Kizlar bayramda memlekete gidicek olanlar bebeklerinize ek gida olarak pratik neler alicaksnz yaniniza her gttgimz yerde bazen zor olabiliyor
Bende köye giderken bebek için aldığım irmik, pirinç unu ve keçiboynuzu ununu kaplara koydum kullanacağım kadar. Sebze meyve bulurum diye o kısmı düşünmedim kendi kaşığını alıştırma bardağını almıştım öyle yani. Daha rahat olması için iki günlük çorba veya meyve püresi falan yapar kavanozlarsın
Ben de @Efsun hanımın dediklerini alacağım. İlk defa uzun yol yapacağız gideceğiz hatta. Termos aldık bir de bunlara ek ebebekteki. Bebe bisküvisi aldım , kaşık maması aldık suyla pişirilen. Annemlerde falan çorba yaparım. Herhangi birini koyarım öyle termos baya iyi sıcak tutuyor. Suyunu, önlüğünü, kaşığını da aldık mı tamamdır diye düşünüyorum
Kavanoz flan yaparim olmadi bende dedgniz gibi ama kahvalti durumnda nasil ypyorsnz bebeginz erken kalkyodur sbah mesela bz oleyiz bu drum cok dusundryor beni mama aliyor emmiyor beni emse bu kadar sknti ypmamda
Termoa benimde var sbah kahvalti flan nasil yaparim diye dusunuyorm erken kalkiyor bebsler malum
Sizinki emiyor mu acaba
Mutfağa gidip yapmayı diyorsaniz ses açısından bence düşünmeyin o kadar da evdekileri. bebeginiz var yani sizin ses olursa da olacak zaten bebek bu aglayabilir de. Neyse yine de şöyle ben mama yaparken ilk aylarda yattigimiz yere geceden termosla sıcak su koyuyorum mamasını küçük kavanoza alıyorum kase aliyorum bir de soğuk şişede su. Mamayı hemen yapiverip kasede spguk suda sogutuyordum. Gece gündüz farketmez sürekli mutfağa gidip su isitmak beklemek sıkıntıydi . Ses açısından değil ben yoruluyordum kahvaltı için de geçin mutfağa yapın ne olacak ki? Bebeğiniz daha önemli yanı. Evet benimki emiyor kahvaltı öğününe de yeni gececegim yakinda.
Mama aliyor benm bebegm de 9 aylik olcaz acaba hazrlayamdgm zmn mama versem olur mu vicdan yprm ek gida almsgi zmn yda mamasini almadgi zmn mama hazrlarken ses olck dye sorun ypmyrm dedgnz gbi terms var
Siz bilirsiniz ama ben olsam düzeni bozmam. Zaten mekân olarak düzeni bozulacak bebeğinizin. Bir de öyle bozmazdim ben olsam.
Benim yanıma alıp da yazmadığım şeyleri de Saye hanım yazmış sağ olsun… bizimki ilk anne sütü alıyor kahvaltıyı biraz daha geçe bırakıyorum genelde köydeyken de bizimle beraber sofraya oturuyordu eline verdiğimiz şeyleri yiyordu yani sobada patates bile yedi o da yenir zaten
Anladim tamam tesekkr ederim oyle yapaym ozmn