Atopik dermatit, bilen baksın lütfen 🙏

Kızım da bir aylıkken yüzü böyle olmuştu atıp dermatit dediler bu kremi kullandık birkaç gün sonra toparladı daha sonra süt alerjisi oldu ortaya çıktı şu an diyet yapıyorum yine de rahatladı ama kremi kullanmanızı öneririm

1 Beğeni

Büyük ihtimalle alerjik arkadaşımın bebeğinde olmuştu anne sütü kaynakliydi. Yanlış hatırlamıyorsam Gluten yada süt alerjisiydi. Arkadaşım diyet yaptı sıkı bir şekilde. Zamanla azaldı sonra tamamen geçti. Ama yorumlarda yazdığı gibi deterjan kaynaklida olabilir. Alerjik gibi görünüyor çünkü. Benim oğlum 4 aylık kızımda da oğlumda da hep çamaşırları yıkandıktan sonra hala durulama yaparim birde öyle dene.

1 Beğeni

Çocuk doktoru Osman Gönülal paylaşmış aklıma geldiniz atayım dedim

1 Beğeni

Arkadaslae hepinize çok tesekkur ederim. Mustelanin nemlendiricisini kullanıyorum. Her gun cildi her kurudugunda sürdüm. Cok sukur ciddi oranda azalma var. Sizlere de bilgi vermek istedim. Sadece bugun mukuslu kaka gordum sonraki yaptigi normaldi. Ama mukuslu kaka kafami karıştırdı. Besin alerjisi olabilirmi diye. Olsaydi yuzundekiler geçermiydi? Bilen var mi acaba

Bende krem sürdüm yuzu baya azaldi.ama bugun kakasi mukusluydu bi kez gördüm. Sizde alerji oldugu nasıl belli oldu acaba

Sozde bitkisel aldimb​:disappointed: sampuani yapmis olabilir diye suan onu kestim. Ecowill kullanmistim. Benim bebise iyi gelmedi demekki

Cok tesekkur ederim :pray::pray::innocent:

Benim bebeğime de cildi için bıoderma atoderm nemlendirici şampuanı da yine bıodermanın bebek şampuanını önerdi eczaneden aldım memnunum araştırıp bakabilirsin istersen

Evet besin alerjisi olması muhtemel

Sizde belirti ne oldu acaba sut alerjisinde

1 Beğeni

Mukuslu kaka, yüzündeki döküntüler cildinde daha doğrusu tüm vücudunda ve sesli kaka yapma

Anladim tesekkur ederim. Ben suan kakasını takipteyim, bi daha gormedim ama bir iki kez daha gorursem direk doktora gidecegimb

Mukuslu kakada sadece mukusa bakarak değerlendirmiyolar bir sürü daha belirtisi olması lazım. Mukus devam ederse kaka tahlili istiyorlar kakada kan görünüyor mu ona bakiyolar. Sen takipte kal tabiki. Benim oğlumda dönem dönem mukuslu yapıyordu götürdüm kaka tahlili temiz çıktı. Ama dikkatimi çekti burun akıntısı olduğu dönemler kakası mukuslu oluyor. Mukus dışında belirti yok başka çünkü. Senin birde ciltte döküntü olduğu için takipte kal. Ama şampuan deterjan kaynakliysa onu da keserek anlayabilirsin zaman alır biraz ama sabır lazım cnm

Benim kızımın da boyleydi sonradan nasil olduysa egzama olduğunu söyledi saglik ocagina gittigim doktor bepantol sensidaily onerdi ve gerçekten 2 3 defa kullandim müthiş bi sonuc aldım

Benim bebeğimde de bugün böyle kızarmalar oldu. Yüzündeki alerjik sivilceleri geçirdik vücudunda hiç çıkmamıştı. Aynı deterjanı kullanıyorum siveno markası. Doktor kontakt dermatit dedi kıyafet ya da deterjan kaynaklı dedi ama farklı hiçbir şey yapmadık. Var mı bu durumu yaşayan

Korkulacak bir şey değil nerdeyse birçok bebekte görülen bir şey bnm kızımda da sık sık oluyordu gelip iki gün kalıp kendlğnden sönüyordu ama hiçbir şey sürmedim bebeklerin cildi çok hassas alıştırmaamak lazım çeşit çeşit kremlere kimyasallara bırakın kendisi düzelecektir inşallah baktınız uzun süre azalmıyor ya da geçmiyor öyle doktora sorarsınız bide bebeğin cildini temiz tutun öpmeyin geçer Allah’ın izniyle