Agızdan kobuk gelmesı

Kızım 22 gunluk agsında selya bırıkıyor bazende kabuk cıkarıyor agsından bazen uyurken anıden oksurmeye sankı bıseye zorluykrmus gıbı gelıyor normalmı bu durum bn korkuyorumda ve uyurken ve emmerken sert nefes alıyor bnı bı aydınlatırmısınız :smiling_face_with_tear: @Nərgiz @Alparslan37 @afrikaningelini

Kesik kesik mi aliyo nefes?
Reflu tanisini oyle koymustu
Bende doktor.
Uykuya ilk daldiginda zaten ilk yarim saat zaten
Hizli alir sonra derin uykuya geciyor.
Agzindan cikan sey sut kalintilari dir
Endiselenme.
Anne sutunde bebegini koruyan cok sey var.
Emzirden once bide burnunu temizle oyle emzir demisti.
Mumkunse dik emzir yada yastik destegi
Al.
Yedigi yukari gelmesin hemen.
Sana tavsiyem reflu yatagi al
Ilk 6 ay her yere tasidim o yatagi.

1 Beğeni

Reflu yatagı aldım ama abla burnuju nasıl temızlıycem korkuyorum bıraz neyle nasıl temızleye bılırım

Ben uc sey kullandim rahatladim

Bide tuzlu deniz suyu

Emzirmeden önce burun temizliği önemli, hiç korkma eğer temizlemezsen hasta olur çocuğun demişti doktor hergün mutlaka temizliyorum başını yan çevirip ilk bir burnuna sonra diğer burnuna 2 saniye sprey sıkıyorum sonra ters çevirip gazını çıkarır gibi sırtına pat pat vuruyorum daha sonra aspiratörle çekiyorum bebekte rahatlıyor benim kullandıklarımda bunlar
images (3)
images (2)

Bunu yeni dogdugunda aldim da cok kullanamadim burun deligi cok kucuk
Oldugu icin.
Ama cekis gucu bayagi kuvvetli
Zaten buyudukce burun deligi buyur
Daha rahat nefes alir.

Cekirdek torbasi alabilirsen iyi olur.

Colic bebeklere bu da faydali

Abla bende aynı sorunu yaşadım doktor tam sokma burun deliğine kenarından çek dedi öyle yapınca çok rahat ettim

1 Beğeni

Bu kemeride ben kullanamadım ya benimki kucaktan inmeyen bir bebek hiç taktırmak istemedi aldım öyle duruyo evde

Burnunu serum fizyolojik ile temizleyebilirsin hiç bı yan etkisi yok çok ta ise yariyor

@Zeliha Aramıza hoş geldin :blossom:

Hahah ben ayni braun duruyo

Kit en en fayda gordugum oldu

Abla bunun adı ne diye geçiyor Türkçe acaba hiç denk gelmedim ben buna burnunu temizlemeye güzelmiş

Bizimki de öyle sürekli salya tükürük reflü yataginda da yatıyor yenidoğanda normal deniyor burnunu da burun aspiratörü ile temizliyoruz

1 Beğeni

4 aydan sonra hemen hemen hic sikayetimiz kalmadi bir iki sumuk cekiyoruz sadece gonderdigim aparatla

Hosbuldum​:cherry_blossom:

1 Beğeni

Canım bende burun aspiratörü ile temizleyecektim ama sağlık ocağındaki hemşirem izin vermedi aspiratörle temizlediğinde burun daha çok sümük üretir sürekli temizlemek zorunda kalırsın demişti çocuk doktorumuz hastaneden çıkarken nazalnem diye bi damla yazmıştı burnu nemlendiriyo ben o şekilde yapıyorum çok da faydasını gördüm açıkcası aspiratöre ihtiyacım kalmadı

1 Beğeni

burnu için deniz suyu iyi geliyor rahat nefes alması için

benum oğlumda 3 ayına kadar nefes alırken mırıldanırdı garip sesler çıkartırdı aynı suzin dediyniz belirtiler bizde de olmuştu burnunu deniz suyuyla yıkayın hergün 3 4 defa uyumazdan evvel de yıkayın rahat nefez alması için.Bebeklet büyüdükce geçiyor bu durumlar

1 Beğeni