sormayı. Sizler havayi nasil veriyorsunuz icine ayri bi ilac katiyor musunuz
Merhaba çok geçmiş olsun. Hava veren makinenin adı nebülizator. Fakat size ilacı reçete etmiş olması gerekir dozuyla beraber. Tekrar gidip yazdirmalisiniz hava gerekiyor dediyse. Sağlık ocağına hava veriliyor mu bilmiyorum ama ben kendim almıştım makineyi.
Bence ilaçtan bahsetmemiş laçlı olsaydı yazardı. Sadece nebulizatörün içine serum fizyoloji koyup çıkan dumanı solutacaksınız sonrasında sırtına elinizi kubbe yapıp pıt pıt vuracaksınız. Eczaneden almıştık bizde nebulü internette de mevcut küçükler iş görüyor. Her hastalığında kullanıyorum ben ciğerlerine inmesin diye.
Evet olabilir belki bilmiyor yani niye açıklamıyor de mi
Dr. Osman GÖNÜLAL’İN youtubede hava vermek ile videosu var izlerseniz daha aydınlatıcı olur nasıl yapıldığı. Bende serum suyu koyarak yapıyorum ebebekden nimo marka nebülizatr almıştım farklı markalarda mevcut.
Bende nebulizator var. Onun maske ucunu kizim tutturmuyor uzun bi basligi var onunla versem solusa olur mu acaba
Maskeyi takmadan da verebilirsiniz. Yeter ki solusun. Alttan tutarsınız nefes alacağı şekilde. Ben de öyle yapıyorum
Kesinlikle bende ilk hastalığında napacağımı şaşırmıştım
Benimkide maskeyi tutmuyor o çubukla veriyorum onuda yemek istiyor gezdirip duruyorum önünde arada ellerini tutup iyice yaklaştırıyor um burnuna filan illaki gidiyordur
Ay valla benimkide agzina almaya calisiyor asla durmuyor bir seylerle oyalamaya calisiyorum surekli ama ise yariyordur insallah
Yarıyordur yarıyordur kendime tutunca baya etkili bir şeymiş diyorum. Şifa olsun inşallah