Selamlar oldum olası gün alma olayını anlamadım gitti mesela ben 24 yaşındayım 15 Mayıs 25 olucam 25 den gün mu anlmis oluyorum oğlum yarın 4aylik oluyo 4ay 1 günlük olunca 5 den gün mu almış oluyor bir anlatı verin
4ay oluyor 15gune geldiğinde 4bucuk aylik oluyor
İşlem basit
doğdunuz 1 yıl geçti doğumgününuzu kutluyorsunuz ve 1 yaşına girdi oluyor halbuki 1 yaş bitmis oluyoro günden sonra 1 yaş 1 gün 1 yaş 2 gün diye gidiyor 2. Doğum gününde 2. Yaş bitiyor yani her doğum gününuzde aynı 25 olacaksanız eğer 25. Yaşınız bitmiş 26 dan 1 gün gitmiş oluyo seneye 26 bitecek mesela..bizim Türkiye’de bitirdiğimiz yaş sayiliyor biraz kafa karışıyor hep![]()
Bebeginkide öyle mesela benim oğlum 5 ay 10 günlük buda 5. Ayımız bitti 6 ayın 10. Gunundeyiz oluyor bitirilen ay sayılıyor yani gerisi gün olarak söyleniyor
Kız ne güzel anlatmışsın ayrıntılı ayrıntılı
Ay valla bu olayı hiç anlamadım gitii birde şey var mesela mucize annede iken de zor çözmüştüm mesela 12 hafta 6 gün oluyor du 12+7 olmadan 6 dan sonra 13.haftaya geçiyordum ya burda da öyle tam 30uncu günde öbür aya gecmiyoz mu bugün 4 olacak sanıyordum bir baktım 3 ay 30 gün olmuş
@Berna.Hümanın.annesi sen olkadan olmaz bu konu berna
3 ay 30 gün bitince bugün yarin 4 aylık olacak iste![]()
Benim de her gun tartıştığım konu
bende anlamıyorum ama kabul de etmiyorum
1 ay sonra bebegim 1 yasina giricek ama herkes 2 den gun alcak diyor
bi türlü anlamıyorum gerizekaliya anlatır gibi anlatsalar da![]()
Gün alacak derken 1 yaş + 1 gün 1yas +2 gün gibi düşün
Hani burda diyoruz ya 5 ay 10 günlük işte bu 10 gün 6. Ayın icindeki 10 gün ya onun gibi
Benimde çok kafamı karıştırıyordu bu durum benim kızımda 7 ay 20 günlük kızım Eylül 10 doğumlu her ayın 10 unda benim için bir ay oluyor. Ama annemler ısrarla diyoki işte 7 si bitti 8 e girdi. Oda artık 8 den gün almaya başladığı için öyle diyolar ama ben soranlara hala 7 aylık diyorum. Bazende aynı yedisi bitti sekize girdi falan ![]()
Bizimki 30 Aralık doğdu bugün 4 aylık oldu sanırım 4 bitmiş 5den almış oluyor ![]()
ama hesaplayınca 4 oluyor ayy çocukluğumdan beri asla anlamış değilim bunu
Evet 4 bitiyor 5 den gün alıyor ama büyükler 5 ayına girdi diyo![]()
Onu ilk cocugumda bende öyle biliyordum annemden dolayı ama doktor hangi ayı bitirdiyse onu sayiyoruz yeni basladigini değil demisti
4ayı bitirmis 5.ayının icine girmis oluyo. Millet yıl boyu biten ayı içinde oldugu ay gibi söylüyo aslında kasıt aynı. Doldurulup bitirilen ay söylenince şuan 5.ayının içinde oldugu anlasilmali ama öyle anlamıyolar öyle anlamadıkları gibi doğurdukları gün yaş günü yapmak istiyolar. Eğer geçirip bitirdigin ayı içinde olduğun ay kabul edeceksen yaş gününü doğurduğun günden 1ay sonra kutlayacaksın. Çünkü 12 ay bittiğinde 1yıl olmuş oluyo. Misal sen mayıslısın 15nisanda 11.ayın bitmiş 12.ayının içine girmişsindir kiii 15 mayısta 12.ayın bitmis oldugu icin yaş günün kutlanmıştır. Eğer bitirdiğin ayı içinde olduğun ay kabul edeceksen yani 15nisanda 11. Ayı doldurduğun/geride bıraktığın için 11aylık diyeceksen ozaman 15mayısta daha 12. Ayı yeni geride bıraktığın ve daha yeni 12aylık diyebiliyo olduğun için ay bitmeden yaşgünü kutlayamazsın. Yani bu mantıkla yaşgünü ve doğum günü aynı gün olmuş olmuyo.. Bu mantık hatasınıda çöken eğitim sistemimize veriyorum saygılar![]()
Ben gebeligimi cerrahpasada prof. A giderek gecirdim. 2 farkli profa Direkt ilk elden üniversitelerde ders veren hocaya sordum hocam şunu bana bi anlat hele bu iş nası oluyo diye biri duymazlıktan geldi öteki berna bu konu 1yılın konusu öğrencilere 1yılda anlattigini sana nasıl özetliyim dedi bendeki cevap![]()
kendi anlattığınıza nası inanmıyosanız bişeyi birine 40kere söylersen 41. Gün doğruluğunu kabul edermişsizinkide o hesap yani bide sen 40günde değil 365gün anlatıyomussun dedim önce bi kaslarini catti sora güldü artık bu sohbetten kim ne çıkarırsa![]()
İlle cekecen beni tartismaya sora tanimayanlar ana muhalefet partisi gibi görüyo beni![]()
![]()
![]()
Aydinlaniyoruz seninle Berna![]()
Çok iyi bir hastane bundan sonra bende ordan başka bir yer bilmem asla kızımı kurtardirlar ![]()