Kızlar kızım 14 aylık olmak üzere ve aylardır süren kabızlık sorunumuz vardı 1 aya yakındır yulafı daha sık vermeye başlayınca çok şükür biraz azaldı ve bende sizden yulaflı tarifer istiyorum ve her gün yulaf yediriyor musunuz her gün yedirmenin bi zararı olur mu merak ediyorum bana yardımcı olur musunuz
Mesela ben şöyle yapıyorum elma ve kuru hurmayı biraz haşlıyorum o suya yulaf koyuyorum 1 1 buçuk yemek kaşığı onu pişirip blender geçirip biberonla veriyorum 180 200 ml kadar içiyor onu ve dediğim gibi yulaf aldığı gün kakasını rahat yapıyor ve artık tarif bulamıyorum hemde her gün vermeye korkuyorum
14 aylık artık çiğneyebilir blender yapmayın bence. Püre kıvamında yiyebilir. Yulaf ben çok kullanmadım 7-8 aylarında suyla pişiirp içine evde hangi meyve varsa onu katıp yediriyordum. Bazen yulafa tahin pekmez ceviz katıyordum öyle de yıyordu.
Ben kabızlık ıcın tek kullandığım kuru kayısıyı haşlayıp blender yapıyorum kavanoza hergun veriyorum seviyor zaten kabızlık için birebir
Ben az muz az bebe bisküvisi biraz su ile ezip yedirince kabızlık sıkıntısı çekmedik günlük yapiyodum ,kıvamlı yapıyor bunu yediği gün yemediği günlerde de kabızlık çekmiyor ama o kıvamı iyi oluyor bilemiyorum tabi deneyip denememenizi size kalmış denemek isterseniz aklınızda olsun
Bence her gün her gün vermeyin kabızlık sorunu genel olarak tamamen yulaf sayesinde geçmemiştir öyle düşünün haftada üç dört günü geçmesin bence , benim yulaflı sevdiğim bir tarif var onu vereyim ama
ince öğütülmüş yulafı biraz su biraz elma suyu konsantresi ile pişiriyorum onu tabağa alıp içine muz eziyorum ve ceviz koyuyorum ( biraz tahin de olabilir ) hem kalorili hem lezzetli oluyor
Tam emin değilim ama her gün verilmesi iyi değil diye kalmış aklımda muhtemelen bir yerde okumuşumdur ben ondan dolayı 3 gün veriyorum kahvaltıda omlet yaparak ara öğünde kullanınca da meyvelerle veriyorum muhallebi tarzında yulaf ununu suda muhallebiden biraz daha cıvık olucak şekilde haşlıyorum yumurtayı kırıp pişirip veriyorum işte avakado muz vs kahvtlıda o şekilde ara öğünde vericeksem de aynı şekilde suda muhallebi kıvamına getiriyorum meyve ekliyorum sizin ayınız büyük pankeklerde kullanabilirsiniz yulaf ununu yaptığınız tüm çorbalara buğday unu yerine yulaf unu ekleyebilirsiniz ama kabızlığın nedenini bulmanız daha sağlıklı ilerlemeniz açısından daha uygun olur yeteri kadar sıvı alıyor mu oda önemli mesela