Bebeğimin bugün her zamankine göre gövdesi çok çok sıcak. Bacakları, yanakları serin. Ateşini ölçüyorum 37.7 çıkıyor. Bu yüksek olduğu anlamına gelmiyor ama bebeğim aynı zamanda huzursuz mızmız, sürekli ağlıyor. Ne önerirsiniz? Bebeğinin ateşi çıkmış olanlar ateş belirtilerini söyleyebilir mi?
Bir banyo yaptırın bakın isterseniz duruma. Ben yaptırınca düşüp yükselmişti tekrar 37,8 ve 38 olunca Calpol verdim 4 saat arayla. 4 kere verdim 37 olunca en son tekrar banyo yaptırdım sonra 36.5 olmuştu. Dişten olduğunu düşünüyorum sizin de yeni çıkıyor. 38 i geçmemişti ama çok şükür.
38 oldu. Diş ateş yapar mı
Yaa Normalde yapmaz diyorlar ama bizde oldu son 5.6. dişler çıkarken. O günden sonra patlamıştı. Banyodan sonra bı Calpol verin bakın. Ben doktora böyle yaptım Dolven’i hemen vermedim dedim iyi yapmışsın dedi. Bundan sonra Calpol’le düşmezse 2.gün Dolven’e geçebilirsin demişti. Karışık verilmiyor.
Yıkadım, karnını doyurdum, parol verdim. Uyudu. İnşallah daha yükselmez
Hiç ateşi çıkmamıştı bugüne kadar
Dis ates yapabilir 38 gecmemesi lazim ama
Ates yapar poposunu kizartabilir
1.Temiz parmakla dis etine yada temiz bezle
Masaj agrisini hafifletir.
2.dis halkasi
3.soguk yiycekler.
4.normaldan daha fazla ustune dusmen lazim
Teselli amacli kucaklasma amacli.Bazen fiziksel temas daha cok ise yariyor.
Bebeklerde ozellikle tentene temas daha ise yariyo mucize bi sekilde.inanmassiniz belki ama benim oglan ilk dogdugu zaman vucut isisini ayarlayamiyordu.
45 dakika felan ten tene temas yaptik
36.5 indi
Gercekten cok sasirmistim ebem yaptirmisti.
Gercekten de ise yaradigini gordum her denedigimde ise yaradi.
5.soguk biseyler de verebilirsin gevebiliyorsa havuc salatalik.kuru ekmek
Boyle seyler iste.
6.ve jel.
7.sevdigi bi pelus felan varsa onu verebilirsin.
Kilosuna gore fitil verebilirsin 4 ila 6 saat arasi
Tek kat giydir.
Temiz hava aldir ortami degissin biraz.
Elini yuzunu yika kollarini topuklarini yika.
Gecer InsaAllah panik yapma sadece
Anne ne kadar sakin olursa bebege de o kadar gecer.
Çok çok teşekkür ederim eksik olmayın. Bunları yapmaya çalışıcam.
Tekrar ölçtüm 35.5 baya düşmüş. Ve vücududa serinlemiş
Bizimki de ilkti. Endişeni anlıyorum, geçecek inşallah
O iyi super
Geçmiş olsun dıs çıkarıyorsunuz ondan olabilir eğer enfeksiyon bağlıysa ,38 geçiyor zaten geçen hafta bebeğim hastamandi 39.5 buldu sürekli banyo ilaç dusuremedim boğazı kötüydü gece bile kaç dega yıkadım hastaysa üç dirt gün ateş sürer artarak
Her dış çıkarmasında 3 gün ateşleniyor oglum 8 aylık 4 dış çıkardık her seferinde 37-38 arası gidip geliyor ateş ben 4 saatte bir carpol veriyorum bide ılık bezle siliyorum ve bol bol su içiyorum
Benim oglan her asi vurunun ca 40 41 den asagi inmez acili aradim normal dedi asinin vucuda verdi tepki
Asi vurulan bolgeye topuklarina bez koyardim
Fitil verirdim kilosuna gore 4 6 saat sonra.
Duserdi 2. Gun felan.surer.
Bazi asilerin tepkiside 5 gun sonra cikar onu da yeni duydum bu sene cocuk doktorumdan.