Anladığıma göre Hanefi mezhebine göre bu yapılır ve yapılmaz bir zorunluluk değilmiş doğrumu anlamışım çoğu kelimeden anlamadım anlamlarına internetten baktım.
Bunu bende duydum ama üç çocuğumada yapmadım çevremdede yapan görmedim hiç sizin mezhebiniz Şafimi?
Hayır Hanefi mezhebindeyiz.
Bunu sünnet olarak okudum.Hatta bir yerde,Yurt dışındaki bir doktorun bu traşın bebekler için faydalı olduğunu araştirdigini,ve buna cevabende zaten dinimizin bir sünneti olduğunu yazmışlar, bende arastirmistim.
Surdan okuyabilirsiniz Yeni doğan bebeğin bir hafta sonra saçının kesilip ağırlığınca altın veya altın karşılığında para sadaka verilmesi konusunu açıklar mısınız? Bu uygulama sünnet midir? | Sorularla İslamiyet
Canım böyle şeylerde biz sadaka veriyoruz sıcak ekmekte dağıtmak kazadan beldan korur bir kavanozu sadakq kutusu yap o niyetle ne kadar o gün atıyorsan at ne zaman istersen ya sadaka olarak yada ekmek olarak dagit ama sıcak ekmek çıkarın derler buralarda
Bildiğim kadarıyla akika kurbanı sünnet farz değil. İmkanı olan kıza bir erkeğe iki tane kesmeli. Ergenliğe kadar da kesebilirsiniz. Saçı da aynı şekilde 7 günlükken kesip gram karşılığı altın veya gümüş kadar parayı dağıtmak. Benim hocaya sorduğumda artık hastalıklar çoğaldığı için ve strel olma ihtimali düşük olduğu için tahmini bir gram da belirleyebilirsin demişdi bizim kız doğuşdan kel olduğu için
2 grm olarak hesaplatık öyle verdik. Kurbanını hale kesmedim havalar çok soğuk köyde kesileceği için havaların ısınmasını bekliyoruz. Bol bol sadaka verin 3,5 fark etmez niyetiniz önemli bir sadaka bin belayı def eder öyle derler. Rabbim tüm çocukları kazadan beladan korusun