İnstgramda iki gundur karsima cikiyor siz ne dusunuyorsunuz bu konuda yorumlara baktigimda iki ayrilmislar biri yazmis cocugunun biri asili dgierine hic yaptirmamis aşisiz olan gayet saglikli asili olan hep hasta oluyormus
Bu çalışmalar neye göre yapılmış Türkiye de aşı yaptırmayanların sayısı aşı yaptıranlara gôre çok az. Aşı yaptırmayan bazı çocukların hasta olmaması her her aşı yaptırmayan çocuğun hasta olmayacağı anlamına gelmiyor. Ben 3 çocuğumada aşılarını yaptırdım hič hasta olmadılar. Al o zaman buda benim bilimsel çalışmam sence benim 3 çocuğumla yaptığım araştırma ne kadar doğru? Günümüz şartlarında içme suları temiz ilaç ve antibiyotikler var çocuklar hasta olsa dahi ölmüyor tıb sayesinde iyileşiyor. Ayrıca aşılı çocuk çok fazla olduğu için bulaş riski azalıyor. Aşılı çocuklar sayesinde aşısızlar güvende. Bu aşı karşıtlığı devam ederse salgın kapıda.
Ewet gecen gun menenjit asisi olmayan iki cocuk öldu
Tartışmaya çok açık bir konu. Kimisi hastalığı kendileri üretiyorlar ondan aşı olmak zorundayız diyor . Kimisi bu aşılarla insanın genetiği bozuluyor vurmak zorunda bırakılıyoruz ama vurdurmuyoruz diyor. Ben kızıma rota virüs de dahil aşılarını yaptırıyorum. 4.ayımız. aşı veya ilaç işi de bir sektör malesef dünyanın düzenini değiştiremeyiz önlem olarak da sunulan bu şu an . Hava kalitesiz hastalıklar yaygın nüfus sayısı fazla insanlar dip dibe herkes bilinçli değil türkiyede aman bişey olmaz kafası da çok mevcut en iyisi olması vücut antikor üretiyor sonuçta. Yani keşke olmasalar ama şu an çok fazla etken var aşı olunması için o yüzden en koruyucu yöntem
Sizin attığınız gibi bir karikatür görmüştüm . Orda da benim çocuğum hiç kızamık olmadı aşı da yaptırmadım diyordu. Açıklamasında herkes yaptırdığı için senin çocuğun olmadı bağışıklık kazandığı için değil diyordu. Çok derin bir konu
Bende rota nimenrix bexeron yaptirdim hep yapilmask gerenkeleri yaptrdim madem zararli hacca gidenlere niye asi zorunlulugu war degilmi insanlar bibyuhaf bizde olduk kuccukken
Yani doğru diyosunuz işte o da şu dünya düzeninde bir sektör
Kesinlikle katılıyorum size . Bizimde aşılarımız tam yapılmış çok şükür hiç bı hastalığı yaşamadım nezle grip dışında . O yüzden bende çocuklarıma aşılarını yaptırıyorum. Tabi tercih meselesi fakat aşı yaptırmayanlar çoğalırsa salgın kapıda aynen . Hindistandan farkımız kalmaz
Evet böyle bi sektör var malesef bende korana aşısı olmadım mesela test aşamasındaki bi aşıya güvenemezdim. Çok şükürki kamuda değildim veya şehir dışına çıkmam gerekmedi yoksa mecbur vurulucaktık.
Birkaç kişinin lafıyla olacak işler değil. Benim iki kızımdan büyük olan bebekliğinden beri daha sık grip olur hasta olduğunda daha geç iyileşir. Küçük kızım daha az hasta olur daha çabuk atlatır. İkisinide ben büyüttüm ikiside aşılı aynı anneden doğan çocukların bile dirençleri farklı. Araştırmaya alınan çocuklardan aşılı olan belki zayıf bünyeliydi aşılı olmayanda güçlü bi bünyeye sahipti bunu bilemeyiz. Bilmediğimiz için aklın yolunu şecmeliyiz umarım bu aşı karşıtlığı çoğalmaz bizim Hintliler gibi güçlü bünyemiz yok malesef.
iyikde yaptirmisim diyorum pisman degilim kac gundur önume cikip duruyor fikrinizi almak istedim niye boyle bisey cikartip engel olmaya calisilirki zten ozel asilari larayla yaptiriyouz asi kartina ekleyip neden herkes faydalanamiyor durumu olan war olmayan war ya fiyati uygun olmali uada dewlet tarafindan karsilanmali birde tamam parayla aliyoruz en azindan saglik ocagi nari yapsin orasida yapmiyor ozele gidiyoruz onden doktor muanesi gerekiyor muane ucretide 2 bin lira 2800 de asi 5 bini buluyor
Valla yaptirmadiginda kapıma polis dayanmayacagini bilsem ben de yaptirmazdim. Herkese saygım var yaptırana da yaptrmayana da ben sadece bakanlık aşılarını mecburen yaptirdim özel asilari yaptirmayi düşünmüyorum
Menenjit önemli ama iki tane cocuk öldu asi olmadigi icin hatta komsumuzun kizienenjitten dolayi sakat kalmisti
Kesinlikle Hintliler o pisliğe hastlaiklara bağışıklık kazanmışlar . Korona da gördük ne hallere düşecegimiz bariz ortada . Aşı almasak ilaç kullanıyoruz yolun sonu illaki oraya çıkıyor.
Özel aşıları da devlet aşılarını da yaptırdım. Aşı olan çocuklar yüzünden aşı olmayanlar güvende oluyor. Tabi tartışmaya açık bir konu. Kişinin kendi tercihi.