Aşı sonrası ateş

Arkadaşlar merhaba oğlum 2 aylık bugün verem, zatürre ve karma aşısı olduk ateş olunca 1 çay kaşığı calpol içirebileceğimiz söylendi saat 14:00 içirdik diğer dozu kaç saat sonra vermek gerekir 5 saat falan mı?

1 Beğeni

Merhaba canım! :cherry_blossom: Aşılar sonrasında ateş çıkması yaygın bir durumdur ve doktorunuzun önerdiği şekilde Calpol (parasetamol) vermek bebeğinin ateşini kontrol altına almaya yardımcı olabilir. Calpol genellikle 4-6 saatte bir verilebilir, ancak günlük maksimum doz aşılmamalıdır. Yani 5 saat sonra bir doz daha verebilirsin, ama dozlar arasında en az 4 saatlik bir ara bırakmak önemlidir.

Genel öneriler:

• 4-6 saat aralıklarla Calpol verebilirsin.
  • Günlük maksimum doz: Genelde doktorun bebeğin kilosuna göre bu dozu belirlemiştir. Bunu aşmamaya dikkat et.

Eğer ateşi düşmezse ya da başka belirtiler fark edersen, doktorunu arayıp bilgi almakta fayda var. Ateş genelde 24-48 saat içinde düşer, ancak endişen olursa doktorun en iyi yönlendirmeyi yapacaktır. Bebeğine ve sana geçmiş olsun, umarım kısa sürede toparlar! :two_hearts:

3 Beğeni

Ana sagliktan geldik yasina yaklasdik
Boy 74
Kilo 10.200
Bas 49

Ve iki asi yedik yavas yavas ateslenmeye baslar bakalim.
Asi olan bolgeye soguk muslim bez koyarim

Bugün 2.ay aşılarımızı olduk iki bacaktan saat 11.30’da o zamandan beri aşırı ağlıyor hiç emmedi aç duruyor normal mi?

Hayır maalesef çok saat olmuş ya açlıktan ağlar ağrı kesici verdiniz mi

Evet calpol verdim uyuyor şu an ama emmiyor

Uykusunda emzirmeyi deneyin refleks olarak emecektir çok küçük o kadar süre aç kalmaması gerek

Her yolu deniyorum aslında merak ettiğim aşı iştahsızlık yapar mı tetanozun yan etkilerinde yazıyor

Benim bebegim de yapmamıştı ama bilemiyorum

Persembe olucaz bizde calpol verebiliyomuyuz gitmeden once versem daha ilac hic kullanmadik

1 Beğeni

Aşıdan önce verme demişti hemşiremiz huzursuzluk ateş ağlama gibi belirtiler çıkarsa bir çay kaşığı 6-8 saat arayla verebilirsiniz dedi çok huzursuzluk yaptı bize verdim mecburen bende hiç ilaç kullanmamıştım ama ağrısını dindirdi herhalde mutlu şu an :smiling_face:

1 Beğeni

Bide 2 ay aşı olduk ama 3 tane ikisi bacaktan 1 tanesi koldan siz ikiside bacaktan diyinci şaşırdım acaba aşılar çocuktan çocuğa mı değişiyor anlamadım

1 Beğeni

Evet üç tane birisi verem aşısıydı onu geçen hafta olmuştuk üçünü de aynı gün yapmayı uygun bulmadılar tetanoz ve karmayı bugün olduk

1 Beğeni

Hmm anladim cok tsk ederim gecmis olsun insallah bizde kolay atlatiriz

1 Beğeni

Bızde yarın2 ası olcagız buyuk ihtimal bacakdan dıger asısı kalmamıs onu sonra yapacaklar

1 Beğeni