Ay nolur biri yardım etsin emzirmeyi kesmek istiyorum

bebeğim 13 aylık hala emziriyorum ve emerek uyuyan bir bebek asla ne emzik ne biberon hiçbir şey almıyor mama vermeye çalışıyorum içmiyor süt vermeye çalışıyorum içmiyor püre yapıyorum yemiyor sadece genelde çorbaları yiyor o da bazen sevdiği birkaç çorba dışında tabii gündüz neyse de geceleri artık o kadar çok yoruldum ki sürekli emmek için uyanıyoruz saat başı gece emzirmeyi hatta mümkünse komple emzirmeyi bırakmak istiyorum tecrübeli annelerden bilgi yardımı bekliyorum en azından mama alsa biraz rahatlayacağım ay ilk çocuk bazen tecrübesizliğin kurbanı oluyor ya

3cü cocugum 13ağlıgız doğduk doğalı gazdan perişanız bu yüzdende memeye çok düşkün her gazı geldiğinde emerdi ki hala öyleyiz emzik felan tutturamadım siz gündüz yemek verin ne zaman meme isterse bişeyler getirip yedirin ben öyle yapıyorum tok olunca ememiyor gecede aslında en fazla 2kere kalkmaları lazım eğer gazımız olmazsa 2yada 3kere kalkıyor buda 2gün felan oluyor 1hafta geri gazzlı oluyoruz saat başı kalkıyoruz göğüslerim artık ağrımaya başlladı sürekli yara oluyor dişiyle kesiyor çok çektim ama bıraktırmak için daha erken oldugunu düşünüyorum sana yardım edecek birşey söyleyemedim tek diyeceğim tecrübesizlikle alakası yok cnm bebeklerimiz zor ilk 2cocugum emme konusunda bu kadar yıpratmamıştı

20 ay 17 günlük aynı durumdayız 2 gündür yarım saat 1saat arayla emiyor azı çıkardığı için o zamanda uyusun diye kıpırdamıyorum falan kanım çekiliyor resmen oğlumda hiç emzik tutmadı hep beni emzik olarak kullandı benimde ilk cocugum ama 13 ay biraz küçük geliyor bana bende biraktirmayi düşünüyorum 4-5 gündür amaa meme delisi normal konuştugumda anlattigim zaman bile feryat koparıyor

ay benimkide artık meme kelimesini duyduğu an üstümü başımı parçalıyor

Ayyy evet evet valla benim kide öyle :sweat_smile: ne zaman anlatmaya kalksam daha çok bağlıyor gibi

Gece den basla azaltmaya ovun azaltarak devam et.

Bu arada da gogus iltihaba dikkat et…

Uykusuz gecelerime ve yemek sonrası bile emmek istemesine dahi sabredip 2 yılı doldurdum. Ne emzik ne mama kabul etti üstelik. Maalesef çok erken olduğunu düşünüyorum 13 aylık bebek için. Öğünleri doyurucu hazırlasanız bile anne sütüne daha çok ihtiyacı var.

Merhaba 13 aylık bebek için acele etmeseniz mi acaba çünkü anne sütü çok faydalı ve doyurucu. Ek gıdayla tam anlamıyla doymayabilir. Günlük öğün sayısını arttırırsanız belki daha az acıkır doymak için emmez sizde dinlenirsiniz. Ama bebekler sadece doymak için emmez sizin kokunuza şefkatinize de ihtiyaç duyduğu için emmek ister. Emerken kendini güvende ve huzurlu hisseder.
Benim bebeğimde çok düşkündü sürekli emmek isterdi ama ben bir hastalık sebebiyle tedavi aşamasındaydım ve ilaçlarım çok ağırdı. Doktor tedaviye başlamadan önce 5 gün içinde emzirmeyi sonlandırmamı söyledi. Ben mecburen 18 aylıkken bıraktırdım ama böyle bir durum yaşanmasaydı daha uzun süre emzirmeyi isterdim. Sonlandırırken de kendisine hep anlattım artık sen büyüyorsun memi de süt bitiyor acıkınca yemek yemelisin falan dedim. İstersen memiye dokunabilirsin ama emme çünkü süt bitti dedim. Herhangi bir şey sürmedim sadece konuştum. Gece uyanınca su verdim mamayı zaten 14 aylıkken bıraktığı için mama vermedim.
Gerçekten çok yorucu çok iyi anlıyorum sizi ama benim tavsiyem biraz daha devam etmeniz yönünde.