Oğlum 3 aylıkken alerji testi yaptırmıştık tahin ve kuruyemiş alerjisi çıkmıştı o zamandan şuana kadar tüketmiyorum ve ona da yedirmedim daha hiç bebeğim zaten çok fazla emmiyor beni ek gıdaya geçtiğimiz zaman da tadım döneminde her besini tek tek denedim ve kontrol ettim alerji olur mu diye ama malum yüzünde egzaması var alerjiden dolayı ve asla tamamen sönmediği için ( şuan ki kadar çok değildi ama ufacık bir daireydi nohut kadar tek yanakta ) alerji durumunu vücudundan ve kakasından kontrol ediyordum hep vücudun da hiç kızarıklık olmadı ve kakası da her zaman normaldi ama son 1 aydır oğlumun yüzü mahvoldu egzaması arttı yayıldı diğer yanağında da çıkıyor artık kabarıyor sürekli doktorumuz o dönem mustela stelatopia önermişti onu kullanıyorum gün içinde 3 4 defa ama etkisi azaldı sanki bu ay hiç etki etmiyor gibi yarın Bioderma atoderm alıp denicem son günlerde hep yüzünü kaşıyor ve bugün kanattı içim gidiyor kaşıdığı zaman
Şimdi sormak istediğim sizce başka bir besine alerjisi var mıdır varsa nasıl anlayabilirim
Ya da egzaması elini çok fazla ağzına yüzüne götürdüğü için artmış olabilir mi yemek yerken bile komple sürüyor mesela yüzüne onun etkisi var mıdır
daha önce böyle alerjik durumlar yaşayan anneler tecrübeleribizi paylaşır mısınız bugün kanatınca yüzünü oturup ağladım ne yapacam bilmiyorum
3 aydır randevu bulamıyorum bu arada MHRS de talepte oluşturdum 182 de arıyorum randevu yok hiçbir şekilde alerji doktoruna onun için götüremedim.
Merhaba aynı durumu yaşıyoruz 8 aylıgız bizim egzamamız daha hafif düzeyde ilerliyor ama aşırı kabızlık sorunumuz var net olarak bugün belli oldu süt ürünleri alerjisi mama kullanıyoruz evolvia ya geçtik yüzü için bepanthol sensiderm kullanıyorum cok faydasını gördüm ben gastroenteroloji bölümüne gittik biz oradaki doktorumuz tanı koydu alerji testi yaptık orda bile çıkmadı bazen kanda bile çıkmayabiliyormuş öyle söyledi görünce yazmak istedim belki faydası olur bazı ürünleri egzamayı alevlendiriyor en başta inek sütü yogurt yumurta bunlar geliyor sizde doktorunuza danışarak detaylı Bi kan testi yaptırın isterseniz bizim 3 4 değerimiz çok yüksek çıktı alerji değerleri hepsi de 2 aydır bulmak için uğraşıyoruz bugün sonunda belli oldu şifa olsun inşallah tüm bebeklere
alerji icin farklı kremleri oluyor kortizonlu 3 5 gün kullanılıyor sadece .düzelince tekrar mustela steletopia kullanabilirsin nemlendirir ama şu durumda elerjiye iyi gelecek Krem daha iyi olur bence
bizde 6. ayda yaptırdık ama küçük olduğu için bir şey çıkmasa da çoğu şeye alerjisi olduğu belli oluyirdu . biraz zaman geçsin bizde tekrar yaptıracağız neye olduguna neye alerjisi kaldığına emin olmak için
Ever belli olmuyormuş bizde 2 ay diyet yapıcaz sonra tekrar kontrol öyle ilerllicez 1 yaşında geçiyormuş çoğunlukla öyle söyledi doktorumuz sıkıntılı süreç bizlere sabır bebeklerimize şifa diliyorum
Çok geçmiş olsun canım randevu bulabilsem bende götürücem ama maalesef ümminoloji ve alerji hastalıkları bölümüne 3 aydır randevu bulamıyorum çocuk doktoru da birşey yapamıyor Bioderma atoderm almayı düşünüyordum bugün ama Bepanthol deneyeyim onu alayım önce bugün yumurtayı kestim birkaç gün denicem bakalım teşekkür ederim
Evet canım biz 3 aylıkken yaptırmıştık tahin ve kuruyemiş tek çıkmıştı ama doktorumuz bize de çok küçük şuan başka bir şeye alerjisi varsa bile çıkmamış olabilir demişti o dönem sadece emziriyordum tahini ve kuruyemişi bırakınca düzelmişti sonrasında işte ek gıdaya geçtik 7,5 aya kadar bu kadar şiddetli değildi egzaması ama son 1 aydır çok alevlendi farklı birşey de vermedim ek gıdaya başlayınca her besini de tek tek deneyip gözlemlemiştim niye böyle oluyor anlayamıyorum
Amin Allah razı olsun canımm senin bebişine de şifa versin inşallah birşey çıkmaz testte Bepanthol sensiderm aldım kullandım yarım saat önce inşallah biraz hafifletir olmazsa senin yazdıklarından da alıp denerim randevu bulana kadar