10 aylık bebeğim var yanımda yatıp uyuyor artık beşiğine yatırmak orda uyusun istiyorum ama nasıl alıştırıcam, nasıl baş edicem ,nasıl üstesinden gelicem bilmiyorum.duyanlardan senin yanına kokuna alıştı istesen ayrı uyamaz yatmaz gibi söylentiler var bunlarda endişe veriyor bu konuşmalar doğru mu sizce ? İlk oğlum böyle değildi o beşiğinde yatıp uyuyor du ama bu nedense çok farklı bana mi düşkün ben mi öyle alıştırdım bilmiyorum.sizce nasıl alıştıra bilirim bana yardımcı olur musunuz fikir verir misiniz?
Siz alıştırmışsınız maalesef ki ve 10. Ay gerçekten geç olmuş. Şuan ne kadar adapte olur bilemedim. Ben 1. Ayında alıştırmaya başladım bebeğimi 3 aylıkken tamamen alıştı beşiği dışında yatmaz bi yerde kolay kolay şuan. Gece emzikle biberonla sakinleştirmeye çalışın gündüzde beşiğinde sık sık vakit geçirsin oyuncaklarıyla Veya ekran göstermeden sevdiği bi müziği açarak. Ağlasa da hemen kucağa almamanız lazım. Yatağınızda kucağınızda artık her nerde sakinleşiyorsa orda sakinleşsin uyanık ama uykulu şekilde beşiğine bırakın. Kucakta uyuyup beşiğinde uyanırsa hem çabuk uyanır hem korkar. Alışması için kokunuzun sindiği bir tişört vs de koyabilirsiniz. Uyku arkadaşı kullanabilirsiniz. Bir de beşikten ziyade kendi yatağına geçirebilirsiniz aslında eğer yatağı varsa daha kolay adapte olabilir belki
Merhaba kızım 4. Ayına kadar beşikde uyudu memelekete geldim 1 ay benimle yattı geri evime döndüğümde asla alıştıramadım. Herşeyi denedim olmadı yerde yatak yaptım uyutup bırakdım asla uzun uzun uyumadı olumsuz etkilemek istemem ama sonunda pes ettim iki yaşına girecek hala benimle yatıyor hatta burda da post açmışdım nasıl beşiğe alıştırabilirim diye ama ne yaptıysam olmadı. Ama benim kızım uyku seven bir değil zaten uyku onun ben uyurken uyumusı gibi bişeydi umarım siz çözüm bulabilirsiniz
Benim kızım da 11 ay yanımda yattı sallanmayı sevmedi ayağında gündüz uykularını ben şey yapmıştım ayağımda salladım bir de ninni açardım yanına sonra direnirdi ellerini tutardım daha olmadı battaniyeyi kollarının altından sıkıştırırım eee ee diye diye uyuturdum . Şimdi 2 3 ay da böyle salladım sonra kendiliğinden sallanmak istemedi yatapına koydum direkt gitti 1 aydır da desteksiz uyuyor ama itiraf edeyim özlüyorum o zamanları zor geliyor tabi ama