Annişler 9ay 14 günlük olduk yani 10.ayi yariladik oğlum bay bay alkış gel gibi şeyleri yaomiyoy bir ara çak yapıyorduk ben onun eline çak diyordum sende çak ya diyip avcumu aciyordum oda elini açıp avcuma koyuyordu benim yaptığım gibi şimdi böyle şeyleri bilmiyor ne zaman öğrenir erken mi acaba ya
Her çocuğun gelişimi farklı zaten biliyorsunuz bizimki 9. Ayda alkış yapıyordu, şuan 11 aylık bay bay yapıyor, çak yapıyor, öpücük atıyor, taklit ediyor çıkardığımız sesleri vs
Yaa çok tatlı tabi ki her bebeğin gelişimi aynı değil mesela arkadaşımın bebeği 4aylikken tam tur sırt üstünden yüzüstü dönmeyi ogrenmis benim oğlum 6.ayda öğrendi 4.ayda sağa sola dönmeyi yeni öğreniyordu ama ortalama olarak merak ediyorum
9 dan sonra yavaş yavaş iyice çevreye ve olaylara ilgileri artıyor her an yapacaktır, bizi sürekli sasirtiyorlar.. Müzik açıp oynuyoruz mesela alkis yapıyorum onunda ellerini alkış şeklinde oynatiyordum hemen taklit etmeye başlıyordu, bir kaç defa gösterdikten sonra yapacaktir
Yapar canım bizikide 10 aylikda başladı alkış çak baybay gel gel yapmıyor mesela yaşına girdik canlarının istemesi lazım oda yapacaktır sen genede hatırlatarak ilerle tekrarla sıkmadan
Bacim gercekden her cocugun gelisimi farkli kimisi erken kelimeler soyler ama el hareketlerini geç yapar yada tam tersi. 11.bucuk ayligiz daha yeni alkiş yapmaya başladi. Gel gel diyo am eliyle yapmiyo çak diyince elimize vuruyo 9 aydan beri. Endiselenme yani canim
Yaaa oğlum da 6ay baba 7.dede yi 8de anni demeyi öğrendi gerçekten hiçbir bebek birbirini tutmuyor ama taklit edince de çoook tatlı oluyorlar
Bizimkide cok erken kelimeler soyledi ama dedigim gibi el hareketleri gec oldu canim bi sknti olmadikca hepsini yapiyolar merak etme sen
Benim bebeğim de o zamanlar bay bay yapmıyordu ve doktor beni o kadar endişelendirdi ki “adına bakmamaya başlarsa mutlaka getirin “ filan dedi. Evde sürekli yaptırmaya çalıştım ama yapmadı. Birgün parka götürmüştüm, orada tanımadığım küçük bir çocuk baybay yaptı bebeğime. Bizimki de ona yaptı
eve geldik herkese diyorum ki baybay yapmayı öğrendi. Yok yine yapmıyor. Sonra parka gidiyor yine çocuklara yapıyor
şuan bize de nadiren yapıyor ama dışarıda başkalarını daha çok taklit ediyor. Gerçekten çocukların karakteri türlü türlü. “Yok onu daha bilmiyor yapmıyor” dediğim ne varsa yabancı birine tek seferde yapıp beni yalancı çıkarıyor ![]()
Eee benim ki de bakmıyor arada efe efe diyince keyfi isterse bakar yoksa ozan yada ozan efe diyince bakmaz beyefendi
![]()
![]()
Ay eskiler tembihlerimis misafirliğe gidince açım falan deme diye çocukta tam tersi aç gibi yermiş ya o hesap olmuş seninkide
Aynen
bir de doktor bir takım testler uyguladı ve şey dedi işte bir cismi başka birşeyin içine atamıyor vs. Eve geldik ertesi gün bi baktım su şişesinin içine mama kaşıklarıni atmış. Demem o ki çocuk makine gibi olmuyor, birşeyleri yapmak istememeyi seçebiliyor. Canı isteyince hoşuna gidince yapıyor. Çocuktan çocuğa bu yüzden çok farkediyor konuşma zamanı, hareket zamanları…
Kendini adini cagiriyo aras ya arasiya deminde yatiracaktim adimi soyle hava hava cok tatlilar ya.deminde horen muzigi cikmisti dans ediyordu kolunu kaldiriyo.diger seyleri zaten cabuk ogrendiydi opucuk atiyo.
ara Ra yaptıklarını uzun zaman yapmayabiliyor canı ne zaman isterse o zaman yapıyor şimdi başka şeylere odaklandığı için onları nadir yapiyo bizimkid 10ay 25 günlük
Ayakta dikilmeyi öğrendi ya acaba ondan mı
Belki de hiç yapmaz
benim kızım sekiz aylık falan alkışa başladı. Ama asla gel gel ve bay bay yapmıyor . 16 aylık şu an hala inatla bay bay ya da gel gel yapmıyor. Belki de sevmiyor ya da ona anlamsız geliyor bilmiyorum