Akika kurbanı

Bebeğim 10 gün önce 9 aylık oldu. 10 gündür belalar eksik olmuyor başımızdan. İlk önce yatağından bizim yatağa çıkmış sonra yataktan düştü yatağımda baya yüksek. Sabahına alnının bi tarafını yatağa vurdu akşam oldu diğer tarafını sehpaya vurdu. Sonra sabah oldu misafirim geldi misafirin 2 yaşındaki çocuğu oğlumun kafasına oyuncakla vurdu. Çocuğun yüzündeki morluklar gecmemişken bugünde TV ünitesine çarprı gözünün kenarını mosmor oldu. Bunlar çok hasar bırakanlar hergün kafasına farklı şekillerde darbe alıyor. Yani düşe kalka büyüyecek bunu biliyorum ama 10 gündür bi bela var sanki üzerimizde çok sık oluyor. Ve her dk peşindeyim gözümü ayırdığım an kendine zarar veriyor. İki tane akika kurbanı kesilmesi gerekiyormuş ben birini kestim sadece birini daha sonra keserim dedim. Acaba bununla bi alakası varmı internette biyerde akika kesilmezse çeşitli belalara ve ölüme neden olur gibi şeyler yazıyordu çok korktum bunun aslı varmıdır sizce?

Onunla alakali degildir ama sen yinede niyet aldiysan
Yerine getir adagini.
Sadece bu ara biraz fazla denk gelmis talihsizlikler.
Gozumuz yirmi dort saat uzerinde olsa bile.

Benim kizim 10 yasinda surekli hastalanir bide 2 aylik kizim var hocaya sorduk akika kurbanini once buyuk.kizina kes surekli hastalanmiyomu dedi. Ve adak yerine getirilmediginde musubetlere yol acar diye biliyorum canim ama 2 tane kesildigini bilmiyodum sen kendinmi niyetlendin 2 ye

Yok hayır canım adak değil. Erkeğe 2 kıza 1 kesilmesi gerekiyormuş akika kurbanı. İlk kızımda adak etmiştik 1 adak bir akika kestik 2. Kızımada 1 tane akika kestik. Oğlum 10 günlükken 1 tane kesmiştik o ara çok masrafımız oldu birini sonra keseriz dedik. Çocuğum 9 aylık oldu aslında kesmek istesek kesebilirdik şimdiye kadar ben biraz geçiştirdim. Durumumuz olduğu halde kesmediğimiz içinmi oluyor acaba dedim.

Niyet etmedik aslında 2 tane kesilmesi yazıyor internette tamam keselim dedik. 7 yaşa kadarda zaman varmış. Ama bizim durumumuz vardı kesecek buna rağmen öteledik. Yani normalde mantıklı bi insanımdır Kuran’da böyle bişey yazmıyor derim. Ama mantığım devre dışı kaldı sanki kurban kesmedik ondan oldu diyip duruyorum.

Ben bır tane kesıldıgını bılıyorum . Bızde bır tane kestık

Benim bebeğimde erkek 1 tane kestik yanlış mı yaptık acaba :frowning:

Ya açıkçası ben buna bağlıyorum. Ben de keserim felan diye düşünmüştüm sonra erteledim de erteledim ve kızım masadan düştü ağzı hep kan olmuştu ardarda hep sağını solunu vurdu sonra hemen yerine getirdim.

Bi de baktım yine böyle aksilikler vs yaşıyoruz bazen hemen sadaka veriyorum

Bende bir biliyordum biri söylemişti internette aratınca 2 yazdığını gördüm.

Yani bilemiyorum ki öyle yazıyor internette

Ben ayağıma taş değse ne yaptımda bu başıma geldi diye sorgularım . Bazı aksiliklerin Allah tarafından bana ikaz olduğunu düşünürüm hep. Bende çok sadaka veririm bazen olanlar için bazen olacaklardan korunmak için. Cumartesi kestirmeye karar verdik bakalım bu aksilikler bitecekmi.

Merhaba,oglumuz olduğunda 2 akika kurbanı kesmiştik,kızımız doğdu iki haftalıkken 1 akika kurbanı bağışı yaptık.Benc ertelenmemesi gereken bir durum.
Dediğiniz gibi ,erkeklere 2 kızlara 1 akika kurbanı oluyor.
Biz çevremizde dagitabilecegimiz kimse olmadığı için eşim vekaleti bir vakıfa verdi ve Afrikada akikamiz kesildi.Niyetimiz Gazze idi fakat yasaklar vardı kısmet olmadı.
Videolu,isimli olarak çekim yapıp gönderdiler.
Maddi olarak zorlanacak olanlar veya bizim gibi çevresi olmayan aileler bu yolu deneyebilir.
Allah kabul etsin niyetlerimizi.

Bızde bu sekılde yapmıştık çokta içime sindi Allah kabul etsın hepımızın kurbanlarını . Kesmeye nıyetlı olanlarında tez vakıtte nasıp etsın inşallah yavrularımızı rabbım korusun kazadan beladan tüm hastalıklardan :pray:t2:

Akika ve adak kurbanı farklı evet. Kız çocuğuna bir erkek çocuğuna iki tane kesilmesi gerekiyormuş diye biliyorum kesebilen çocuk doğunca hemen kesmeli kesemeyende buluğ çağından önce kesmesi gerekiyor diye biliyorum. Çocukların sağlığı başı gözü sadakasi için dökülmesi gereken kan

Evet bu şekilde yapmakta mantıklı bizde kurban bağışı yapmıştık iki kez mehmetçik vakfına. Videoda göndermişlerdi ama eşimin içine sinmiyor elimizle yapalım diyor.

Çocukların adına akika diye niyet etseydiniz olurdu aslında. Birde duası varmış onun keserken okunan. Bnm kızımda var oğlumda var kesicez kesicez diyoruz bir türlü nasip olmadi. Kizim için adını verip niyet edicez. Erkek içinde yine ayrı kesip adını vererek niyet edicez. Aslında içinizden o niyetle verdiyseniz belki o da kabul olur bilen birine sormak danışmak lazim

Yok onu biz kurban bayramında kestirdik. Çevremizde kurban kesmeyen kimse yok çok zorlanıyoruz dağıtım yaparken. Bizde bitane kesip bitanede bağış yapıyorduk 2 senedir.

Allah kabul etsin güzel yerlere ulaşmış hayriniz yinede. İnşallah akikalari kesmekte nasip olur. İçinize sinsin isterseniz ellerinizle dagitirsiniz ihtiyaç sahiplerine

Benim ilmihalleri bi karistirdim

Burada yazan saçını kesip ağırlığınca yani kaç gram ise altın veya gümüşü sadaka olarak verilmesini biz uyguladık.
Çoğu insan korkuyor saç traşından malum,incecik derileri var ama biz eşimle birlikte yaptık.
Kızım kel şu an ama zaten dökülecekti bebeklik saçları :blush: