Atak haftası dedikleri gerçek mi sizce

Bebeğim 8.haftalık normalde uyuyan çocuk uyumaz hale geldi ne gece ne gündüz artık perişan bi haldeyiz

Evet gerçek bence. Benim bebek de atak haftalarında huy değiştiriyor

Bizde 8. Haftayı öyle atlattık çok zor geçiyor çareyi eşimle battaniyede sallamakta bildik be kesinlikle bizde işe yaradı battaniyede saklarken çok sakinleşti uyuya kalıncada o şekilde battaniyeyle yatagina koyduk uyudu oyle

Benim bebekte ayakta sallanmaya alıştı. Ama bu 8.hafta cidden farklı geçiyor. Normalde uyur kesintisiz 1 saat ama şimdi uyutuyorum 5 dk sonra kalkıyor bi daha uyutuyorum 3 dk sonra kalkıyor

1 Beğeni

Aynı bizde de öyleydi koyduktan sonra kalkıyordu o yüzden beşiğinde hiç yatmadı bende uyutunca kendi yatağıma koyuyordum işim olmadığı zamanlarda da yanında yatıyordum o zaman kalkmiyordu. ama işte öyle alıştı gece bile koynumda yatıyor beşiğinde asla uyumuyor

Atak kelimesi biraz olumsuz bir anlam yüklüyor bence. Gelişimin pik yaptığı bazı dönemler var. Bu dönemler geldiğinde bebekten bebeğe farketmekle beraber bir çok bedensel tepki oluşuyor. Huzursuzluk, ağlama krizleri vs. Böyle zamanlar zor geçse de bebeğimizin yeni yetenekler kazanabildiğini görebilmek bence çok hoş. Zamanla bu durumu yönetmeyi de öğreniyoruz. O yüzden buna biraz daha olumlu anlamlar yuklemeliyiz. Ben bir yerden sonra atak kelimesini bile hatırlamaz oldum. Bebeğimi tanıdıkça birşeyler daha kolay gelmeye başladı.

1 Beğeni