Bebeğim 2 aylık bugün 2 aylık aşılarını oldu ateşimiz 37.5 karpol vermeme 2 saat başka ne yapabilirim .?
37.5 yüksek ateş değil canım önce gıydır 6 saatte 1 calpol verebılırsın
Doktor 37.5 olunca biz ateşli sayıyoruz diyince bende korktum ![]()
37.9 dan yukarısı tehlıkelı ve ateş düşürücü verdıgın halde ateş düşmüyorsa ateşe dırenclı oluyor ozman dıkkat edılmelı ıcın rahat etmıyorsa kafasını yıkamadan vücudunu yıka su vücut ısıyla es olmalı çokta kalın gıyındırme ![]()
Aşı oldu bugün 2. Ay aşılarını o yüzden su değdiremiyorum çok zorda kalırsam ılık kompleks uygularım tülbentlerle vucuduna
Geçmiş olsun benimki de iki hafta önce oldu ben ağlatmamaya özen gösterdim çünkü ağlayınca daha hızlı yükseliyor üstünü kalın giydirmeyin şuruptan ziyade fitil daha iyi gelecektir
Fitil verdi de ben yapmaya korkuyorum ilk bebeğim bir kez ynımda yapan birini görsem bidaha yaparım ama görmeden içimde korku oluyo bakalım karpol verdim 4 5 saat idare etse yine vercem. Dönüşümlü bi ateş düşürücü daha almadım alsaydım karpolden verip 3 saat sonra farklı ilaç verebilirdim
Benimde ilk hiç korkma fitilin sivri olan kısmını parmaklarına hafif bulaşacak şekilde okşa sonra bebeğin bacaklarını bir elinle tut altını değiştirirken temizlediğin gibi karnına ittir sonra fitili popoya doğru yavaşça içine iyice ittir ve bir 15 saniye bekle işte bu kadar