Aşı yaptirmamak

Kizlar ilk bebeğim. 4 aya kadar aşılarını yaptırdım . Ama yakın bir arkadaşım çok karşı asilara ve o çocuğuna hiçbir aşı yaptırmadı. Bana da bununla ilgili konuştu. Kafam karıştı siz ne düşünüyorsunuz.

1 Beğeni

Ben yaptırdım birçok doktor öneriyor. Bugün aşısız da çocuklarının sağlıklı olduğunu düşünenler aşılı diğer kişiler sayesinde şanslı. Ülkemize aşılı aşısız birçok göçmen geliyor ve bazı hastalıkların geri dönüşü yok. Ve yine bazı hastalıklar çocukken görülmese bile ileriki yaşlarda karşımıza çıkabiliyor. Aşılar iyiki var ve mesela çocuk felci zamanında yüzbinlerce çocuk etkilenmiş şimdi bu salgın asla yok.

Yeni aşılar covid vs haklı olabilirler ama diğerleri şart.

6 Beğeni

Ben yaptirdim, özel/ devlet farketmeksizin hepsini de yaptiricam. Aşı yaptiranlarin sayesinde salginlarin, cocuk ölümlerinin onune geçiliyor. Ben yaptirmadim, çocuğuma hiçbir şey olmadi diyenler, aşı yaptiran ailelerin sayesinde olmadığını anlamiyor maalesef.

1 Beğeni

Katılıyorum ciddi anlamda göç alıyoruz ve bunun bizi ne kadar kötü etkileyebilegi hakkında en ufak bilgileri yok. Aşıları yapılan hastalıkların hepsi ciddi hastalık. Ki bu karşıtlığın da ciddi bir alt yapısı sağlam da bir zemini yok. Yine Allah hiç birinin çocuğunu bu hastalıklarla sinamasin. Sadece kendi çocuklarını değil başkalarının çocuklarını da riske attıklarını görmek istemiyorlar. Bir de aşı karşıtı olanın mantıken ilaç karşıtı da olması gerekir. Zira ilaçların da yan etkiye sebep olan ciddi etkileri olabiliyor. O zaman neden ilaç karşıtlığı da yapmıyorlar? Hasta olunca doktora da gitmesinler o zaman doktorların söyledikleri güven vermiyorsa koydukları teşhisin de güven vermemesi gerek. İşin ehlinden başka herkes çok şey biliyor.

4 Beğeni

Benim arkadasım hemsire aşısız bir cocuk yogun bakımda kızamıktan yatmıs ve cok agır gecirmis hayati tehlikesi olusmus…Bebegimin asılarını da yaptırıyorum…

Ben de yaptırıyorum da ailemizde de üç bebek kaybettik. Teşhis konulamadi. Ondan ailem de hassas herşeyden korkuyoruz. Acaba ondan mı oldu bundan mi oldu diye herşeyden korkar olduk. Annem de yaptırma diyor. Ben de aşıdan tarafım. En azından temel aşıları yaptiracm

Kesinlikle ya da bir köpek ısırdığında çocuklarına tetanoz aşısı yaptıracaklar mı ben çok merak ediyorum.
Menenjit geçiren bir çocuk gördüler mi ya da çocuk felci? daha yeni bununla ilgili video izledim kadın aşı olmamış ayağı resmen arkadan geliyor yazık günah.
Ki çocuk felci aşısını bulan bilim insanına aşırı büyük saygım var çünkü patentini dahi almamış tüm çocuklar yararlanabilsin diye.

Bugün bu hastalıklar artık görülmüyorsa bu aşılar sayesinde
İzlemek isteyen olursa

2 Beğeni

Ciddiyetini yaşayınca anlarlar onu da yaşasınlar istemem. Rabbim onların da evlatlarını korusun ne diyelim…

Amin inşallah zaten bizim de zaten isteğimiz hiçbiri hasta olmasın :frowning:

1 Beğeni