Anne Bebek Bağı

Merhaba sevgili anneler :heart: 19 günlük bebeğim var. Hamilelik ve doğum o kadar güzel ve kolay geçti ki moralim çok yüksekti. Ama son birkaç gündür bişey oldu bebeğimle yeterli bağı kuramadığımı hissediyorum. Anneliğin o romantizmi kayboldu sanki. Hatta o ağlarken bende ağlamaya başlıyorum neden daha iyi düşünmedim çocuk yapmayı diyorum. Bebeğim beni sevmiyomuş gibi geliyo herkeste duruyo ama benim kucağımda ağlıyo. Beceremiyorum sanki. Etraftan gelen eleştriler de cabası. Sütüm kesilecek diye korkuyorum kime anlatmak istesem sus sus şükret diyor. Beni anlayan anneler olur diye sizinle paylaşmak istedim. Bu durumu yaşayan var mı? Geçer mi? :pensive:

4 Beğeni

Merhabalar annelikte bu oluyir.cocugunuza ne yaparsaniz yapin yetersiz hissettiginiz zamanlar olur.insan cocuguna dunyalari vermek ister ama gercekte verebilir mi? Diger yandan cocugumuzun sevgimjzi anlamasi icin zaten dunyalari da vermemiz gerekmiyor.Ben de sizin yasadiginizi yasadim.ne yaparsam yapayim ogluma yeterince ilgi sevgi veremedigimi dusundugum zamanlar oldu.bu dusunce dedifim gibi annelik hasssiyetinden kaynaklaniyor.bebegin en cok guvenli bi ortamda kendini kesfetmeye ihtiyaci var.siz sadece rehber ve destekci olabilirsiniz.onun hayatinin her alaninda yardimci olabilirsiniz daha fazlasi olamaz.bu dedigim cumle her yas icin gecerli.ama ben kendi adima cocugum icin yetersiz hissetme duygumun bile iyi bi anne oldugumu gosterdigi kanisina vardim.bu yuzden bu yetersizlik duygusunu dengelemeye calisin icinizde.zamanla zaten insan ogreniyor bunu sikmayin caninizi

2 Beğeni

Çok normal lohusa piskolojisi hepimiz bu dönemden geçiyoruz bazıları biraz daha zor atlatıyor. Hamilelikle beraber değişen bedenin üstüne anneliğin getirdiği sorumluluklar uykusuz geceler sütüm yetiyormu düşüncesi herşey üst üste geliyormuş gibi oluyor. Benim bu üçüncü ama çok ağır geçti ağlama nöbetleri sinir krizleri ani sinirlenme. Bu kadar üzüldükten 1 saat sonra neden bu kadar sinirlendimki neden ağladımki diyorum ama elimde değil. Bu dönemi kolay atlatmanın yolu yakınlarından destek almak. Umarım destek alabileceğin kimseler vardır yanında. Bebeğim 3 aylık oldu hala anneme ihtiyacım var o gidince kendimi çok çaresiz hissediyorum.

2 Beğeni

Eşim annem ve kardeşim çok çok yardımcı oluyolar sağolsunlar. Kaynanam çalıştığı halde o da elinden geleni yapıyor. Ama bazen yine de kendimi yalnız ve yetersiz hissediyorum. İnşallah kısa zamanda geçer insan sinirlenince kızınca çok vicdan yapıyo sonrasında​:pleading_face:

2 Beğeni

Ay bende çok kendimi sorgulamistim bu konuda kendim kalkip bakamiyorum annemde daha cok duruyordu beni unutucak diye ama zamanla alıştı şimdi bensiz durmuyor bikkinlik geldi :confused:

Merhaba Cansu,

öncelikle hoşgelmiş güzel bebeğiniz.

Çok uzak bir zaman değildi senin hissettiklerini bende hissettim bir çoğumuz gibi ama şuan yaşadığın şey logusaligin sana vermiş olduğu çok tuhaf bir his. Benim bebeğimde böyleydi, bende acaba güzel bakamıyor muyum bebeğime diye kendimi yiyip dururdum. Etraf haricinde eşimin söyledikleri resmen bana hakaret gibi geliyordu çok üzülüyordum.

Kimsenin ne dediğinin önemli olmadığını, bebeğimin sadece bana muhtaç olduğunu lohusaligim bittikten çok sonra anladım ama geç oldu üzüntüden, kendimi strese sokmaktan sütüm azaldı. Şuan mama ve anne sütü veriyorum ama sütüm doyuracak kadar bile değil.

Senin için önemli olan tek şey; bebeğin ve kendinsin. Kulak arkası yap ne denilirse eminim ki kendini çok daha güçlü hissedeceksin. Şuan yeni annelik stresi var üzerinde o yüzden bebeğin stresi algılıyor ve oda strese giriyor muhtemelen bu yüzden başkasında durması seni üzmesin çünkü sonra çok arayacaksın birilerinde dursa bari biraz kaçamak yapayım diye :face_with_hand_over_mouth:

Çokta güzel anne olmuşsundur eminim, üzülme, strese girme. Konuşmak istersen de her zaman buralardayım :sparkling_heart:

iyi geceler :innocent:

1 Beğeni

@Cansu1903 Aramıza hoş geldin canım​:rose:

Yeni lohusasın diye bu tarz düşünceler geliyor aklına.:smiling_face:
Hiç bir anne yetersiz değildir, hiç kimse bir anneyle bebeğin arasındaki bağdan daha güçlü bi bağ kuramaz.

Etrafındaki olumsuz konuşan insanlardan biraz uzak durmaya çalış en azından bu süreçte.
Olumsuz etkilemelerine izin verme.
Sütüm kesilir diyede düşünme,pisikolojik olarak aklından çıkarırsan senin için daha iyi olur canım.

Bu durumu ben yaşamadım.
Yetersiz olurum diye hiç düşünmedim.
Sadece sütüm kesilir diye korkularım vardı.
4 ayımda sütüm kesildi :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni