Kizlar bebegim 11-12 aylik olursa inşallah uniye baslamak istiyorum, da Etrafimdaki insanlar bu konuda hep olumsuz . Yok cocukla uni mi olur otur evde yada cocugun her anini göremiceksin 5-6 Yasina kadar bisey yapamicaksin vs. Fakat Ben mutlaka yapmak istiyorum. Sizin bu konuda fikirleriniz neler bir çocuk Buna Engel mi?
Bakan varsa tabi oku Bn ortaöğretim den kpss calismak istiyorum masa başı fln iş olsa ne güzel olur açıktan üni okurum mesela en fazla cnku çocuğa kim bakcak eşim sen oku her türlü yolunu buluruz diyords YK ya
Aslında isteyene mani değil . Kendim ilahiyat bitirdim ama kız kardeşim geleneksel Türk sanatları okudu ankara hacı bayramda. Ankarada oturuyoruz yani ailem orada daha doğrusu. Bir çok hayat hikayesi olan insanla karşılaştım . Zamanında imkanlardan okuyamayan 50 55 yaşındaki kadınlar bu bölüme geliyorlardı samimi olduğumuz insanlardan bahsediyorum . Kardeşim mezun olunca formasyon aldı gazi üniversitesinde orda arkadaşları akşam derse geliyorlardı eşleri bebekleri idare ediyordu kimi hamile hamile geliyordu kiminin 4 5 yaşında çocuğu vardı . Bende öğretmenim kızımın evet anlarını kaçırmamak için işi erteledim ama evde de zanaatim olan resimden ilerliyorum yoksa asla boş duramam sevmem de boş durmayı . İlerde düşünüyorum kızım ya derse ki anne benim için niye sen mesleğinden vazgeçtin benim öğretmenim de anne sonuçta diye aklımın bir kenarı da öyle . Derin meseleler ama siz nasıl uygun görüyorsanız ona göre hareket edin yani okuyun eşiniz de destek veriyorsa ne olacağını o güne gelmeden bilemezsiniz en azından denemiş bile olursunuz bence yapabilirsiniz
Hiçte engel değil sen yeter ki iste. Yapamazsın, olmaz diyenlere kulaklarını tıka. Benim bi tanıdığım 1 çocukla açık öğretimden ortaokul, lise bitirdi şimdi de üniversite okuyor ve 40 yaşlarında. Başka bir tanıdığım ise 1 çocuk ya da 2 çocukla 2 tane üniversite bitirdi o da 30 dan sonra yaptı.
Ben üniversite okuduğum dönem sınıfımızda bir arkadaş vardı, sanırım 8 9 aylıktı çocuğu o zaman
ara sıra okula da getirirdi hatta, eğer bakabilecek birisi varsa desteğiniz varsa okuyun tabii. Bir başka arkadaş hamileydi doğurdu, sonra hatta ikinciye hamile kaldı mezuniyette 7 8 aylık hamileydi. İsteyince oluyor gerçekten, ama destek de çok önemli. Ben tekrar bile okumayı isterdim
öğrenciliği özledim ama tabii mümkün değil benim ailem uzakta.
Nasil güzel Motive etin beni çok tesekurler. Etrafimdakiler bebegim oldu diye sanki dunyam kararmis gibi davraniyor hayatim sadece çocuk olacak mis gibi davraniyor.oysa bir kadın /anne olarak cocugumzu ne kadar seversekte hayatimiz sorumlulklar devam ediyor.
Esim lafta destek veririm vs diyor ama ben pek sanmiyorum
Walla çok istiyorum bebegim içinde yapacagm sonucta ona iyi bir gelecek vaat etmk isterim.
Destek konusunu haletmem gerek . Esim lafta destek olurum diyor da hic sanmiyorum
Üniversite okuyunca bebeğini sanki bir kenara fırlatacaksın. Moral bozmak için birebirler. Destek kısmına gelince de bakacak kimse yoksa kendi ders saatlerine göre çocuğu oyun gruplarına bırakabilirsin maddi durumun da el veriyorsa. He baktın hiçbir şekilde destek yok ama okumak istiyorsun açık öğretim den de okuyabilirsin. Önemli olan senin istiyor olman, azimli olman.
Ben de ogretmenlik yaptim oglan kucukken istegince hersey oluyo canim guzel dusunmussun.disardan bile bitirebilirsin.
Wall Ben istiyorum hemde çok, mutlakada yapacagim. Gercekten Moral bozmak icin bire birler. Dünyadan haberleri yok ama herseye yorumlari var
Walla bakacagim duruma. Olmadi kendimle götürurum ![]()
Degil mi? Sonuçta Hayat devam ediyor çocuk var diye bitmiyor.
Dediğin gibi onların dünyadan haberleri yok sende onları duyma seninde onlardan haberin olmasın ![]()
İsteyene mani değil tabi eğer çocuğa bakacak biri varsa yapabilirsin canım. Ama bebeğin yanında olamayacağın anlarını kaçıracağın doğru. Bir akrabam yurtdışında yaşıyor çok iyi bir mesleği olmasına rağmen çocuğu 5 6 yaşına gelene kadar çalışmadı. Sonrasında kaldığı yerden devam etti şuan çocuğu 19 yaşında zaten. Bende aldığım eğitimlere ve mesleğime devam etmek istiyorum ama bebeğim en azından 3 yaşına gelene kadar yapmayı düşünmüyorum. Eğer okul çok vaktini harcamayacaksa odaklanabileceksen çocuğuna da vakit ayırabileceksen yap eğer istiyorsan vazgeçme tabiki. Ama çocukla sık sık vakit geçirmen önemli özellikle ilk bir kaç sene çocuk anneyle daha uzun vakit geçirmeli ki gelişimi ve psikolojisi daha iyi olsun
Ben mat son sınıfım bebegşm var okuyorum
2 yıl önce başladım ben çalışırken ikinci üniversiteye. Açıktan ilahiyat okumaya. Tamamen keyfiyetten ama. Son sene ve son dönem sadece 1 dersten kaldım ama bu sene dondurdum. Bir ders bile olsa (ki bu ders Arapça
) çalışamaz durumdayım şu an. İyiki de dondurmuşum. Eski enerjim asla yok. Örgün eğitim düşünemiyorum bile. 9 yıl olmuş ilk üniversitem biteli. Kendi kişisel bakımımı zor yapıyorum şu sıralar şahsen yetişemiyorum ilk aylar gibi kolay değil oğlum. Günde 20 sayfa kitap okusam şanslıyım diyorum bugünlerde. Yapabilirim derseniz deneyin tabiki içinizde kalmasın ne kaybedersiniz ki?