Araba da ağlayan bebek

1 hafta sonra 4 aylık olacak kızım, 4 aydır her arabaya bindiğimizde ortalığı yıkıyor. Boğazını yırta yırta bağırıyor napacağımı şaşırıyorum. Başta emzirerek sakinleştiriyordum ama şimdi onu da kabul etmiyor, annem araba tuttuğu için olabilir diyor doktora soracağım ama aynı durumu yaşayan var mı ne zaman düzelir

Bizde de durum aynı maalesef 10 aylık oldu ama değişen bişey yok. Nefret ediyo arabadan mecbur video felan açıyordum 2 kere baktı sonra durum yine aynı

1 Beğeni

Bizde de aynı kolik bebekler bile arabada sakinleşiyormuş hayret ediyorum, pusette hiç durmak istemiyor birde sizinde öyle mi? Bir yere giderken artık tekte çıkmak istiyorum nasıl olcak bilmiyorum

@H.adn merhaba​:cherry_blossom: bebeklerde araba tutması olabilir. Bu durum, özellikle 2 yaş altı çocuklarda yaygındır. Araba hareket halindeyken iç kulakta denge hissi değişir ve bu, bebeklerde rahatsızlık yaratabilir. Bebeğini arabaya bindirmeden önce hafif bir öğün yapın (aç veya çok dolu mide araba tutmasını artırabilir).Araba koltuğunu hafifçe yatır, böylece bebeğin daha rahat edebilir.Camları hafif aralık bırakarak temiz hava almasını sağlayın.Araba hareket halindeyken bebeğinin dikkatini dağıtmak için oyuncaklar veya şarkılar kullanın.

Valla benimki kolik ama nefret ediyor arabadan. bırakın puseti kucağımda bile istemiyor çırpınıyor neden burdayız dercesine :cry:

Hepsini ve daha fazlasını yaptım sadece 1 kez beyaz gürültüyle sakinleşti ama ağlama krizine girdi mi susmasının imkanı yok naparsanız yapın fayda etmiyor umarım geçici bi şeydir

@H.adn evet geçici bir durum, evet çok zor ama biraz sabır lütfen :roll_eyes::rose:

1 Beğeni

Bebeklerde durum nasıl bilmiyorum ama ben kendimi bildim bileli araba tutardı ağlardım binmemek için, siz gidin ben yürumek istiyorum derdim hep…Baş ağrısı, kusma, vücut sıcaklığının artması, mide bulantısı oluyordu bende, doktorun verdiği bir hap sayesinde kurtuldum

Sürekli hareket halinde olduğundan mıdır çok fazla ışıktan etkilendiğinden midir bilemiyorum bizimki de bağırış çığırış sürekli. Etrafına bakıp bakıp ağlıyor . Hele bir de arabada uyandiysa yandık… Geçer umarım babası çok üzülüyor :sweat_smile::face_with_hand_over_mouth:

Ben kendimi bildilm bileli araba tutar beni 10 yasindaki kizimda ayni yolculugu hic sevmiyoruz 3 aylik kizim seviyo uyuyarak gidiyo arabada pusette hapin ismini hatrliyomusunuz

Valla hatırlamıyorum, ergenlikte artık baş edemeyince hastaneye gitmiştim…Yolculuğa çıkmadan yarım saat bir saat önce içmek gerekiyordu sonra da zaten tamamen bu sıkıntı ortadan kalktı

1 Beğeni

Aile hekimine binsoruyum bakalim yazarsa aliyim bende

Muhtemelen arkadaş metpamid hapından bahsediyor. Cocuklara şurubunu veriyorlar sanırım bende alacağım son çare

Benim oglan hemen araba sallanmaya baslayinca uyku moduna geciyo biberon ver bide oyle dene

Benim oğlum o kadar değil ama oyalamak gerekiyor yoksa ağlıyor bu durumda beni yoruyor. Birde 3 aylık olduk artık kendimde kullanmak istiyorum arabayı her yere birinin bırakmasını beklemek olmuyor

Biberon ve emzik almıyor malesef

Arabaya bindirmeden gezdirsen yorgun dusse

Bacım 12 saat uyanık durmuslugu var inadı tuttumu naparsan yap uyumuyor. Uyurken indiriyorum bazen biner binmez açıyor gözünü

Perde almistim ben onu cekistiriyo biseyler yapiyo
Gorecegi yere one asiyorum oyle biseyler dene

Yada hic gormedigi bisey ver eline dikkatini cekecek

Kecen sene ucakla yolculuk yapmistik hollanda turkiye
Turkiye hollanda soyle soyleyim yaklasik dort saat oturtmak zorundasin kucaginda annenin yada babanin kucaginda.
Ben oturttum kucagima tableti vardi esimin
Ona bebek filmleri var onu yuklemistik
Ucagin arkasi musait sukur alt degistirmek icin
Abiside yardim etti.
Ayni anda mamasini da aldim yanima
Hostes kizlar cok yardimci oldular sagolsunlar.
Iki kere agliycak oldu ama sustu yine.iyi dayandi masallah.doktorumdan oneri almistim ilk defa gorecegi bi oyuncak ve yiyecek olsun yaninda yeterince dedi.