Defalarca burda eşimle problemlerimi yazdım. Artık cok ileriye gitmeye başladı ve alkolün dozunu kaçırdı ben sabredemiyofum sırf cocuk icin duruyorum. Ama olmuyot gitmiyor yani. Boşanmak istiyorum mahkeme de içtiğine dair elimde kanıtım yok şahitlerim var en yakın kaynanam altli üstlü oturduğumuz icin. Kac kere içip içip ettiği kavgalar var polise şikayet edilmiş. Çocuğu senden alicam diyor ben çocuğuma onun bunun bakmasını istemiyorum. Yalan söyleyip alır Çocuğu elimden ben ne yapabilirim. Daha önceden sopayla vurdu sokak ortasında belime ama gidip salak gibi darp raporu almadım. Bana akıl verin cidden kendimi kaybedicem bi gün
Çok üzücü seyleer yaşamışsiniz yaşıyorsunuzda Allah yardımcınız olsun öncelikle, böyle durumlarda öncelikle bir bilene yani avukata danismak en mantıklısı..Ne gibi durumlar lehinize, neler aleyhinize olur size bu konuda yol gösterecektir..En azından ona göre yolunuzu çizersiniz.
Arkadaşın dediği gibi en iyisi avukat ile görüşmek ve aileye şimdilik birşey dememek en azından elinizde kanıt olana kadar. Polis çağrıldı ise ihbarlar kayıtlıdır korkmayın, aranmış olsa bile vardır. Diğer türlü mahkeme birinci derece yakının şahitliği çok geçerli saymıyor. Varsa en yakın arkadaşınız şahit fln onlar olabilir.Adıňıza çok üzüldüm. Rabbim hakkınızda hayırlı olan ne ise onu nasip etsin.
Cocugunu kesinlikle senden alamaz bu konudan yana endiseniz olmasın. Abim bosanma asamasında iken ona avukatı cocukları alamazsın annesi genel evde çalıssa bile mahkeme çocukları anneye veriyor demişti. Üstelik annenin psikolojik rahatsızlıgı var bakırkoyde daha once yatılı tedavi gormus. Ona ragmen mahkeme annelerine verdi gercektende.. Yegenlerim 8-12 yaslarındaydı. Bebekse ve emiyorsa zaten ruyasında bile goremez.. Aileniz ne diyor peki bu duruma sizi gelip almıyorlar mı?
Oyle bir evde oyle bir babayla cocuk buyutulmez. Bu şiddetin boyutu zamanla artacaktır alkolden dolayı. Alkol bagımlısı eşiniz iyilesmesi icin tedavi gormesi şart. Belliki kendini kaybediyor. İçmediği zamanlarda size nasıl davranıyor peki?
Rabbim yardımcınız olsun cok zor bir durum
Keşke öncesinde darp raporu alsaydınız elinizde iyi bir delil olurdu. Ama bundan sonrası için (inşallah olmaz da) eğer olursa yine gizliden videoya almaya çalışın ve darp raporu muhakkak alın. Komşunun ifadesi de delil olur ayrıca. Darp ettigi anın videosu olunca daha da kesinleşir. Önce uzaklaştırma alır. Sonra sizin mahkemeye vermeniz daha kolay olur darp raporu ve videosuyla beraber. Bebeğiniz yanınızda olur muhtemelen. Onun yanında olması da ekstra zor duruma düşürecek onu. Alkollü olduğunu komşunuz da ifadesinde onaylarsa çok daha iyi olacak. Şiddet başladıktan bir süre sonra KADES’i kullanın. Etrafı dağıtıp size fırlatması bile şiddettir. Bebeğinizin yanında. Komşuya gidip polisi de çağırın şikayetçi olduktan sonra onu alkollü şekilde götürecekler siz de darp raporu istediğinizi söylersiniz. Devamı için danışın tabiki süreç nasıl ilerler gerisini avukatlar yönetir. İnşallah kısa zamanda kurtulursunuz bebeğiniz de siz de güçlü durun![]()
Ah canım rabbim huzura erdirsin Allah yardımcın olsun bir bilene danışmak lazım…
Sürekli içiyorsa kayda alın ilk fırsatta. Kayıttada sürekli neden içiyorsun diye soru sorarak konuşturun. Darp ettiği zamanıda hatırlatıyormuş gibi söylemlerde bulunun onaylar şekilde konuşacaktır. Böylece darp edildiğinide kanıtlarsın . Gerçi kadınlae istediği kadar kanıt sunsun vicdansız hakime savcıya denk gelince gözü önünde de olsa adamın lehine sonuçlanıyor. Allah seni vicdanlı yargıçlarla karşılaştırsın. Şiddet uygulamış bi adamdan kurtulmaya bak ileriye gitmesin boyutu. Allah yar ve yardımcın olsun![]()
kaynanana pek güvenme işin ucunda oğlunun yuvası var senin için ifade vereceğini sanmam ama vicdanliysa gerçekten böyle Melek gibi falansa sen zarar görme kurtul diye uğraşır ..arkadaşların dediği gibi eve illaki alkollü geliyodur kayıt açıp bı köşeye koyarak sorular sorarsaniz o kafayla herşeyi anlatır zaten Allah yardımcın olsun rabbim hayırla yavrunla mutlu bı şekilde yaşamayı nasip etsin
![]()
12 yasina kadar cocuguna dokunamaz
O yasa gelince de cocuga sorar kim de kalmak istiyorsun.
Daha oncede soyledim erkeklerin bosanmadan vazgecirmenin politikasi kadinlari sindirmek icin yeme kesin bu oyunlari.
Ben aileme hic bir sey anlatmıyorum ki yani genel olarak kimseye anlatmıyorum. İçime atarım hep içimde yaşarım burda ara sıra konu açarım oda çocuğuma yansıtmak istemediğim için
Kaynanam benim jcin çabaladı 2 sene boyunca onla her kavga ettiğimiz de beni yanına alıp ona göstermedi hic
O yaşa kadar çocuğum da onun hallerini görecek ve ne olduğunu anlicak. Isticeni sanmiyorum ama sonuçta babası bisi diyemem. Babasının yanında yetişmesine istemem açıkçası onun da elinde alkol olur hep bisi zanneder onu en cok bundan korkuyorum suan eşimin sinirliyken yaptığı hareketleri komik zannedip kendi yapmaya calisiyor
Yaptığı şiddet karşısında karşılıksız kalamiyorum ben o bana vuruyorsa bende ona vuruyorum ama bu bi savunma diye düşünüyorum sürekli şiddette bulunmuş olsa sonumuzu hic düşünemiyorum ben dayak yiyip köşeye çekilebilen biri değilim karşımda ki kim olursa olsun direk karşılığını veriyorum tutamıyorum kendimi
o zaman guvenebilirsiniz danışın bı avukata neler yapabilirsiniz ona göre bir yol izleyip ilerleyin gerçi şimdi biz video Çek falan diyoruz ama ya görürse video çekerken sen beni mi çekiyorsun deyip kötü bişey yapabilme ihtimali var zor bı durum Allah yardımcın olsun
Oooooooooh eline sağlık. Kafasını tutup duvara sürtmek lazım bidaha yapmasın diye
Eger boşanma taraftarıysanız zaten sıze şiddet uyguluyor o zaman siz ona vurmayın kı elinizde bir delil olsun o sıze sız ona vurunca ıkınızdw suçlu sayılmış olursunuz görümcem eşine vurmuştu oda onun kadqr suçlu sayılmış halada davaları suruyor 9 aydır bosanma surecındwler ALLAH yardımcınız olsun hakınızda en hayırlısı olsun ![]()
Bence aileniz bilmeli bu dururumu eşiniz belkide bu yuzden size karsı rahat davranıyor nasılsa ailesine gitmiyor diye dusunuyordur.. Aileniz arkanızda olursa birazda olsa çekinir. Karşılıklı şiddet var sevgi ve saygı yitirilmiş boyle bir ortamda cocuk buyutmek aslında en cok bebeğinize zarar verir. Çift olarak terapiste gidin birseyler duzelebilir mi bir bakım bosanma davası bile acılsa once terapiste yonlendiriyor hakim. Benim bir ark çekişmeli dava ile altı yıl sonunda bosanabildi. O yuzden bosanma olursa anlasmalı olması için elinizden geleni yapın. Bosanmak gercekten zor iş. Çocuk varsa daha da zor. Arkadaşımın cocugu olmadıgı halde bu kdr surdu.. Psikolojik olarak da cok yıpratıcı bir surec. Ailenizden destek alın bnce duzelse duzelirdi şimdiye kdr zaten..