Anne sütü kalitesi

Merhaba kızlar :cherry_blossom:
Anne sütğm yeteri kadar var çok şükür ama kalitesini artıran yiyecekler hakkında bilginiz var mı? Ben dut kurusu İncir badem Hurma tüketmeye çalışıyorum ama sanki çok memesine rağmen kilo alımı yavaş gibi. 73 günlüğüz. 17 günde 300 gram almış

Sütün kalitesini artıran şeylerden ziyade bir memeyi tamamen emmeden diğer memeyi vermeyin. Veya en son hangi memeyi verdiyseniz, tekrar emzireceğiniz zaman o memeyle başlayın. Çünkü memedeki son sütün yağ oranı yüksek. İlk emdiği süt genellikle su ve vitamin mineral ihtiyacını karşılar, son süt kilo aldırır.

2 Beğeni

Yağlı olan süt memede kalıyor çocuk onu emmeden doyuyorsa kilo alımı yavaş olabilir.

1 Beğeni

Katılıyorum bu söylediğinize normalde 20 dk bir meme 20 dk diğer meme diyor ebeler ama ben o şekilde yaptığımda kakası yeşil oluyordu ve daha sık acıkıyordu şimdi her beslenmede bir memeyi veriyorum daha tok oluyor ve kakası kahverengi oluyor. Diğer türlü hep ön sütü almış oluyor bence

2 Beğeni

Evet onu benim doktorum da söyledi. Gögüsümü bazen 5 dk ön sütü sağıp yağlı sütü emziriyorum direk. Çok gazlı bebeklere ön sütü hiç vermiyorlar hatta gaz yapıyor diye. Ama yinede yavaş gibi geldi kilo alımı

Bu çok yanlış çünkü benim sütüm çok tazikli olduğu için sağım yapmak zorunda kalmıştım doktorum yanlış yaptığımı söyledi çünkü ön sütte su ve şeker var bebeğin suya ve şekerede ihtiyacı var. Bende bir gün birini birgün birini emzirdim

Benim yapabileceğim bir şey yok bazen sütün çok tazyikli geliyor ve emmiyor. Öyle durumda 1 2 dk sağım yapıp emzirmek zorunda kalıyorum yoksa emmiyor ve çocuğun boğazına kaçıyor öksürerek ağlıyor. Sürekli yaptığım bir uygulama değil zaten. Emme süresi uzayınca yapmak zorunda kalıyorum. Genelde emdikten sonra sağım yaparım.

1 Beğeni

Benimde aynı şekilde kızım emerken birden nefesi kesiliyordu çok korkuyordum sağım yapıyordum ama onun da yanlış olduğunu öğrendim. Şimdi bir memem de süt bitene kadar emzirip sonra öteki mememe geçiyorum böyle rahatladım ben

Benimki zaten sürekli meme de artık sağım yapmaya vaktim bile olmuyor sütte öyle hızlı gelmiyor. Her emzirme de sağ sol gögüsümü değiştiriyorum birinde sağsa 2 .de solu emziriyorum. gece uyuyunca gögüslerim çok dolu oluyor o zaman da emmek istemiyor sertleşiyor tutamıyorda mecburen sağım yapıyordum boğulacak diye korkumdan artık yapmamaya çalışayım

Zaten ilk aylarda süt miktarı dengesiz olabiliyormuş sonradan bebeğin ihtiyacı kadar üretiliyormuş. Geceleri bende çok sıkıntı yaşadım kızım boğulacak sanıyordum çok korkuyordum ama şimdi daha düzenli sütüm

Kaç aylık oldu bebişiniz şuanda

1 Beğeni

3 gün sonra 2 aylık olacak sizin

2 ay 20 günlük

Maşallah​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni