Bebeğim 10 aylık ismine fazla tepki vermiyor bi de oyuncak falan oynarsa neredeyse hiç bakmıyor kucağıma aldığımda kucağımda durmak istemiyor hemen yere inmek istiyor göz temasını da canı isterse kuruyor benimle ne yapmam lazım yada normal mi bilmiyorum
Bence şuan birşey yapmadan bir süre daha gözlemlemeye devam edin. Göz teması sıfır değilmiş. Kucakta durmak istememesi de normal, etrafı keşfettiği dönem sürekli birşeylere gitmek, dokunmak ister. Sesten aşırı rahatsız oluyorsa, göz teması hiç yoksa, oyuncaklara, renkli parlak cisimlere ilgisizse o zaman bir uzman görsün derim.
Elimden geldiği kadar ilgileniyorum oyun oynuyorum kitaplarla ilgileniyoruz ama etkinlik yapamıyoruz soayal medyada önüme o kadar çok şey çıkıyor ki üstüne de kızım onları yapınca artık iyice kafam da kuruyorum ve gözlemliyorum sadece bi de burada sizlerle paylaşmak istedim bunu teşekkür ederim bu arada
Merhaba belki ismini tam onun adı oldugunu anlamamıştır gün içinde hep ismiyle hitap edin . Benimkide dışarıda dikkati başka yere verince asla bakmıyor ismine evde herşeyi normal çok şükür . Başka benimde saçma sapan videolar çıktı ne lakaa dedim sürekli çıktıkça bende kurguladım kafamda. Çok fazla heyacanlanırdı ayaklanırını birbirnine sürteri hatta bi ay yaptı nerdeyse ama geçti her ay farklı şeyleri oluyor kafa takmayın hiç bi şeyi yoktur Allahın izniyöe
10 ay daha gec degilki 3 yasinda bile konusan cocuk belli olmaz o soyle bi yasini gecsin mesela ben ismiyle cagirirdim sanki ismini kavrayamiyordu.
Sese kulak veriyordu ama simdi 19 aylik fazlasiyla taniyo adini guluyo hatta bazen duymamazliktan geliyo gozunun ucuyla bakiyo yandan.
Senin endise edicek durumda degilsin daha cok kucuk hayvan isimleri degil seslerini taklit ediyo.
Dun de buzdalibini taklit ediyodu ses cikariyo ya.
Gelir merak etme
Evet belki de dediğiniz gibi o kadar çok video denk gelir oldum ki artık kafam da kurar oldum herşeyini belki de o an yapmam istemiyor bilmiyorum yani açıkcası ama teşekkür ederim
Teşekkür ederim cevabın için endişeleniyorum işte tek başıma da olunca paylaşacak birileri de yok etrafım da burada sizlere sormak istedim
Merhaba normal de olabilir anormalde olabilir bence en kısa süre de bi doktora görünün inşaAllah yoktur ama bi şey varsa öğreninki önleminizi alın icinizide ferah tutun ama her bebek farklıdır
Iyi yapiyorsun
Sosyal medyada gördüğünüz çocuklarla kendi çocuğunuzu kıyaslamayın. Her bebeğin gelişimi farklıdır biri erken konuşur diğeri erken yürür. Mesela benimde karşıma sürekli bir kadın çıkıyor bebeğinin bir günde yediği yemekleri benim oğlum bir haftada yiyemez. Ve her öğün değişik uşraştırıcı şeyler yapıyor bi çok anne bu videolara bakarak kendini yetersiz hissediyor.
Bunu bitek ben takıyorum sanıyodum gerçekten öyle videolar görüyorum ki 5 aylık bebegimin yedigi yazıp dünya yiyecek koyuyor benim kızım iki kaşık mamayı zor yiyor ben nerde yanlıs yapıyorum diye düşünüp duruyorum
Hepimizin önüne en az bikere düşmüştür o videolar Bizim bebeklerimiz normal onların bebekleri çok iştahlı bence.
Bi kaç gün farklı şeyler izleyim yada girmeyin benide tamamen o saçma videolar izlemişti kalbiniz ferah tutun
Bir süre daha takip et 9.aydsn sonra ismine tepki bekleniyor göz temasids öyle oynadığı oyuncaklar seslive hareketli mi yoksa normal oyuncaklar lada oynuyor mu
Ben seyin cok faydasini gordun
Direktifleri surekli tekrar surekli tekrari
Buyuk insan varmis etraftakinler acaib gozle ne anliyo diye ama anliyo bakiyodu eymen soyle eymen
Surekli.konsultasyon burosundaki doktor da aynisini diyor surekli tekrar.
Bende oğlumda bu konuda çok tedirgin olmuştum ama çok şükür sonradan düzelmişti ismine sırf tepki göstersin diye ard arda soylemeyin bence bu yöntemi iletişimle ilgili bı video da görmüştüm ismine o sıra tepki verip bakinca sebepsiz çağrıldığını anlıyor bebek ondan sonra tepki vermemeye basliyormus bı süre geçtikten sonra ismini söylerken örneğin Ali bak sana oyuncak getirdim deyip oyuncağı eline verin ki gerçekten bakmak için bı sebebi olsun. Diğer türlü arda arda söylerseniz zaten bakmıyor
Zuzu konsultasyon burosundaki cocuk doktoruna sordum normal oldugunu erken oldugunu soyledi.
Konusmami gonderiyorum neler tavsiye ediyo
Tercume yapabilirsin google translate yada ben yaparim tercume canim
Konudan bağımsız olacak ama bu uygulama nedir ücretli mi?
Bu uygulama hollandada yasayan 0-18
Yas arasi butun bebeklerin ve ilk okul orta okul ve ergenlik te olan genclerin
Daha dogrusu velilerin aklina bir soru gelirse
Online chat yapabiliyoruz basindaki kisilerde
Onayli konsultasyon burosundaki uzman doktor oluyo genellikle de cocuk yetiskin doktoru.
Bu uygulamada bazen kizlarin cikamadagi
Sorular bende teyit etmek icin onlar adina soruyu yoneltiyorum.
Cunki emin olmadigim bi konuda yanit vermek istemem.
Onlarda akillarinda suphe kalmasin.
Yani kisacasi hollandali doktorlar cevap veriyo.
Yol gosteriyolar.
Arkadasin konusunu sordum bende iste demin ayni cevabi tekrar etmemin faydali olacagi.
Bazi seyler daha soyledi.
Oldu gorusuruz canim