Aşı sonrası ateş olmaması için ne yapmam gerekiyor?

Bebeğimin 2 aylık aşıları olacak zaten yaptırmak ve yaptırmamak konusunda kararsızım çünkü arkadaşımın bebişi aşı sonrası yüksek ateşten vefat etti o yüzden aşı sonrası ateşi çıkmaması için ne yapmam lazım

Calpol falan varsa 1cay kaşığı ver ve 1-2 gün belirli saat aralıkları ile ateş takibi yap benim oğlum aşıdan sonra çok huysuzlanmisti gitmeden önce vermediğine bin pişman oldum 4.ay da gitmedende çay kaşığı ucuyla vermiştim gelincede tekrar verip kontrol ettim sorunsuz geçti

Ateş olmadığı sürece calpol önermiyor doktorlar. Aynı şekilde aşıya gitmeden öncede calpol önermiyorlar bunlar eski usul dedi doktorumuz sadece çocuğu yorarsınız dedi ateş olmadığı sürece ağrı kesici ateş düşürücü vermenin bir anlamı yok ateşi olursa zaten verirsiniz her bebekte ateş olacak diyede bişey yok zaten huzursuz olurlar kimisinde bir etki olmaz arkadaşınızın bebeği hangi aşıdan sonra ateşlenip vefat etti acaba ?

Ben de ateşten korkarım kendim bebekken annem babam çok çekmiş. Annemin lafını dinledim bu yönde. Gitmeden bir gün önce sabah öğle akşam olacak şekilde 3 kere , 2 çay kaşığı her öğün emzirme sonrası verdim ertesi gün aşıya gittim 5. Ayımızdayız rota 2. Doz olcak ona da aynısını yapacağım. 4. Ay karma aşısında biraz ateşlendi ama bu şekilde yaptım yine 38 gördük en fazla o da geçti şükür. Tavsiye ederim . Doktorlar önermiyor evet ama bizim bedenimiz giib değil bedenleri biz ilaç içince bile saatler sonra etki ediyor. Önden tedbir almak en iyisi diye düşünüyorum

4 saat sonra fitil ver.
60 mg kilo su 5.5 gecince asi olan bolgeye bez koy. Bacaklarina kollarina alnina
Aslinda asi ya verdigi tepki dedi 41 bulabilir dedi bazi asilar etkisini de hemen gostermiyo dedi 5 gun sonra felan dedi.
Benim oglan iki yasina halen 39 40 asagi bulur atesi hep ateslenir
Ama fitili hemen verme dedi asinin vucuda islemesi 4 saat bulur dedi.
Cocuk doktoru konsultasyon burosundaki.
Ates den haric uzandir guc kaybi yasiyo agirlik sersemlik.
Onceden verirsen asi etkisini kaybediyo
Bosu bosuna yaptirirsin

Kizim aşi olduktan sonra . Atesine 2 gun boyunca baktim . Cok huysuz olursa 1 cay kasigi calpol verdim. Bir sorun yasamadim ..

Olmaması için diye bir şey yok maalesef. Korkmanıza gerek yok. Benim bebeğimin şu ana kadar hiç ateşi olmadı aşıdan mesela. (9,5 aylık) Şurubu boşuna vermeyin önceden. Öyle bir kullanımı yok ilacın. Olursa verirsiniz. Hastalık takibi kısmı var uygulamanın oraya kaydedin ateşi ve saatleri. Takip yapa yapa verirsiniz çıkarsa. 1 gün ( dr göre 2 gün ) hiç dusmezse gösterirsiniz doktora. Ben çok kullanıyorum orayı tavsiye ederim :cherry_blossom:

Asidan once calpol veriyorum brn hic ateslenmedi aşıdan sonra hatta doktorum da böyle yapmamı söylemişti

Benim kziim bir yaşında hiçbir asidan sonra ateş olmadı. Herha gi bisey yapmadim