Aldım ama hiç gerek yokmuş dediğiniz bebek ürünleri!

Biberon kesinlikle hiç ihtiyaç duymadım hiçte kullanmadim ve emzikler oğlum hiç birini kabul etmedi bende sanki zorunluyms gibi bir sürü aldim

1 Beğeni

Benim ki 5 bucuk aylik su anda kendi ceviriyor saga sola kendi cevirebilir ben ilk 40 gun arkasini destekleyerek yatirdim sonra kendi haline biraktim bir sag bir sol emzirdim

Kesinlikle o anin heyecaniyla aliyorsun hic bir seyi eksik kalmasin diye ama hic bir ise yaramayan cok sey var

1 Beğeni

Bundan bende de var. Gündüz uykusu için oturduğumuz odada hamağı var onun içine koyuyorum orda sabit duruyor. Annemlere giderken de hep götürdüm yanımda. Baya kullandık yani hala kullanıyorum. Ama olmasada olurdu öyle aşırı bi gereklilik yok

1 Beğeni

Benim bebeğimde çok gazliydi doktor probiyotik damla verdi birde ek olarak sab simxles gaz damlasi kullaniyoruz sıcak su torbasını ayaklarının olduğu yere uyurken koyuyoruz bir haftadır nerdeyse hiç sıkıntı yasamadik çok şükür sıcak su torbasını bir deneyin isterseniz belki faydasını görürsünüz

Manuel Göğüs pompası neredeyse hiç kullanamadım. Göğüs kapakları kullanışlı gelmedi bir iki denedim fırlatıp attım. Küçük bebek çorapları, birini bile ayağında tutmadı annem ördü ipli onları da tutmadı. Diş kaşıyıcılar, onların harici herşeyi kemirdi. Emzik tutucu, bir türlü kullandirtmadi hala sadece boş emzik tutuyor. Babynest takım, ilk dogdugunda azıcık kullandik ama kumaşı kalın almışız kullanışlı olmadı. İçinde en fazla emzirme yastığını kullandık. Yürüteç ailemin zoruyla aldım lavaboya falan gidince kullanıyorum o da yanında değilken evin içinde tehlikeli yerlere gitmesin diye. Onun harici hem çok sevmedi hemde parmak ucunda yürümeye itti bırakınca düzeldi. Travel sistem bebek arabası aslında memnunum tek sorun katlaninca bile sığmıyor ve iki parçaya ayrılması gerekiyor katlanmasi için. Onun harici sık kullaniyoruz. Benim almadigim için pişman olduğum tek şey park yatak oldu. Kendi yatağını aradığı için uzak bir yere gittiğimizde uyku sorun oluyor. Bana besiğe alistirdim diye olumsuz konuşanlar oldu ama ben orda burda yerde yatırmayı sevmiyorum yerini bilsin istiyorum o yüzden tek pişmanligim seyahat yatağı almamış olmak.

Baby nest kullanılmıyor . Emzirme yastığı kocaman olduğu için kullanmaya üşendim. Oturma odası için aldığım beşik. Çnkü kısa sürede yatak odasına yatırdım gündüzde. Göpüs pedleri , büyük emzikler. Ev için salıncak çok yer kaplıyor gerekli değildi

Birde unuttum 0-3 ay kıyafetleri çok almışım. Çoğunu giymedi bile. Birde patikli tulum şimdiki aklım olsa asla almam uada çok az alırım. Hemen uzadığı için bi bakmışım olmuyor. Yani 03 ay kuyafetleri az al. Çnkü okadar büyüyorki hızlı. Vede kirlenmiyor hemen. Çok kullanılmayan kaldı elimde.

Evet 0-3 ay kıyafetler gerçekten az olmalı bende çok giydirmedim hemen büyüdü 3-6 aya geçti sonrasında göğüs pedi lazım olmadı hiç göğüs kalkanı da gereksiz çıktı

1 Beğeni

Sadece fazladan aldığım 1 emzik. 6-18 ay emziği… 0 ay olanı bile çok az aldı ağzına. Onun dışında kullanmadığım hiçbir şeyi yok hatta iyi ki almışım dediklerim çok fazla :heartpulse:

1 Beğeni

Bunlari hic kullanmadim

Bunlari cok kullaniyorum

Çoğunluk yenidoğan kıyafete gerek yok demiş ama benim kızım 2300 doğdu ve çok kusuyordu 2 aylık olduk hala yenidoğan kıyafetleri giyiyor bende 3 6 ay almıştım genelde doğduktan sonra hepsi aşırı büyük oldu bebeğiniz gelişimini kilosuna göre alışveriş yapmak gerekiyormuş gerçekten sade alt bende almıştım gerek yokmuş hiç sonradan sade üst kıyafet almak zorunda kaldım kurutma makinem olmadığı için biraz birikip yıkadım zor oldu bir gece de 4 kez kıyafet değiştiriyorum bazen kustuğu için

1 Beğeni

Bende sizin gibi yenidoğan fazla almadım aynı sebeple benim oğlumda çok kusuyordu birgün durup birgün yıkıyordum kurutma makinemde var ona rağmen yetişmiyordu. Neyseki benim bebiş Nisan doğumlu 2 ay sonra yaz oldu bisürü zıbın aldım onlarla gezdi hep. Bende yaz için 6-9 almıştm 1 ay zor giydi benim oğlan biraz hızlı kilo aldı. Ben hesaplar hiçbir zaman tutmuyor yani.

Reflü yatağı, kiraz çekirdekli kemer, pilli tırnak törpüsü

Anne yanı yatağı, oyun halısı oyuncaklariyla oynamadı hiç, oturma desteği koltuk, kıyafet doğru düzgün giydiremeden küçülüyor, oyuncaklar ilgisini çekmiyor hiç, bebek taraklari gibi

Babynest
Mamaroonun kendi sallanan beşiği
Kundaklar
Bi de ikeanın sniglar beşiğini aldım keşke daha büyük bişey alsaydım

Sanırım bu kadar genelde gereksiz her şeyi kendim için almıştım

Ben çok fazla kıyafet almıştım çok pişmanım gerçekten çok çabuk büyüyomuşlar hiç gerek yokmuş ve aynı hatayı hala yapmaya devam ediyorum sürekli aylık kıyafetini alıyorum bi iki ay sonra olmuyor. Şimdi bidaha yapacağız alışveriş bu sefer büyük alacağım hep uzun vadeli giydin. Birde patikli altlar aldığıma pişmanım. Bi süre kullanışlı oluyor evet çok kullandım ama zamanla hareketlendiği için ayaklarını uzatınca hep sıkıştı çoğu duruyor hala. Bidaha olsa patikli alt almam ve fazla kıyafet almam. Kızım olursa yine zaten hiç almam hepsi yeni duruyor. Erkek de olursa ya nasip :wink:

Yenidoğan birkaç kıyafet yeterli ama patikli alt çok kullandım hala kullanıyorum ama lastikli değil üzeri geniş olanlardan ve büyük aldım 3 aylıktan 6 aya kadar kullandı hala aynı patikli alt devam sonra zaten yaz gerek yok
Tırnak törpüsü baby nest göğüs kalkanı gereksiz sütü içinde tutmuyor akıyordu hep oyuncak almadım birkaç hediye geldi biraz büyüsün zeka oyunları alırım