Merhaba arkadaşlar çocuklarınıza bayramda harçlık verildi mi, verildiyse ne kadar verildi, sizler bu parayla ne yapacaksınız ?
Ben bebeğimin adına olan paraları bir banka hesabında dövize çevirip biriktiriyorum.
Bir de evimizde kumbaramız var kumbaraya para atıyoruz. Yıl sonunda kesip onu da ihtiyaçları için kullanacağız.
Hamile olmadan önce biriktirmeye başladığım ve hamilelik sürecinde de biriktirmeye devam ettiğim banka hesabında biriktirdiğim parayla bebek arabası, park yatak, çanta ve kıyafet almıştık.
Kızımın kasası anneannesi
5 bin e yakın harçlık topladı bizimki. Annem onun adına biriktirip altın aliyo. Ben biriktirdim onun parasını diye istekli olunca biz de müsade ettik öyle birikiyo annemde ![]()
Bizede 4500 küsür para toplandı bende kızımın bebek arabası güzel değildi eskiydi kızım da 7 aylık oldu o yüzden dün gittim o parayla baston bebek arabası aldım ![]()
Altın hesabına yatırıyoruz ileride eğitimi için kullanacağız.
Bizimkide 3 bin lira topladi
Ayy ben doğduğundan beri parayı biriktirseydim çok fazlaydı ama maalesef olmadı. Doğumunda nerdeyse 50 bin para toplandı kızıma bizim çevre biraz kalabalık sadece annemler kaynanmalar halaları hep yarım altın takmışlardı. Çevreden de aşırı fazla toplandı. Bizim burası küçük yer herkes herkesi tanır herkes bebek görmeye geldi çokta verdiler ama eşim o dönem biraz sıkışıktı ona verdim borcunu kapatsın diye birikim yapamadım. Nasipse artık bundan sonra yaparım
20 bin topladık yarım Reşat kolye yaptırdım çocuklar için olan çerçevesi zinciri altın hepsi
3600 de benim kızım topladı bayramda bir gram yapayım dedim o da bayram donusu arabamız bozuldu ona verdim mecburen ama yazdım eşim bir gram borçlu kızıma ![]()
Anam bnim sulale de daha bnden alacak![]()
![]()
bayramda 2 bin birikti gram almayi dusunuyom uzerine birseyler katip bebegin parasi bebege gidiyor.
O sırada kimseden doğru düzgün harçlık alamayan minikk kızımm ilk bayramı olmasına rağmen babası bile vermedi bi kaynansm 200 görümcem 50 eltimin kızı da 100 tl verdi o kadar kaç tane halası amcası vs var hiçbiri bir şey vermedi Annemlerde burda yaşamıyor onlar da bir şey yollamadı
Yine vermişler bizim elde var 0 kendi babannem bana verdi 1000 tl al kıza birşeyler al diye eşimde alma geri ver dedi ama geride vermedim ![]()
ne amcası verdi ne dedesi ne babannesi
50 mi yarisini geri alsaymis 100 bari wer 50 neymiski allah ne werirse herseyin hayirlisini wersin torun ya el degil ya el ele weriyo walla bayramda 24 senelik komsumuz el oldugu halde 1000 lira harclik werdi
Yaa normal de ben ona 500 tl vermeyi düşünüyordum görümceme ama Baktım o sadece 50 tl verdi bende 200 tl tek verdim valla doğumunda da sadece 100 tl verdi ilk çocuğum olmasına rağmen eltim benden iki buçuk ay önce doğum yaptı 6. Çocuğu oldu ona bile 300 tl verdi hediye fln, aldı çocuklarina ama bnm kızıma hiç bir şey almadı ben onun için o kadar şey yapmama rağmen almama rağmen Allah muhtaç etmesin
100 TL ![]()
gurbette olduğumuz için hickimsemiz yoktu komşumuz verdi onu da ![]()
5 bin küsür topladık hepsini ben harcadım hahahahah hemde 1 günde Trendyol favorilerim eksildi şükürler olsun çünkü emek veriyoruz bebeklere en çok biz hallediyoruz iyi yaptım pişman değilim
Bayramda 3200 tl harçlığı oldu onu şimdilik tl hesabında bekletiyorum dolar biraz düşünce dolar alacağım dolar hesabına atacağım uzun vadede kazançlı çıkarız. Bu şekilde biriken parayı sadece kendi ihtiyaçları için kullanacağız. Yüksek ihtimalle de eğitimi için kullanırız