Malesef bebeğim oldu kaynanamlar ile yaşamaya başladım yanına şöyle uzanıp yatamadım rahat rahat yatamadım evledımın sadece onun ihtiyaçlarını karlılayan biri olarak görüyorum kendimi
Ayy ne kadarlık oldu ve bebişin, vakit geçir onunla öyle güzel gülüyor ki gözlerinin içi
Ben kızıma bakınca içim eriyor.
onun o bana muhtaçlığı, beni görünce sakinleşmesi bana kendimi dünyanın en güçlü en şanslı insanı hissettiriyor. Daha bu sabah kendime ya o benim şaka gibi dedim. Ve her arkadaşım kızımla ilgili en unutamadığım anı soruyor ben de hep ilk doğduğunda emzirim diye kucağıma verdikleri anı hatırlıyorum asla unutmam.
Emziriyor musunuz?? Gözlerinin içine bakın bol bol. Ve ten tene temas çok önemli. Konuşun onunla çokça
Anlatılmaz yaşaman lazım derler ya benim kide o mesele kızım ilk doğduğunda göğsüme koydular birden bire içimden öyle ağlamak geldi ki tutamadım kendimi sanki o an o acıyı sancıyı yaşamamış gibiydim unutum bütün acılarımı Kızım şuan 3 ay 5 günlük oldu bende köyde yaşıyorum eşimin ailesiyle birlikte kaynanamın kaynanası hala hayata benim için öncelik sadece kızım onunla sürekli iletişim halindeyim ihtiyaçlarını karşılamak değilde kendinden bedeninden ödün vermektir annelik bence ve kızım için herşey değer
İlk zamanlar bende öyle hissederdim ama sonra geçti onu dünyalara değişmem tmm bazen ağlatıyo, bağırtırıyor çaresizlikten, ama yinede o benim çocuğum en sevdiğim şey onunla ilgilenmek içimde ona karşı bitmez bir sevgi var hep sürekli onu öpmek koklamak istiyorum
İlk 15 gün alışamamıştım şaka gibi geliyordu, kendimi pek anne olmuş gibi hissedemedim. Ama sonradan tam tersi oldu. Simdi yüzüme bakıp güldüğü zaman içim eriyor O uyurken bile özlüyorum
Ayn ılk dogumda ten teması bnce cok onemlı onu bna yapmadılar. Cok bekledım ama vercekler sandım vermedıler dogumzaten cok zordu . Her ıhtıyacımı tek basıma karsıladım . Kayananmgıl 4bende kaldı afedersinız azımq sıcıldı normalde 64 kılo ıle eve geldım 4 gunde 59 kadar dustum kayananm cogu ısıme karsıyordu eskılerı bana yonetıyordu . O zamanlar bebegımı kucagıma almak ıstemıyordum ama kaynanmla tek bırakmak ıstemıyordum . Bu ara zorlu gecıyor 50 gunluk bebegım uyuyunca uyandırmak istiyom. Uyanıkkende uyutmak ıstıyom bazen aglamaşık etsede gülünce hepsı gıdıyor o kadar guzel guluyor kı bbutun sınırım gıdıyor . Annelık duygum orta duzey ev ısı yemek bebegın altı ustu baya yoruluyom adam akılı bebegımle vakıt gecıremedım gece 3 uyudugu ıcın gunuzlerı uyuyoruz gunuz de uyumasam ıyıve darlcam . Ama cok degısık bır duygu bazen kendıme soruyorum ben mı dogurdum bu dunya tatlısını .bende tek sorun kucagumda tutup cok vakıt gevırmıyorum tek basıma kaldıgım ıcın kucaga alismasin ıstıyorum altına ustune bakınca dırek yatagına bırakıyorum . Kucakda cok tutunca besıge koyunca aglıyor cok fazla temas olmadıgı ıcın de orta duzeyım.
Anlatılmaz yaşanır derler ya işte öyle bişey… dünyanın en zor ama en güzel şeyi evlat. Çocuklarıma bakınca bile burnumun direği sızlıyor. Tek dünyam onlar herşey onlarla anlamlı onlarla güzel. Açıp bağrımı sokasım geliyor içime öyle seviyorum. Evet herşey dört dörtlük olmuyor kızıp azarlayıp bagirdigim zamanlar oluyor ama yorgunluktan ve iyilikleri için. Sonrası başımı yastığa koydugumda niye kızdım diye vicdan azabı tabi. Herkesi karşıma alıyorum onlar için dünyalara değişmem canlarimi. Çünkü o kadar çok seviyorum ki…
Yazıların hepsini okudum hepsinde ben varım herseyi bir arada yaşıyorum 2kizim oldu elhamdülillah buyuk kuzum yasinda onun icin bile kendimi öldürüyor um dersi yemesi mutlu olmasi zaten bana cok anac ruhlusun derler coluk cocuk cok seviyorum elimden geldikce yetmeye çalışıyorum elhamdülillah sağlıklı olsunlar hepsi yol alir diye düşünüyorum hele kucuk minik ise basladim bir haftadr 5 saat ayri kalıyorum eve gelince totosu nu bile öpüyorum annem ikiside ikisde dunyam cennetim kalbim ben zaten cok sukur yapi olarak sevgi dolu biriyimdir sevgimide
Sevgimide belli ederim bence hayat zor sikinti ulkdede dunyada cok saglik iman kuran af afiyet le rabbim yasamayi nasip etsin cümlemize bu arada hafiz ve kuran kursu ogreticisiyim hepinize kucak dolusu sevgiler cok bal annisler
Bence bol bol vakit geçirin , kucağınıza alın, öpüp koklayın çünkü bu zamanlara tekrar dönemeyeceksiniz. Ama ev işi hic bitmiyor her zaman var o yüzden ev işini düzgün yapmayın, 3-4 çeşit yemek olacağına 1-2 çeşit yemek yapın. Bebeğiniz uyuduğu zaman sizde bi yarım saat uyusanız o kadar iyi gelir ki, ya da bi kahve yapıp kendinize vakit ayırın. Bende tek başıma çocuk bakıyorum ailem uzakta. Ama bu şekilde yapıyorum. İleri de keşke bebeğimle daha çok vakit geçirseydim daha çok bağ kursaydım diye pişmanlık yaşamayın.
Valla suan bebegımden kacmaya calısyorum . Ben hastayım 1 haftadır oda hastalanmasın dıye ama başaramadım oda hastalandı 4 gundur ne yapcagımı sasırdım tek basıma . 3 gundur atesımı zor ındırdım bademcıklerım baya sısmıs nefes bıle zor alıyom balgaam var gırıp var brynım zonkluyor dk bası terlıyom 30 sn bır oksuruk var aynı gıcık tutmus gıbı bebemı uyutuyom gece benım bı oksurmeme gerı uyanıyor . Oksuruk ıcın hersyı yapmaya calıstım sımdı burda bır bayan toZ zencefıl ıle balı karstır 3 ogun ye dedı ınsallah ıse yarar ılac da vermıyorlar sadece parol yutuyom. Bebem de hasta oldu dun acole gıtık acılden gelene kadar bnm hastalık 2 katına cıktı durduk yere terlemeye baslıyom oda sogukda ıyıce carptı napcam bılmıyom
Hep hayalımdı anne olmak düşününce bile mutlu oluyordum ama gercegı hayalınden daha güzel olan tek şey Anne olmakmış
Senden bir parça olması , onu 9 ay karnında taşıyıp dünyaya getırmek mucıze gıbı bısey . Hamılelıkte yaşadığın zorluklar doğum sonrası yaşadıkların bebegıne daha bı baglıyo ınsanı . Hep yüzüne baktığımda ben senı ne zorluklarla doğurdum annemmmmm dıyıp binlerce kez şükür sebebı
Herseyıyle Sana muhtaç olduğunu bilmek, bunu düşünmek bile ona olanı bağlılığımı arttırıyor suan da hep bana Anne dıyecegı günü sabırsızlıkla bekliyorum
varlığı içimi ısıtıyo uyuyunca bıle özlenırmı özlüyorum canımdan bi parçam elim kolum nasıl vücudumun bu parçası ise evladımda öyle bana …rabbım sağlıklı uzun ömür versın inşallah
bu hayatta en güzel şey ne deseler herseye rağmen her zorluğa rağmen uykusuz gecelere rağmen içilen soğuk çaylara rağmen
ANNE OLMAK derim ben
Geçmiş olsun. Maske takmak biraz da olsa fayda sağlayacaktır. Bende eylül de çok hasta olmuştum ateş 40 lara çıkıp indi her yerim ağrıyordu ekstra ishal falan vardi cok zorlanmıştim. Seni çok iyi anlıyorum. Maalesef tek olmanin en zor kısmı hastalık zamanı oluyor. Acilde serum taktırsan 1 gün bebeği mama ile beslesen daha cabuk toparlardn
Onu da sorduk kabul etmedıler sadece parolu serum seklınde verırız dedıler normalde hastayıö dıye cogunluk mama verıyom 3 kere emzıryorsaö 4 kere mama verıyom sma almıstım oda cok gaz yaptı dk gaz cıkartıyor asırı huysuz oldu bebemde sakral gamze oldugu ıcım ozele goturecegız bu ay cok fazla masraf actık bır suru bborc var dıye ıdare etmeye calısyok hergun ayrı ayrı masraf oluyır esım de ıyıce daraldı bende cok daraldım . Aramızda cocuk olunca kayanam yuzunden kavga etık ondan sonra ıyıce acıldı aramız . Maske hıc daha takamıyom nefesız kalıyom normalde bıle nefes alırken zorlanıyorum. IınsAllh gecer dıye umut edıyom
En çok daralan sizsiniz çünkü hem hastalık, hem çocuk bakımı. Tamam annesi de yani sende eşisin sen tarafı olması lazim, size destek olması lazım. İnşallah bir an önce iyileşirsiniz