Selam anneler ben yaklaşık 10 senedir kapalı son 2 aydır bebeği olan bir anneym. Özellikle son zamanlarda kapalı olmak bana gerçekten çok zor geliyor benim gibi bu durumu yaşayan var mı ne yapmalıyım bilmiyorum dertleşmek istedim biraz aslında çok küçük yaşta kapandığım için sanırım şuan bu kararımı sorguluyorum
Bence yapmayın 10 senedir kapalı biri için şimdi açılmak etrafınızdanda tepki goreceksinizdir.
Kötü algılanacaktır.
Komşumuz sizin gibi yapmıştı tepki almıştı.
Allah katında da günahtır bence açmayın
Aleyküm selam
Önce neden zor geliyor onu bir netleştirmek gerek bence. Yaz mevsiminden dolayı ise ince müslin boydan elbiseler giyiyor, ince pamuklu eşarplar takıyoruz sıcak zamanı zaten çıkmıyoruz dışarı bebişliyiz. Eğer nefsimize ağır gelmeye başladıysa izlediğiniz takip ettiğiniz arkadaşlık ettiğiniz insanlara bakın. Belki de uzaklaşmak iyi gelecek. Eğer süslenememekten ve gizlemenin zorluğundan bahsediyorsanız. Ben 17 yıldır tesettürlüyüm ve daima makyaj malzemelerim ,saç bakım ürünlerim , düzleştiricim, maşam vardı. Kendim için ve eşim için özellikle alıyorum hâlâ
Biraz düşünün derim nefs ve şeytan çok bahane sunar doğru yolda. Bir iki video atıyorum izleyip buraya geri dönüş yaparsanız çok sevinirim.
Uzun zamandır kapalı olmak ya da çocukken kapanmak imrenilecek şeyler normalde. Bu içinizdeki gerçek sebep değil bence o yüzden başka sebepler yazdım. Çünkü ben lisede kapanmama rağmen sonradan neden daha önce kapanmadım diye üzülmüştüm. Ergenliğe geçer geçmez tesettüre girmek paha biçilemez bir değerdedir benim gözümde. Farkında ya da değilsiniz ama o kadar şanslısınız ki…
Sıcaklardan bide emzirmek den kaynalamiyori bazen banada öyle.geliyorzorlanoyorum bende evlenince kapand eşimin istegiyle ama geri açıklamam herhalde
Bence yapmayın bende 24 yaşındayım orta okulu bitirdim kursa gitmiştim orda kapandım daha da açılmaya cesaret edemedim bende açıklığımı yaşayamadım hep içimde ukte kalmıştır bundan3 4 sene önce çalışırken bende kafaya koymuştum havalar aşırı sıcak yapamıyorum açılacağım diye ama oturdum düşündüm çevremden gelecek tepkiler ve en önemlisi günah olduğu için vaz geçtim iyikide vazgeçmişim iyikide kapalıyım. Zamanla pişman olursunuz bunca sene kapalısınız size de zor gelir yapmayın bence ![]()
9 yaşında kendi istegimle kapanmistim 17 yaşına kadar sadece okulda açmıştım o zamanlra okullarda yasaktı kapanmak sonra 17 yaşında bı düğünde istemeye gelecez falan dediler bende kapalilari istiyorlar düşüncesiyle acilmistim açık dediysemde sadece saçım açık diğer herseyim eskisi gibiydi sonra eşimle tanıştım 20 yaşında evlenmek istiyorsan kapanmani istiyorum dedi bende zaten sevdiğim için kendi istegimle kapandım tekrar o 3 seneyi saymazsak 21 yıldır kapaliyim ve elimden gelse carsaf giymek istiyorum ama eşim çok dikkat çekiyor diye izin vermiyor ben kapandikca mutlu oluyorm saçımı topuz yapmam orerim horguc benzeri olmasın diye makyaj önceden de yapmazdım bı rimel bı kalemdi 8 senedir onu da yapmıyorum evde yapıyorum tabi
gittiğim yerlerde bile feracemi cikarmam rahatsız hissediyirum bunların hepsi benim tercihim kimse zorlamadi belki zorlasalar zor gelirdi nefsime ..kimse için değil Allah’ın emri için kapandiginizda daha kolay oluyo acildiginizda gireceğiniz günahı düşünün saçınızın her bir teki için gören her erkek için yazılacak günahları diğer tarafta vereceğiniz hesabı düşünün ..hiç birimiz 4 4 Luk değiliz hepimizin eksiği yanlısı var ama elimizden geldiğince düzeltmeye çalışıyoruz nedenini bilmiyorum ama acilmayin bence işlediğimiz günahlara birini daha eklemiş olmamak adına İnşaallah rabbim gönlünüze tekrar kapanma arzusuyla doldursun Rabbim yardımcınız olsun ![]()
![]()
Bu aarada çevreden gelecek tepkileri değil rabbimin iki cihanda da size vereceği tepkiyi düşünün Allah’ın bizim kapanmamiza namaz kilmamiza ibadet etmemize ihtiyacı yok biz kendimizi kurtarmak öldükten sonra cennete gidebilmek için yapıyoruz bunları rabbim hepimize hidayet versin
yanlislarimizi düzeltip eksiklerimizi tamamlayabilme gücü versin