7 ağustos doğumlu oğlum. 5.5 aylıkken diş çıkardı ve şuan 4 dişi var. Emwkliyor, çok uun süreli bırakmamaya çalışıyorım yürüteçte. Yemek vs yapacağım zaman en güvenli yer yürüteç oluyor benim için. Dışarıya çıkmayı çokkk seviyor hiç girmese eve memnun olur BABA diyor
farklı sesler de çıkarmaya başladı, tanıdık tanımadık herkesi çok seviyor gel gel yapan herkesin kucağına atlıyor, asljnda bir yandan seviniyorum cana yakın olmasjna ama malum hastalık salgın çok o yüzden de tedirgin olmuyor değilim. Ek gıdaya çok güzel başladık aslında ama son 1 aydır hemen hemen kabızlıkla uğraşıypruz. Çokk az miktarda yapıyor bir kaç günde bir. Dolayısıyla artık yemek istemiyor, baya zorlaştı yemek yedirmek. Önümüzdeki hafta doktpra götürmeyi düşünüyoru bu yüzden
Evet evet sorun etmiyorum her sey vakti gelince oluyor onlar yapiyor zaten elhamdülillah
MaşaAllah gulerek okudum. Rabbim sifasini versin benim bebegim de opmustusizinki uzzun süredir böyle demekki bol bol sivi vermistim ben duzelmisti ama sizinki baya uzun süre
Maşallah. Bizde 2. Ayından beri kabizlikla uğraşıyoruz şunun faydasını gördüm sizde deneebilirsiniz kivi ve Hindistan cevizi yağını karıştırıp veriyorum
Çok teşekkür ederim,bugün maalesef fitil vermek zorumda kaldım. Yarım verdim. Öyle rahatladı ki anlatamam. Sabahları aç karnına kayısı erik suyu, zeytinyağı gibi şeyler vermemi önerdiler. Aslında gün içinde hurma kayısı haşlıyorum, zeytinyağını her öğününe katıyorum ama hazırladıklarımı yememeye başlamıştı. İştahı bile açıldı gibi. İnşallah bununla düzelir ve hiç bir çocuğumuz sıkıntı çekmez
Kivi derken meyveyi mi yoksa onunda mı yağı var
Ayy cok sevindim cocuklarimiz hep iyi olsun rabbim sifasini versin onu korusun
İnşeAllah
2 adet kiviye bildiğimiz meyve olan 1 TK hindistan cevizi yağı katıp püre haline getirin o şekilde yedirin
Instagram’da dyt. Melike yücel in hesabı var ordan tam tarifini izleyebilirsiniz
Ama kivi tropikal meyvenolduğundan 1 yaştan sonra verilebilir deniyor. Oğlum henüz 8 aylık. Ama aklımda olsun ilerleyen süreçte de yaşarsak denerim tabii. Çok teşekkür ederim.
Kabızlık için doktora götürdünüz mü
Hayır götürmedim, yatım fitil verdim rahatlafı. Şimdi de 3 4 gün arayla yapıyor. Beslenmesşne daha dikkat ediyorum bağırsaklarını çalıştıracak gıdaları vermeye çalışıyorum.
Güncelleme
Oğlum 9 ay 4 günlük oldu emziği sadece gece uykusuna geciste kullaniyoruz beyaz gurultuyu de gunduz uykularinda ilk 15 dkda falan elhamdülillah biraktik tabi diş sancilari oldugundan esnek davraniyorum
Emeklemeye de basladi
Benden tutunarak ayaga kalkip bi kac saniye ayakta duruyor 1 bazende 2 adim atip düşüyor
1 tanede disi azcik gozukuyor patladi sanirim ikinci de yolda