Hanımlar. Kızım 14 aylik. yemek yedikten sonra (özellikle peynir yumurta domates yoğurt ( bazen) )
böyle kızarıklık oluyor. Yedikten bazen yarım saat sonra bazen 10 dk da çıkıyor. hafif ucu beyaz kabarık etrafı sönük kırmızı seklinde. daha sonra kızarıklık 1 saatin içinde sönmüş oluyor. ve bu ek gıdaya başladıktan sonra hep oluyordu Dr sorduğumda isilik diyorlardı. ama böyle isilik olmaz. geçiyor çünkü hemen.
daha önce böyle bir durum yaşayan oldu mu.
ne yapmalıyım. bu durum geçici mi.
yumurta ve yoğurdu özellikle peyniri çok seviyor. mama diyor istiyor. vermemeli miyim. ama cokkkk önceden de oluyordu ben tirnakladi diye yorumluyordum. çok büyük bir sorun olmadı.
bulunduğum bölgede alerji testi yaptırabilecek bir yer yok maalesef. ne yapmalıyım
Ya cidden böyle isilik mi olur alerjiye benziyor.
Tadımlarda böyle olmuş muydu ?
Benim bebeğim var alerjik aynı böyle oluyor Hada benim bebeğim bundan da çok kızarb yar kimi oldu ![]()
6 aylıkken olmaya başladı.
Yani o zaman bu besinleri üç gün kuralıyla tekrar verin ayrı ayrı hangisinin yaptığını netleştirin bi süre vermeyin bu besinleri alerjiye sebep olan
Alerjiden çeken bıri olarak malesef alerji bu canım peki huzursuz oluyor mu gaz sorunu oluyor mu kabızlık yaşıyor mu yada kakasinda kan Felan görüyor musun
Yani kan görmedim hiç kakasında. neredeyse her gün yapıyor kakasını. ama bazen çok katı yapıyor. öyle huzursuzluğu ve kaşıntısı hiç olmuyor. sönüyor zaten hemen 1 saatin içinde kızarıklık.
neye alerjisi var peki
vallahi 3 gün vermedim yoğurt peynir yumurta yine oldu
domatesten herhalde.
domatesi keseyim bir de bakalım.
Öncelikle geçmiş olsun
Eğer besin alerjisi varsa 3 gün diyet yeterli değil. Doktorumuz en az 2 hafta demişti bize. Şüphelendiğiniz besinleri en az 2 hafta tamamen kesip daha sonra 3 gün kuraliyla sırayla açmanızı öneririm.
teşekkür ederim. peki 3 gün önce yedikleri şuan alerji yapıyor olabilir mi. etkisi kaç gün sürer acaba.
Doktorumuz en az iki hafta sürer demişti. Eğer emziriyorsanız sizin de aynı diyete girmeniz gerekiyor.
Süt yumurta beyaz əkmək mal əti