Kızım 29 günlük anne sütü almıyo mamayla besleniyor hipple başladık 2 hafta iyi gidiyodu sonra kabız oldu sma optipro aldım onda kabızlığı daha da arttı dün lavman yaptık sma confort aldık ama bi fark yok sürekli ıkınıp ağlıyo mamayı yarıda kesip çığlık atıyo uyutamıyorumda artık bide yüzü hep nokta nokta kırmızı oldu mamadan mı acaba kabızlık yapmayan mama önerisi olan var mı
Ben aptamil kullandım 4 ay ilk 20 günlükkken biraz kabız gibi oldu doktoruna değiştirelim dediğimde aptamille devam et sadece bi kaşık mamasına saf zeytinyağı koy demişdi bi iki kere koydum oda geçti. Aptamilden ben memnundum gaz vs de yapmadı
Birde yüzünde bişey çıkdıysa süt alerjisi olabilir doktora bir sor inek sütü içermeyen mama tavsiyesinde bulunabilir. Benim kızımda 4. Ayda belli etti özel mama kullandık ozamanda
Süt alerjisinş nasıl anladınız belirtileri nelerdi sütü kestikten kac gün sonra düzeldi
Zeytin yağı sabah akşam bi çay kaşığı koyuyorum ama hiçbir etkisi olmuyor lavman ile yaptığı kaka bile taş gibi sertti
Özel mama kilo yapıyo mu gelişim açısından
Aptamil prosyneo hem içeriği zengin hem kabızlık yapmadı bizde hiç
Ben bebelac kullaniyorum sukur bisey yapmadi
Aptamil prosyneo ve bebelac gold kullanıyorum. Ikisi de kabızlık yapmadı
Yapıyor tabiki kızım 11 aylık 12 kilo. 4. Aydan beri evolvia rp 1 ,2kullanıyor. Ek gıda vs ana besin kaynağı mama sonuçta. İlk devlet hastanesine götürdüm o aptamilin bir mamasını önermişdi adını hatırlamıyorum kendi doktorumuza sorduk içemez onu tadı kötü demişdi bunu önerdi rapor çıkardı hala kullanıyoruz. Süt alerjisi geçti yumurtaya hala var devam ediyoruz yinede bu mamayı kesmedi yani. Gelişimini engellemiyor
Şimdi şöyle ben o dönem emzirmiyordum zaten 4 aylıkken belli etti kendini. Ozamana kadar da aslında gürültülü ve mukuslu kaka vardı ama tek başına alerji belirtileri olmadığı için anlayamadık. 4 aylıkken bir çay kaşığı yoğurt vermişdim iki üç kere. Peşine hemen pişik oldu ama öyle böyle değil tam 10 gün boyunca komple yara gibi kullanmadığımız krem kalmadı bi türlü geçmiyordu huysuzluğu vardı aşırı hemde böyle daralıyor gibi oluyordu çocuk. Kakasının mukusu çok fazla arttı ve vücudun da lekeler çıkmaya başladı bu durumları doktora anlattığım gibi hemen alerji dedi. Test vs de yaptırmamı istemedi çünkü çıkmıyor küçük olduğu için 6 ayllık olunca yaptırdım yinede çıkmadı testtee. Bi kez daha yoğurt verdim tekrar aynı şikayetleri yaşadım. İki ayda bir denetmeyi tavsiye etti doktorum en son 9. Ayda dennettim bi şikayetim olmadı geçti alerjisi ama hala yumurta verdiğim de pişik ve döküntü oluyor
Teşekkür ederim