Banyo problemi

Arkadaşlar bebeğim 4.ayını yeni bitirdi doğduğundan beri banyoyu sevmiyor çok ağlıyor, tabii 15.günde sünnet ettirdik sonra dikişte problem oldu vs derken 1 ay kadar bebeğim banyo yapamadı ondan dolayı mı bilmiyorum bir türlü alışamadı. Çok ağlıyor hele yüzüne su değsin kıyamet kopuyor. O yuzden cok sık yıkayamıyorum 7-8 gunde bır​:face_holding_back_tears:tekim ve herşeyi tek yapmak çok yoruyor beni. Banyoya girince sessiz sakin yıkanan sonrasında sakince dinlenen bebekleri görünce benimki niye böyle değil diye üzülüyorum​:weary_face: banyodan çıkınca ayrı bir kriz.. sırf bu yuzden bir an önce üstünü giydiyorum ki ağlamayı bitirsin diye, böyle olunca da losyon yağ vs süremiyorum cildi kupkuru oldu. Ne yapacağım bana yardım edin​:face_holding_back_tears:siz nasıl yapıyorsunuz? Nerede yanlış yapıyorum​:downcast_face_with_sweat:

Banyoda oynamaları için oyuncaklar var, ördek vs yanına da bir kap su koyun, suyun içinde onlarla oynarken sizde yıkarsiniz ilgisini başka yöne cekerseniz yıkamanız kolaylaşır..Diğer bir fikirde banyoda değil de bu sefer de sürekli oturduğunuz bir yerde salonda ya da odada mesela yıkamayı deneyin..Ortam degisikligi de belki onu rahatlatabilir.

Benimkide banyodan çıkardık diye kıyameti koparıyor.. beraber yıkanmayı deneyin bir srkadsdim öyle alistirdi suya

Yıkama için arkadaşların dediğini yapabilirsiniz. Losyonu banyo sonrası sürün. Mesela alt değiştirirken açıyorsunuz ya zıbınını fln losyonu o zmn sürebilirsiniz. Ben alt değiştirmeyi yapıp önlü arkalı çevirip sürüyorum hemde sabah akşam ve her gün.

Arkadaşlar çok sağ olun her biriniz farklı öneride bulunmuşsunuz hepsini deneyeceğim inşallah bu durum düzelir​:downcast_face_with_sweat:

Oyuncak koymayı ben de düşündüm ama banyoda uzun süre kalırsak üşür diye korkmuştum ama dediğiniz gibi oyunu oynarken ben de onu yıkayabilirim mantıklı cok tesekkurler

Banyo suresini uzatma bukadar canim sık sık yika ki alişsin unutuyo başa donuyo boyle dusun ama kisa zamanlarda yikarsan alisir bizimkide cok agliyodu once ayaklarina su dokuyoduk sonra karnina dogru. oyun oynar gibi konusarak sakinlestirmeye calisiyoduk simdide cikarinxa agliyo banyodan

Çok haklısın canım en fazla üçüncü günde yıkamaya başlayacağım artık ne olursa olsun o günü atlamayacağım hatta bazen gerekirse sadece suyla yıkayacağım sabun kullanmadan ama üçüncü günü geçirmeyeceğim bu şekilde alışır çok sağ ol canım​:two_hearts::two_hearts:

Alisana kadar tabikide gerekirse sampuan falan kullanma canim . İnsallah ise yarar canim sen gunu uzatma yeterki