Aşılar sizce gerekli mi

Bugün 2. Ay aşılarimizi olduk 1 koldan 2 bacaktan
Ama içim hiç rahat değil aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar
Süreç nasıl geçiyor sonrasında ateş düşürücü şurup falan kullandiniz mi ?

Annelik ne zormuş ya o ağlamadı ben ağlamaktan duramadim :sob:

1 Beğeni

Cocugunun bunyesi hastaliklara karsi bagisiklik kazaniyo.
5.5 kilo gectigi icin 60 ml fitil
Ver.
Asi olan bolgeye islak bez koy
Koluna bacagina kafasina.
48 saat surebillir atesi.
Bi saglik danismanina danisabilirsin konsulatasyon burosu ilgileniyo bizim burda
Sizin orda da anasaglik muhtemelen.

Anladım çok sağ olun

Tabiki gerekli aşılar, salgınları vs önlüyor çocuğun o virüse karşı bağışıklığı olmuş oluyor ben hem devlethem özel aşıları yaptırdım, kilosuna göre calpol verebilirsin ateşi huzursuzluğu olursa doktoruna danışıp ama her çocukta olacak diye bişe yok bazı çocuklar farkında olmadan atlatıyo bol bol emzir bebişi havalar sıcak üzerine bi atlet altına bez yeter uyurken üzerini örtme ki ateşi çıkmasın canım

1 Beğeni

Su yaziyi gordum demin hollanda haberlerinde yayinlanmis
Senin bu konu uzerine

Hollandada bi cocuk doktoru aciklama yapmis
4 cocuk agir hastalik geciriyormus.
Aileleri sirf asiya karsi oldugu
Simdi pismanlar ama ne fayda.

1 Beğeni

Gerekli tabi biz de ikinci ay aşılarını yaptırdık. Birdahaki 4.cü ayda ve korkuyorum bazen dışarı çıkarken daha aşıya var ya mikrop kaparsa vs diye o zamana kadar. Bakın ülkeye birsürü yabancı gelmiş ve çoğu aşısız riske atmayın

Teşekkürler yaptırmayın diyen de çok kafam karışıyordu içim rahatladı ben de yaptırma taraftariydim zaten
Yaptırmak istemememin tek nedeni canının yanması galiba :joy:

Bizde yaptırıyoruz aşılarını ve bence herkes yaptırmalı mutlaka.Çünkü aşı yaptırmayanlar,aşı yaptıranlarında hayatını riske atıyor

Denim yine konustum izine gidecem hangi asi lazim dedim hangi ulke dedi turkiye
Dedi dtp dedi zaten vurunmus dedi sukur
Icim rahat

1 Beğeni

O sorun bende de var aşı olurken odada durmak istemiyorum ama ağlarsa da sakinleştirmem lazım diyip hep arada kalıyorum

Bizde geçen hafta olduk 2. Ay aşısını hiç bi yan etki olmadı şükür. 3. Ayda rotavirüs aşısı varmış özel yaptırmalımıyım emin değilim kızlara yaptırmamıştım bi problem olmamıştı bundada düşünmedeyim hala.

Ben 2.ve 4. Ayda yaptırdım rota virüs aşısını ağızdan veriliyor zaten kolay ayrıca yan etki de görmedim ama oğlumun doç alerji doktoru kendi çocuğuna yaptırmamış rotada çok hasta olursa en fazla 1 gün hastanede yatar çok abartmadım herkesin kendi kararı dedi

2 Beğeni

Büyük kızımada doktor sizin kararınız demişti bende acaba çok güvenli bi aşı değil ondanmı böyle söyledi çok gerekli bi aşı olsa yaptır diye bastırırdı diye düşünüp yaptırmamıştım.

Aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz anneler sağlıklı olup olmadığı hakkında bir kaç yazı video gördüm ve bir çok kişinin yaptırmadığını duydum biraz kafam karıştı yaptırmayan var mı aranızda

Bizde hepsini yaptırmadım bazılarını yaptırdık, aşı yaptırmak her anne babanın kendi tercihi çünki kimisi korkuyor kimisi ise mutlaka hepsi yaptırılmalı diyor.
Bence sizde kendiniz istemiyorsanız yaptirmayın , ama eğer istiyorsanız ise yaptırın :slightly_smiling_face:

1 Beğeni